Μεταξύ συναίνεσης και αντιπαράθεσης (βίντεο)IMGP7728Ως συνεδρίαση αντιπαραθέσεων και αντιφάσεων μπορεί να χαρακτηριστεί η πρώτη συνεδρίαση με θέματα ουσίας, στο – υπό τη νέα σύνθεση – Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πόρου.

Στη γεμάτη αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, ορίστηκαν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των ΝΠΔΔ και των Επιτροπών του Δήμου, και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις, που αφορούσαν πολιτικές επιλογές της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Τηρώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ο νέος Δήμαρχος Πόρου, έφερε προς συζήτηση τις ανακλήσεις τριών αποφάσεων, της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής (παιδικές χαρές, ανάπλαση της Πούντας και επαναχαρακτηρισμό του οικισμού του Πόρου).

Παρά το συναινετικό κλίμα που επικράτησε κατά τον ορισμό των Διοικητικών Συμβουλίων και των Επιτροπών, η έντονη αντιπαράθεση, πλειοψηφίας και μειοψηφίας ξεκίνησε πριν καν ξεκινήσουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και συνεχίστηκε στα σοβαρά θέματα που ακολούθησαν, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Από την συνεδρίαση της Παρασκευής πήραμε τα πρώτα δείγματα για την τακτική που θα ακολουθήσουν τα νέα πρόσωπα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό όμως που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι οι αντιφατικές επιλογές των τεσσάρων συμβούλων της μειοψηφίας, που βρέθηκαν, ουσιαστικά να καταψηφίζουν τις προηγούμενες πολιτικές τους επιλογές, σε τουλάχιστον τρείς περιπτώσεις (παιδικές χαρές, ανάπλαση της Πούντας και επαναχαρακτηρισμό του οικισμού του Πόρου).

Όσο για τους δυο «πρωταγωνιστές» της συνεδρίασης, τους κ.κ. Δημητριάδη και Σπυρίδων, έδωσαν και αυτοί τα δικά τους δείγματα γραφής, από διαφορετικούς – απ’ ότι τους έχουμε συνηθίσει – ρόλους.
Ο νέος Δήμαρχος Πόρου, ήταν ψύχραιμος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ δεν άφησε αναπάντητες τις παρατηρήσεις και την κριτική του κ. Σπυρίδωνα.

Από την άλλη, ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Σπύρος Σπυρίδων, σε ένα ρόλο που δεν έχει συνηθίσει και που φάνηκε πως δεν νιώθει άνετα, επιχείρησε να δώσει το στίγμα για τον τρόπο με το οποίο θα αντιμετωπίσει την απόδοση των πολιτικών ευθυνών που τυχόν προκύψουν κατά τις συζητήσεις για τα θέματα που άπτονται των ευθυνών της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η παράταξη μου, δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη κατάσταση» δήλωσε ο κ. Σπυρίδων, διαχωρίζοντας κυρίως την προσωπική του θέση από τις πολιτικές επιλογές του κ. Στρατηγού, κατά του οποίου έβαλε, όπως και οι σύμβουλοί του, σε αρκετά σημεία της συζήτησης.

Με αφορμή τη συζήτηση για τις παιδικές χαρές και τις ευθύνες του τέως Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και νυν συμβούλου της παράταξης της μειοψηφίας, ο Δήμαρχος Πόρου κ. Δημητριάδης βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει στον κ. Σπυρίδωνα λέγοντας «Μας λέτε ότι δεν έχετε καμία σχέση με την προηγούμενη κατάσταση, όταν τέσσερις σύμβουλοι της παράταξης σας και ένας εξ αγχιστείας (εννοώντας τον κ. Μάνδηλα) ήταν μέλη της προηγούμενης δημοτικής αρχής».
Σχολιάστε