Ξεκίνησε η ιατρική διημερίδα «Πρόληψη παθήσεων της γυναίκας»IMGP1202Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της ιατρικής διημερίδας που διοργανώνει στον Πόρο η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το νοσοκομείο «Αττικόν», σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου και το Κ.Υ. Γαλατά.

Σήμερα το κλιμάκιο των ιατρών, πραγματοποίησε ενημερωτικές διαλέξεις με θέμα: «Αντισύλληψη – Λοιμώξεις». Την διάλεξη, η οποία έλαβε χώρα στη αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Πόρου, παρακολούθησαν μαθητές του Λυκείου.

Αύριο το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στα Περιφερειακά Ιατρεία στο Γηροκομείο Πόρου, στην περιοχή της Πέρλιας, δωρεάν πληθυσμιακός έλεγχος – ενημέρωση, με τέστ Παπανικολάου, Μαστολογικό έλεγχο και Doppler αγγείων κάτω άκρων.

Σύμφωνα με προφορική ενημέρωση από την εντεταλμένη σύμβουλο υγείας του Δήμου Πόρου Μαρία Βαρβάρου, στον έλεγχο του Σαββάτου, δεν θα πραγματοποιηθεί μέτρηση οστικής πυκνότητας, διότι παρουσιάστηκε βλάβη στο μηχάνημα μέτρησης. Σύμφωνα με την κ. Βαρβάρου, η μέτρηση οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση και οι ενδιαφερόμενες γυναίκες θα ενημερωθούν, προσωπικά,  για τις ημερομηνίες εγκαίρως.

Η κ. Βαρβάρου, μας ενημέρωσε πως αύριο το πρωί από τις 8:30πμ, θα υπάρχει προς τα νέα Περιφερειακά Ιατρεία Πόρου, δωρεάν  μεταφορικό μέσο για το κοινό, από την προβλήτα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας.
Σχολιάστε