Ξεκινάει ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του οργανωμένου Περιπατητικού Τουρισμού στον Πόρο14606555_1200302300043343_8355361047069846982_n

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεύτερη συνάντηση εργασίας με τα παιδιά της Paths Of Greece, η οποία θα αναλάβει για λογαριασμό του Δήμου Πόρου τον σχεδιασμό ανάδειξης των μονοπατιών του Πόρου (Καλαυρία, Οικισμός, Λεμονοδάσος) και ανάπτυξης περιπατητικού τουρισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου, η στρατηγική του Δήμου για την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού, ο οποίος προσελκύει επισκέπτες υψηλού εισοδήματος ιδιαίτερα εκτός θερινής περιόδου και με παραμονή στον προορισμό κατά Μ.Ο. πέντε ημέρες, ξεκινάει με την ταυτοποίηση και χαρτογράφηση των μονοπατιών και θα συνεχιστεί με τον καθαρισμό, τη σήμανση και την προβολή/διαφήμισή τους ως ενιαίου δικτύου, στο εξειδικευμένο κοινό κυρίως του εξωτερικού.
Η Paths Of Greece (Μονοπάτια της Ελλάδας) είναι μία ΚΟΙΝΣΕΠ που με το εξειδικευμένο δυναμικό της (αρχιτέκτονας, περιβαλλοντολόγος κ.α.) αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένης στρατηγικής ανάδειξης μονοπατιών και ανάπτυξης οργανωμένου περιπατητικού τουρισμού σε νησιωτικούς κυρίως προορισμούς (π.χ. Σίφνος, Κύθηρα κ.α.).
Η πρόοδος της συγκεκριμένης δημοτικής δράσης, καθώς και ο συντονισμός της, οφείλεται καταρχήν στους Κατερίνα Σακελλίου και Βαγγέλη Παπαθυμιόπουλο, οι οποίοι στο εξής θα πλαισιωθούν από τους Χρήστο Μούγιο, Σπύρο Ροή και Μπάμπη Κανατσίδη, οι οποίοι θα στελεχώσουν την αρμόδια Ομάδα Εργασίας του Δήμου που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό.
Στις 22 Νοεμβρίου 2016 θα γίνει παρουσίαση του εγχειρήματος σε ανοικτή ημερίδα που θα διοργανώσει ο Δήμος.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Τάσος Γκούμας says:

  Πολύ καλό.
  Στο Λεμονοδάσος έχουμε ήδη σημάνει δύο μονοπάτια από τον Άγιο Σεραφείμ ως τον πλάτανο και το εκκλησάκι της Παναγίτσας της Αρτίμου.
  Την εργασια αυτή έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος του συλλόγου ”Φίλοιτου Λεμονοδάσους”Γιώργος Κρίτζαλης, που καλύπτει και τα έξοδα των πινακίδων.
  Κάθε βοήθεια ή συνεργασία που μας ζητηθεί είναι διαθέσιμη.
  Με την ευκαιρία, η ιστοσελίδα που έφιαξε ο Τ.Ο.Ε.Β. είναι lemonodasos.pblogs.gr
  Κάπως προχωράμέ ε;
  Τώρα, μερικοί που θέλουν να λέγονται ”Λεμονοδασίτες” θέλουν να φυτέψουν Εληές αντί Λεμονιές.
  Παρακαλώ σχόλια γι αυτό το τελευταίο. Θα βοηθήσουν πολύ.
  Τάσος Γκούμας.

Σχολιάστε