Νίκη Ρένας Δούρου: Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ο Τάκης ΧατζηπέροςdouΜε οριακή διαφορά, έγινε η μεγάλη ανατροπή στην Περιφέρεια Αττικής. Η Ρένα Δούρου σε μια βραδιά θρίλερ, κατάφερε να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και να κερδίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ την Περιφέρεια Αττικής. Η νίκη της Ρένας Δούρου, έχει και μεγάλο τοπικό ενδιαφέρον, καθώς  Αντιπεριφερειάρχης Νήσων για τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι ο Ποριώτης Τάκης Χατζηπέρος.

Συγκεκριμένα ο συνδυασμός της Ρένας Δούρου, συγκέντρωσε το 50,83%, έναντι 49,17% του Γιάννη Σγουρού.

Στον Πόρο, σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις, ο κ. Σγουρός έλαβε 53,5% έναντι 46,5% της κας Δούρου. Κάτι που παρατηρήσαμε στα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών του δευτέρου γύρου, στα τμήματα του Πόρου, είναι ότι υπήρχαν αρκετά  άκυρα/λευκά ψηφοδέλτια, σε σχέση με τις Ευρωεκλογές που δεν είχαμε τον ίδιο αριθμό, πράγμα που δείχνει ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που καταψήφισαν και τους δύο υποψηφίους.

Η μεγάλη νικήτρια Ρένα Δούρου, μίλησε μπροστά στο εκλογικό της κέντρο, εχθές το βράδυ, όταν είχε αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο.

«Δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα με ήθος, κόντρα στις προβλέψεις και τα συμφέροντα», είπε, διαβεβαιώνοντας πως «εμείς δίνουμε τα εχέγγυα ότι στην περιφέρεια Αττικής δεν θα υπάρχουν δήμαρχοι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας ούτε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας».

«Θα πορευτουμε όλοι μαζί, αύριο ξημερώνει μια σπουδαία μέρα», συμπλήρωσε.

Λίγο πριν τις 2.30 το πρωί, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο συνδυασμός του έδωσε μια δύσκολη μάχη, απέναντι σε ένα πολωτικό κλίμα, υπερασπιζόμενος την αυτοδοικητική διάσταση της Περιφέρειας.

 
Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Συγχαρητήρια!

  Η εκλογή του κυρίου Χατζηπέρου ως αντιπεριφερειάρχη Νήσων και η εκλογή του κυρίου Δημητριάδη ως δημάρχου, δίνει ελπίδες ότι με την συνεργασία και τις συντονισμένες ενέργειες των δύο αιρετών, θα αποτραπούν τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα του λιμανιού του Πόρου.

 2. Anubis says:

  Επισης δειχνει ποσο καλα δοαβασαν οι Ποριωτες το πολιτικο σκηνικο, μη εγκλοβιζομενοι στο διδυμο Σπυιδωνα Σγουρου, βγαινοντας ετσι μπροστα στις εξελιξεις. Η τυχη βοηθα τους τολμηρους.

 3. Ανδρέας Νικολετόπουλος says:

  Με τη λήξη των πρόσφατων εκλογικών διαδικασιών θεωρώ οτι είναι η κατάλληλη στιγμή να θέσω το ακόλουθο, κοινού ενδιαφέροντος ζήτημα :

  Είναι από ετών γνωστό, τόσο από μετρήσεις όσο και από τις εμφανείς παρενέργειες, οτι υπάρχει τεράστια εισροή θαλάσσιου ύδατος στο βαρυτικό δίκτυο του συστήματος συλλογής και μεταφοράς λυμμάτων του ΒΙΟΚΑ Πόρου-Γαλατά. Το φαινόμενο λαμβάνει χώρα τουλάχιστον από πενταετίας και έχει προκαλέσει μεγάλες οικονομικές συνέπειες στους προϋπολογισμούς του Δήμου Πόρου και της Αντιπεριφέρειας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, κύρια όμως στους δημότες και επαγγελματίες του νησιού, σε ποσοστό που θα απαιτούσε ειδική μελέτη για να εκτιμηθεί.

  Οι πρόσφατες μετρήσεις έδειξαν οτι η περιεκτικότητα σε θαλάσσιο νερό στην είσοδο του ΒΙΟΚΑ είναι της τάξης του 90%. Αυτό σημαίνει οτι για αρκετά χρόνια, ο Δήμος μας πληρώνει 10 φορές περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα για τη μεταφορά των λυμμάτων.

  Με αυτά τα δεδομένα, και πέρα από όσες προσπάθειες και πόρους επενδύονται και θα επενδυθούν στην αποκατάσταση των προβλημάτων, η Αντιπεριφέρεια έχει την ηθική υποχρέωση να αναλάβει, επιστρέφοντας τα αντίστοιχα ποσά, το επιπλέον κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που χρεώθηκε ο Δήμος μας αυτή την περίοδο (3-5 έτη τουλάχιστον).

  Αυτό θα έδινε τη δυνατότητα να απαλλάξει ο Δήμος μας τους δημότες και κυρίως τους επαγγελματίες από τα τέλη αποχέτευσης ίσως και για 4-5 έτη, ελάχιστη αποζημίωση για την οικονομική και ηθική βλάβη.

  Η απερχόμενη Περιφερειακή Διοίκηση, ασχέτως των συνολικών αποτελεσμάτων, έλαβε θετική πλειοψηφική αποδοχή στο νησί μας, παρά το ότι υπήρχαν υποψήφιοι από τον Πόρο και στους δύο άλλους ανταγωνιστικούς συνδυασμούς.

  Ως ένδειξη αισθήματος δικαιοσύνης, η απερχόμενη και η επερχόμενη Περιφερειακή Διοίκηση οφείλουν να προβούν στις προαναφερθείσες ενέργειες οικονομικής ελάφρυνσης του Δήμου μας, με διαδικασίες που θα προκύψουν από καλοπροαίρετες συζητήσεις, τώρα που οι εκλογές έλαβαν τέλος.

  Φιλικά;,

  Ανδρέας Νικολετόπουλος.
  Μηχανολόγος Μηχανικός Δήμου Πόρου
  Δημότης Πόρου

 4. Μπάμπης Τσούκας says:

  Συγχαρητήρια για την τοποθέτησή σου Ανδρέα και φυσικά δεν μπορούμε παρά να αναμένουμε την τοποθέτηση της περιφέρειας .Εύλογα όμως δεν μπορούμε να μην προβληματιστούμε με την φράση σου ”(Είναι από ετών γνωστό, τόσο από μετρήσεις όσο και από τις εμφανείς παρενέργειες, οτι υπάρχει τεράστια εισροή θαλάσσιου ύδατος στο βαρυτικό δίκτυο του συστήματος συλλογής και μεταφοράς λυμμάτων του ΒΙΟΚΑ Πόρου-Γαλατά. Το φαινόμενο λαμβάνει χώρα τουλάχιστον από πενταετίας και έχει προκαλέσει μεγάλες οικονομικές συνέπειες στους προϋπολογισμούς του Δήμου Πόρου) ”και όλα τα συνεπαγόμενα εξ αυτής…

 5. Αφού το πρόβλημα είναι γνωστό από ετών, στην απερχόμενη Περιφερειακή Διοίκηση, είχε γίνει ανάλογο αίτημα από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή του Πόρου; Έχει ενδιαφέρον να ξέρουμε την ανταπόκριση του κ. Σγουρού, πολύ περισσότερο που πάντα αναφερόταν στο αποθεματικό των 313 εκατομμυρίων ευρώ.

 6. century says:

  ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ Ο ΝΙΚΟΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΝ ΛΟΓΩ “ΣΠΟΥΔΩΝ” ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΩΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΖΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΡΟΛΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΜΟΝΟ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ….ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ.

 7. Σπυρος says:

  …ειπε ο century

Σχολιάστε