Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη για το ΜόδιDSCN0097Το ενδιαφέρον των αρχαιόφιλων συγκέντρωσε η διάλεξη του αρχαιολόγου Χρήστου Αγουρίδη με θέμα ΄΄Υποβρύχια έρευνα μυκηναϊκού ναυαγίου στη νησίδα Μόδι του Σαρωνικού΄΄ που πραγματοποιήθηκε στο Θησείο, στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου.
Ο κ. Χρήστος Αγουρίδης παρουσίασε στο κοινό τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Ινστιτούτου Ενάλιων Αρχαιολογικών Ερευνών που εργάζονται στην συγκεκριμένη έρευνα, τα ευρήματα, τις μεθόδους και τους χορηγούς. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχουν γίνει 680 καταδύσεις με πραγματικό χρόνο στο βυθό 570 ώρες και ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι το ναυάγιο στο Μόδι – η έρευνα του οποίου δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι πιο σημαντικό από το αντίστοιχο ναυάγιο των Ιρίων.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Πόρου, ο κ. Αγουρίδης ευχαρίστησε τον Δήμο Τροιζηνίας για τη φιλοξενία της επιστημονικής ομάδας στον χώρο του ΚΑΠΗ, καθώς και τον Δήμο Πόρου για την συνεργασία και την αμέριστη συμπαράστασή του, διαβεβαίωσε ότι η έρευνα θα συνεχιστεί και το 2013 και στο τέλος της διάλεξης κάλεσε το κοινό να δοκιμάσουν τα προϊόντα που προσέφερε ο Δήμος μας για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Το κέρασμα του Δήμου μας περιλάμβανε λεμονάδα (προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών ΄΄Η Ποριώτισσα), παραδοσιακά αμυγδαλωτά και ντόπιο κρασί από τις Αδέρες.
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πόρου για την παρασκευή και διάθεση της λεμονάδας και την κ. Κοντογιαννοπούλου που παρασκεύασε το λικέρ λεμόνι που προσφέραμε στον ομιλητή – αρχαιολόγο κ. Αγουρίδη.
Σχολιάστε