Ξεκίνησαν τα σχολεία – Αγνώριστα τα νηπιαγωγεία Πόρου (φωτογραφίες)Με τον καθιερωμένο αγιασμό στον Παιδικό Σταθμό Πόρου, ολοκληρώθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου η έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Την Δευτέρα, πραγματοποιήθηκαν οι αγιασμοί σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού, εκτός του Παιδικού Σταθμού, όπου όπως προαναφέραμε έγινε την Τρίτη, με την παρουσία του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, καλή σχολική χρονιά.

O κ. Δημητριάδης υπενθύμισε σε όλους, πως η δημοτική αρχή θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στις ανάγκες τους και ότι τόσο οι γονείς, όσο και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να απευθύνονται για τα προβλήματα τους, τόσο στον ίδιο, όσο και τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους που είναι η κ. Κατερίνα Ροΐδη για τα Νηπιαγωγεία και τον Παιδικό Σταθμό και ο κ. Κώστας Γκιών για τα υπόλοιπα σχολεία.

Τις εντυπώσεις, ωστόσο έκλεψε η μεταμόρφωση των Νηπιαγωγείων του Πόρου που φιλοξενούνται στην πτέρυγα του «κτηρίου ΚΑΠΗ». Με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι, τα Νηπιαγωγεία Πόρου αποτελούν πλέον μια σύγχρονη, όμορφη και λειτουργική εκπαιδευτική μονάδα, που έκανε όλους εμάς τους γονείς να… ζηλέψουμε που δεν ζήσαμε την τρυφερή μας προσχολική ηλικία σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον.

Όπως θα διαπιστώσετε στις φωτογραφίες, οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα νηπιαγωγεία είναι εντυπωσιακές. Όσοι συνοδεύσαμε τα παιδιά μας στον αγιασμό την Δευτέρα, διαπιστώσαμε πως τα παιδιά θα βρίσκονται σε ένα υπέροχο και ασφαλές περιβάλλον, ενώ και τα ίδια τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν από τον χώρο και δεν βλέπουν την ώρα να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Από την πλευρά τους, οι δασκάλες του νηπιαγωγείου, δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους για τις εντυπωσιακές αλλαγές.

Από τον Δήμο Πόρου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς:

“ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017 – 2018

Με τον αγιασμό των Σχολείων ξεκίνησε σήμερα η σχολική χρονιά στον Πόρο. Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος έχει προβεί στην έγκαιρη συντήρηση των σχολικών κτηρίων, ενώ φέτος το καλοκαίρι έγιναν και εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης του Παιδικού Σταθμού και ειδικά των Νηπιαγωγείων Πόρου, που στεγάζονται σε πτέρυγα του «κτηρίου ΚΑΠΗ», η οποία πλέον μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο χώρο προσχολικής αγωγής.

Η δημοτική αρχή Πόρου εύχεται σε μαθητές, δασκάλους, καθηγητές και γονείς καλή σχολική χρονιά!”

 
Σχολιάστε