Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου της 19/9IMGP7728Το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου στη συνεδρίαση της 19ης Σεπτεμβρίου 2014,  έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

 

1. Όρισε ομόφωνα ως μέλη στο εφταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έως τις 28.2.2017 τους: Γιώργο Αλιφέρη (πρόεδρο), Βαγγέλη Τζάνο (αντιπρόεδρο), Αλέξανδρο Δημητριάδη και Ανδρέα Κουβαρά (με αναπληρωτές τους Γιώργο Κουτουζή, Τάσο Παπαχρήστου και Βαγγέλη Βίκο), ως εκπροσώπους της πλειοψηφίας, τους Γιώργο Μάνδηλα και Δημήτρη Γρίβα (με αναπληρωματικούς τους Κώστα Μούγιο και Τάσο Πάνου), ως εκπροσώπους της μειοψηφίας, και τον Λιμενάρχη Πόρου, ως εκπρόσωπο της Λιμενικής Αρχής.    

 

2. Όρισε ομόφωνα ως μέλη στο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (πρ. Παιδικός Σταθμός) έως τις 28.2.2017  τους: Κώστα Γκιων (πρόεδρο), Μαρία Βαρβάρου (αντιπρόεδρο), Νάγια Κοράλλη και Ελένη Στόκου (με αναπληρωματικούς τους Γιώργο Καΐκα, Γιώργο Αλιφέρη και Χριστίνα Ροή), ως εκπροσώπους της πλειοψηφίας ,και την Κατερίνα Ροΐδη (με αναπληρωματικό το Νίκο Νόση), ως εκπρόσωπο της μειοψηφίας.

 

3. Όρισε ομόφωνα ως μέλη στο εφταμέλες Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (Δ.Η.Κ.Ε.Π.) έως τις 28.2.2017  τους: Γιώργο Καΐκα (πρόεδρο), Γιάννη Μανιάτη (αντιπρόεδρο), Ελένη Κανατσίδη, Χριστίνα Ροή, Ανούκ Κουβαρά, Ιωάννα Πεδιώτη (με αναπληρωματικούς τους Γεώργο Αλιφέρη, Νάγια Κοράλλη, Άννα Παύλου και Ζωή Κεφαληνού), ως εκπροσώπους της πλειοψηφίας, και την Ελένη Κουτουζή (με αναπληρωματικό τον Αγγελή Μπακοθανάση), ως εκπρόσωπο της μειοψηφίας.

 

4. Όρισε ομόφωνα ως μέλη στην εννεαμελή Α΄θμια Σχολική Επιτροπή έως τις 28.2.2017  τους: Κώστα Γκιων (πρόεδρο), ως εκπρόσωπο της πλειοψηφίας, τους Βαγγέλη Καΐκα και Δημήτρη Ρεΐζη (με αναπληρωματικές τις Μάνια Δούρου και Μαρία Κρητικού), ως εκπροσώπους της μειοψηφίας, τους διευθυντές των δύο δημοτικών σχολείων, Πέτρο Μπαϊκούση (αντιπρόεδρο) και Θόδωρο Καλτσούνη, την προϊστάμενη του νηπιαγωγείου Μαριάνθη Παπαδιαμάντη και τους Μιμίκα Κοντογιάννη, Τασούλα Καριτέλη και Μελέτη Κώτσαινα ως εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων.

 

5. Όρισε ομόφωνα ως μέλη στην εφταμελή Β΄θμια Σχολική Επιτροπή έως τις 28.2.2017 τους: Κώστα Γκιων (πρόεδρο), ως εκπρόσωπο της πλειοψηφίας, τις Ματούλα Μητσιοπούλου και Μαρίνα Δωρή (με αναπληρωματικούς τους Τάκη Αλεξόπουλο και Μαρίνα Καράμπαμπα), ως εκπροσώπους της μειοψηφίας, τους διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου, Βάσω Κογιώνη (αντιπρόεδρο) και Μαρία Σακελλαρίου, τη Μαρία Δέδε (με αναπληρωματική την Αντωνία Ροΐδη), ως εκπροσώπο των Συλλόγων Γονέων, και τον πρόεδρο που θα εκλεγεί στις επικείμενες εκλογές του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του Λυκείου (με αναπληρωματικό τον αντιπρόεδρό του).

 

6. Όρισε ομόφωνα ως μέλη στην εφταμελή Δημοτική Επιτροπή Παιδείας έως τις 28.2.2017 τους: Κώστα Γκιων (πρόεδρο) και την Άννα Παύλου (με αναπληρώτρια την Ζωή Κεφαληνού), ως εκπροσώπους της πλειοψηφίας, τον Παντελή Κουνέλη (με αναπληρωματικό τον Γρηγόρη Μαστροπέτρο), ως εκπρόσωπο της μειοψηφίας, τους διευθυντές σχολείων, Θόδωρο Καλτσούνη (αντιπρόεδρο) και Μαρία Σακελλαρίου (με αναπληρωματικούς τους Πέτρο Μπαϊκούση και  Βάσω Κογιώνη), τον Κώστα Παπαγιάννη ως εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών και την Τασούλα Καριτέλη ως  εκπρόσωπο των γονέων.

 

7. Όρισε ομόφωνα δια κληρώσεως τον Γιώργο Μάνδηλα (με αναπληρωτή τον Δημήτρη Μωρόπουλο) ως μέλος της Επιτροπής παραλαβής υλικών και εργασιών.

 

8. Όρισε ομόφωνα δια κληρώσεως τον Τάσο Παπαχρήστου (με αναπληρωματική την Νάγια Κοράλλη) ως μέλος της Επιτροπής παραλαβής υλικών και εργασιών αξίας μεγαλύτερης των 5.869€.

 

9. Όρισε ομόφωνα δια κληρώσεως τους Κώστα Γκιων και Κώστα Δόσκαρη (με αναπληρωματική την Κατερίνα Ροΐδη) ως μέλος της Επιτροπής παραλαβής υλικών και εργασιών αξίας μικρότερης των 5.869€.

 

10. Όρισε ομόφωνα τον Γιώργο Καΐκα ως διατάκτη έκδοσης ανάληψης υποχρέωσης των πιστώσεων που διαθέτει το Δημοτικό Συμβούλιο

 

11. Όρισε ομόφωνα ως μέλη στην πενταμελή Επιτροπή κρίσης των αιτήσεων λήψης βοηθήματος από το κληροδότημα αντιπλοιάρχου Ν.Σωτηριάδη  έως τις 28.2.2017 τους: Αγγελική Μακρή (πρόεδρο) ως εκπρόσωπο της πλειοψηφίας, Αγγελή Μπακοθανάση ως εκπρόσωπο της μειοψηφίας, Γιώργο Αλιφέρη ως εκπρόσωπο της Ε.Α.Α.Ν, πατέρα Γεώργιο Στόκο και Δέσποινα Αμοργιανού.

 

12. Όρισε ομόφωνα ως μέλη στην πενταμελή Επιτροπή εξέτασης αιτήσεων διόρθωσης λογαριασμών ύδρευσης έως τις 28.2.2017 τους: Τάσο Παπαχρήστου (πρόεδρο), ως εκπρόσωπο της πλειοψηφίας, Βαγγέλη Ζεντέλη, ως εκπρόσωπο της μειοψηφίας, και τους δημοτικούς υπαλλήλους Τάκη Γκίνη, Γιώργο Πάνου και Πέτρο Σισμάνη.

 

13. Αποφάσισε κατά πλειοψηφία (η μειοψηφία ψήφισε λευκό) την ανάκληση της υπ’ αριθμ. 74/26.6.2014 Απόφασης του ΔΣ αναφορικά με την λειτουργία των παιδικών χαρών στο Άλσος Παπαντωνίου και στο Συνοικισμό, η οποία προέβλεπε το κλείσιμό τους.

 

14. Αποφάσισε κατά πλειοψηφία (η μειοψηφία υπέβαλε διαφορετική πρόταση): «Ανάκληση των υπ’ αριθμ. 1/2014, 43/2014 και 128/2014 Αποφάσεων του ΔΣ σχετικά με την έγκριση Μελέτης ανάπλασης της Πούντας και επανακύρωση της προηγούμενης Απόφασης του ΔΣ (2000) για έγκριση της Μελέτης Διαμαντόπουλου και συνεννόηση με την Περιφέρεια, προκειμένου η τελευταία να εγκριθεί αρμοδίως και να υλοποιηθεί με τη διαθέσιμη χρηματοδότηση»

 

14. Αποφάσισε κατά πλειοψηφία (η μειοψηφία υπέβαλε διαφορετική πρόταση): «Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 38/8.4.2014 Απόφασης του ΔΣ και υποβολή αιτήματος προς: α) τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού και β) τον Υπουργό ΠΕΚΑ, με το οποίο το ΔΣ Πόρου ζητάει:  Την οριοθέτηση και τον άμεσο επαναχαρακτηρισμό του οικισμού του Πόρου, με βάση το άρθρο 73, παρ. 10 του Ν 3028 /2002,  ως «ιστορικού τόπου», δεδομένου ότι ο όρος «ιστορικό μνημείο» είναι αδόκιμος και η διατήρησή του προκαλεί ανυπέρβλητα προβλήματα στην εφαρμογή της πολεοδομικής νομοθεσίας» (τακτοποίηση αυθαιρέτων).

 

14. Αποφάσισε κατά πλειοψηφία (η μειοψηφία διαφώνησε): «Παραχώρηση, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 6566/2005, έναντι 1.200€ το μήνα, του ισογείου του τριωρόφου κτηρίου του Δήμου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ως φορέα διαχείρισης του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών, για την στέγαση του γραφείου διοίκησής του από 1.1.2015 και για όσο χρονικό διάστημα ασκεί τη Διοίκηση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα και του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών και ανάληψη όλων των απαιτούμενων προς τούτο διαδικασιών από τον Δήμο και το ΔΛΤ».

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ από την συνεδρίαση τις επόμενες μέρες στο Porosnews.
Σχολιάστε