Μετατάξεις υπαλλήλων για να καλυφθούν τα κενά στους νησιωτικούς δήμουςIMGP4084Mε μετατάξεις κατόπιν αιτήσεων των υπαλλήλων προτρέπονται οι νησιωτικοί δήμοι να καλύψουν τα κενά σε προσωπικό όπως αναφέρει σε εγκύκλιο του το υπουργείο Εσωτερικών, απευθυνόμενο στις Αρχές που έχουν εξαιρεθεί από τους περιορισμούς στις προσλήψεις.
Υπενθυμίζεται ότι 65 νησιωτικοί δήμοι έχουν εξαιρεθεί από τους περιορισμούς προκειμένου να αρθούν οι ανισότητες για τους πολίτες τους και καθώς είχαν εμφανιστεί περιπτώσεις όπου το προσωπικό έτεινε προς τον απόλυτο μηδενισμό και αναγκάζονταν αιρετοί να οδηγούν τα απορριμματοφόρα.
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι n «ρήτρα νησιωτικότητας» αφορά μεταξύ άλλων και τους δήμους που ακολουθούν την αρχή «ένα νησί, ένας δήμος», όπως οι δήμοι: Κυθήρων, Σαλαμίνας, Αγκιστρίου, Αίγινας, Σπετσών, Πόρου, Υδρας, Σαμοθράκης, Σκύρου, Θάσου, Ελαφονήσου, Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου καιΓαύδου.
To υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τους παραπάνω δήμους ότι μπορούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις χωρίς να είναι απαραίτητη απόφαση κατανομής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εάν εκκρεμούν από παλιές προκηρύξεις.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Σχολιάστε