Νέο έργο στο ΛεμονοδάσοςΟ κ. Τάσος Γκούμας, εκ μέρος του Συλλόγου “Οι φίλοι του Λεμονοδάσους” μας απέστειλε την ακόλουθη ενημέρωση: 

“Αγαπητοί Φίλοι,

υπογράφηκε από την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου και τον πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. Λεμονοδάσους Πόρου Τάσο Σπ. Γερασίμου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ με τίτλο: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Τ.Ο.Ε.Β. ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΥΣ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΠΟΥΝΤΡΙ».

Ο σύλλογός μας, σε συνεννόηση πάντα με τον Τ.Ο.Ε.Β., υπέβαλε ηλεκτρονικά το αίτημα στην Περιφέρεια Αττικής την 23-09-2016. Το αίτημά μας έγινε αμέσως αποδεκτό από την Περιφερειάρχη, πρωτοκολλήθηκε την 26-09-2016 και προωθήθηκε η διαδικασία ένταξης του έργου  ανάμεσα στα πρώτα του 2017.

Είχαμε στόχο να προλάβουμε να χρησιμοποιήσουμε τη νέα αντλία από την αρχή της αρδευτικής περιόδου αλλά σκοντάψαμε σε νομικής φύσεως ζητήματα.

Έτσι καθυστερήσαμε 2 και πλέον μήνες προσπαθώντας να συγκεντρώσουμε τα στοιχεία που μας ζητήθηκαν και περιμένοντας την γνωμάτευση της αρμόδιας νομικής υπηρεσίας.

Στη διαδικασία αυτή, δηλ. για τη σύνταξη της απαραίτητης μελέτης του έργου, μας βοηθά η Π.Ε. Νήσων και συγκεκριμένα ο μηχανικός που του έχει ανατεθεί η εργασία αυτή συνεργάζεται πολύ ικανοποιητικά, με ενδιαφέρον, μαζί μας.

Τώρα ακολουθεί η φάση της δημοπράτησης, ανάθεσης και εκτέλεσης του έργου που θα γίνει πάλι από την Π.Ε. Νήσων, που ελπίζουμε να τελειώσει πριν τη λήξη της φετεινής αρδευτικής περιόδου.

Προσπαθούμε μέσα στην αρδευτική περίοδο που διανύουμε να δούμε και αυτό το έργο να δουλεύει.

Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο έργο ήταν κόστους 30.000 € και το τρέχον 70.000. Σύνολο σε δύο χρόνια 100.000 € σε έργα που είναι φανερό ότι είναι απαραίτητα για να επιβιώσει και να ξαναπρασινίσει το Λεμονοδάσος.

Τα έργα αυτά έχουν πολύ καλή υποδοχή από τους Λεμονοδασίτες, αρκετοί των οποίων πραγματοποιούν νέες φυτεύσεις αφού είναι εξασφαλισμένη η απαιτούμενη άρδευση, που σημαίνει ότι ένα από τα κύρια ζητήματα του Λεμονοδάσους που είναι η γήρανση του φυτικού υλικού έχει ήδη αρχίσει να αντιμετωπίζεται

Επιδιώκουμε και ελπίζουνε ότι θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε και άλλα μικρής κλίμακας έργα μέσω LEADER που να προσιδιάζουν στο χαρακτήρα του Λεμονοδάσους. Για την υλοποίηση δράσεων μέσω LEADER έχουμε οικονομικό θέμα, όχι μεγάλο, για το οποίο θα ενημερώσουμε.

Και μερικές φωτογραφίες από την ανέλκυση της φθαρμένης αντλίας και των σωλήνων κατάθλιψης στη θέση ‘’Μπούντρι’’.

Εδώ ο γερανός που σηκώνει την αντλία.

Ένας Μολδαβός γίγαντας ξεβιδώνει στέλεχος – στέλεχος το σωλήνα κατάθλιψης. Πήγα να πλησιάσω να δω πως γίνεται αλλά μού ‘ριξε ένα βλέμμα που ήταν αρκετό να απομακρυνθώ.

Οι σωλήνες είναι βαριές. Θέλουν τέσσερις άντρες για να αποτεθούν δίπλα.

Οι σωλήνες γεμάτες σκουριά.

Έχουν σπάσει κομμάτια και από τις βόλτες.

Με το νέο έργο όλα θα είναι καινούργια.

Για την ενημέρωση

Τάσος Γκούμας”
Σχολιάστε