Νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. Πόρου ο Δημήτρης Μωρόπουλος (Δείτε τα βίντεο)IMGP7960Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πόρου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.
Οι θέσεις αυτές, καταλαμβάνονται δικαιωματικά από τις δημοτικές παρατάξεις με αναλογία που ορίζεται από το νόμο και έτσι το ενδιαφέρον περιορίζεται στα πρόσωπα που υποδεικνύονται από αυτές, αφού το ενδεχόμενο μη εκλογής ενός υποψηφίου αποκλείεται (σε περίπτωση μη συγκέντρωσης της απόλυτης πλειοψηφίας, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται). Πρόεδρος του ΔΣ εκλέχθηκε ο Δημήτρης Μωρόπουλος, Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Δημητριάδης και Γραμματέας ο Δημήτρης Πάνου. Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχθηκαν από την πλειοψηφία οι Δ. Ζεντέλης, Π. Καϊκας, Ε. Κουτουζή και Μ. Μητσιοπούλου με αναπληρωματικούς τους Χρ. Δρούγκα, Γκ. Μάγειρα και Αλ. Παπαδόπουλο, ενώ από την μειοψηφία οι Γ. Αλιφέρης, Κ. Δόσκαρης με αναπληρωματικούς τους Δ. Πάνου και Γ. Καϊκα.
Ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ έλαβε έντεκα ψήφους, επί συνόλου δεκαέξι παρόντων (απουσίαζε ο Μπάμπης Τσούκας), συγκεντρώνοντας το άθροισμα των ψήφων των μελών της παράταξής του και του κ. Δ. Πάνου, ο οποίος δήλωσε ότι θα τον ψηφίσει. Από την άλλη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Δημητριάδης, δήλωσε ότι η παράταξή του είχε την θετική πρόθεση να ψηφίσει τον κ. Μωρόπουλο, εφόσον εκείνος δεσμευόταν ότι θα αποκαθιστούσε τη νόμιμη και διαφανή λειτουργία του ΔΣ. Ειδικότερα η «Αλλαγή Πορείας», ζήτησε τη ρητή δέσμευσή του ότι θα εκδίδει τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεων, τα οποία δεν εκδίδονται για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, ότι θα διορθώσει τον Κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ, από τον οποίο παρανόμως έχει απαλειφθεί η δέσμια υποχρέωση του Δήμου για παραχώρηση γραφείων στη μειοψηφία και ότι θα συγκροτήσει τις προβλεπόμενες Επιτροπές του ΔΣ (όπως του ΒΙΟΚΑ) που παρανόμως δεν έχουν λειτουργήσει μέχρι σήμερα. Ωστόσο, πριν προλάβει να λάβει το λόγο ο κ. Μωρόπουλος, έσπευσε αντ’ αυτού να απαντήσει ο Δήμαρχος, κ. Στρατηγός, ο οποίος έδειξε ποιος κάνει στην πραγματικότητα κουμάντο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά λοιπόν την τοποθέτηση του κ. Στρατηγού, από την οποία προέκυψε ότι οι «όροι» του κ. Δημητριάδη …δεν εγκρίνονται, ο κ. Μωρόπουλος περιορίστηκε σε μία γενική δήλωση ότι προτίθεται να λειτουργήσει το ΔΣ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η τοποθέτηση αυτή δεν κάλυψε την μείζονα μειοψηφία, η οποία καταψήφισε τον κ. Μωρόπουλο, αφού, όπως δήλωσε ο κ. Δημητριάδης, η παρέμβαση του κ. Στρατηγού δεν άφησε διαφορετικά περιθώρια.

Με έναν Αντιδήμαρχο προς το παρόν ο Δήμος Πόρου

Μία σημαντική είδηση που προέκυψε είναι ότι προς το παρόν ο Βαγγέλης Ζεντέλης θα παραμείνει μοναδικός αντιδήμαρχος, αφού, απ‘ ότι ακούγεται, δεν έχει βρεθεί σύμβουλος της πλειοψηφίας διατεθειμένος να αναλάβει αρμοδιότητες χωρίς αντιμισθία. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ο Δήμαρχος Πόρου δεν ορίζει ως αναπληρωτή του τον αντιδήμαρχό του. Θυμίζουμε ότι μέχρι το τέλος του 2012 αναπληρώτρια του Δημάρχου είχε οριστεί η κ. Μητσιοπούλου, ενώ ακόμα παλιότερα, ο σημερινός Δήμαρχος κ. Στρατηγός, ως αντιδήμαρχος του πρώην Δημάρχου Σπ. Σπυρίδωνα, είχε οριστεί και αναπληρωτής του. Μάλιστα, όταν ο κ. Σπυρίδωνας πήγε να παρακάμψει τον κ. Στρατηγό, και να ορίσει ως αναπληρωτή Δημάρχου τον Ηλία Παπαφραντζέσκου, ο κ. Στρατηγός κυριολεκτικά επαναστάτησε, με αποτέλεσμα ο κ. Σπυρίδωνας να τον ορίσει τελικά αναπληρωτή του. Ωστόσο, αυτό που ο ίδιος στο παρελθόν θεώρησε ως μειωτική αντιμετώπιση εις βάρος του, σήμερα το επιφύλασσε για τον δικό του αντιδήμαρχο κ. Ζεντέλη. Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του κ. Ζεντέλη στην επιλογή αυτή.

ΜΕΡΟΣ 1ο

ΜΕΡΟΣ 2ο

ΜΕΡΟΣ 3ο

ΜΕΡΟΣ 4ο

ΜΕΡΟΣ 5ο

Βρείτε μας στο Facebook
Σχολιάστε