Οδηγίες για την καθαριότητα από τον Δήμο, στην καρδιά του καλοκαιριούΜετά τη «βροχή» παραπόνων και καταγγελιών, για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει το νησί, στο θέμα της καθαριότητας, ο Δήμος Πόρου, εξέδωσε εχθές 31/7, σχετική ανακοίνωση με οδηγίες προς τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες του Πόρου, αναφορικά με την διαχείριση των απορριμμάτων τους.
Κατά την ταπεινή μας γνώμη, αυτές οι οδηγίες θα έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί μήνες πριν, αφού τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού στην καθαριότητα, ήταν ήδη γνωστά από το Πάσχα.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πόρος 31 Ιουλίου 2012

Στα πλαίσια των κοινών προσπαθειών μας για έναν πιο καθαρό Πόρο, παρακαλούμε τους κατοίκους, τους επισκέπτες μας και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους στους κατάλληλους κάδους τις πρωινές ώρες.
Ο Δήμος μας μεταφέρει τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Νέων Λιοσίων με υψηλό κόστος γι’ αυτό και παρακαλεί όπως τα κλαδέματα από τα δέντρα και τα ξερά χορτάρια να μην τα εναποθέτετε στους κάδους, αλλά να τα διαχειρίζεστε εντός των κήπων σας.
Ζητάμε την κατανόηση και την συνεργασία σας, καθώς φέτος λόγω των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων και της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, καθυστέρησε η πρόσληψη προσωπικού για την Καθαριότητα, περιορίστηκε σημαντικά ο αριθμός των προσλήψεων, καθώς και οι υπερωρίες στο υπάρχον μόνιμο προσωπικό.
Σχολιάστε