Οι δράσεις του PAWS και η συνεργασία του συλλόγου με τον Δήμο ΠόρουIMGP1500Ο  φιλοζωικός σύλλογος Πόρου-Γαλατά PAWS ενημερώνει τους συμπολίτες μας για τις δράσεις που έχουν επιτευχθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου :

  1. Τα πρώτα 16 σκυλιά, των οποίων η υιοθεσία στο εξωτερικό είχε ήδη συμφωνηθεί από το μέλος του συλλόγου μας κα Tracy Morton , μεταφέρθηκαν από την περιοχή του Αγίου Στεφάνου σε άλλο προσωρινό σημείο φύλαξης μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, όπως είχε συμφωνηθεί με τον Δήμαρχο Πόρου
  2. Βρίσκεται ήδη στον Πόρο εθελοντικό κλιμάκιο αλλοδαπών κτηνιάτρων οι οποίοι πραγματοποιούν  εμβολιασμό και  στείρωση αδέσποτων ζώων.  Το κόστος των φαρμάκων καλύπτεται από τον Δήμο Πόρου με απόφαση Δημάρχου
  3. Οι κτηνιατρικές εργασίες πραγματοποιούνται στην αίθουσα του συλλόγου μας στην Δεξαμενή, περιοχή Μύλος,  η οποία μας  έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Πόρου από το 2002.
  4. Ο Δήμαρχος Πόρου υιοθέτησε ένα αδέσποτο σκύλο, 2 σκυλιά υιοθέτησε ο Δημοτικός σύμβουλος κος Γκιών, ενώ απέσυρε το αρχικό ενδιαφέρον του ο κος Ανδρέας Καΐκας για την υιοθέτηση δύο σκύλων.  Πέντε ακόμη αδέσποτα σκυλιά θα παραδοθούν από τον κο Παπαχρήστου και την πρόεδρο του συλλόγου κα Ρίτσα Δαρσινού, σε βοσκό της περιοχής.  Τέλος, δρομολογείται η υιοθεσία άλλων δύο σκύλων  στο εξωτερικό, ενώ δύο πλήρως κοινωνικοποιημένα σκυλιά θα επανέλθουν στο φυσικό τους περιβάλλον.
  5. Τα  λιγοστά αδέσποτα  σκυλιά που παραμένουν ακόμη στον Άγιο Στέφανο θα μεταφερθούν σύντομα σε άλλον ιδιωτικό χώρο, κοινής ενοικίασης του Δήμου  Πόρου και του συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Πόρου για την άμεση ανακαίνιση της παραχωρηθείσας στον σύλλογό μας αίθουσας,  όπως και τους εθελοντές  μέλη του συλλόγου μας που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους προκειμένου να γίνει η αίθουσα λειτουργική.

Εκ του ΔΣ
Σχολιάστε