Λατρεία για Τόνι Σφίνο στον Πόρο! – «Βούλιαξε» από κόσμο το ΑσκέλιΦωτογραφία Σάββας Μαρώτος

Μεγάλες στιγμές έζησε το Ασκέλι το Σάββατο 8 Ιουλίου. Το Poros Arts Festival 2017, ξεκίνησε τις μεγάλες συναυλίες φέτος το καλοκαίρι, με τον απίστευτο Τόνι Σφίνο και το συγκρότημα του Playmates, στην ασφυκτικά γεμάτη πλαζ, κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι.

Όσοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν την συναυλία, έζησαν ένα ξέφρενο beach party που θα περάσουν πολλές δεκαετίες για να ξεχαστεί. Ο Τόνις Σφίνος, δικαιολόγησε την φήμη του, συμπαρέσυρε τους φαν του να επισκεφθούν τον Πόρο, ενθουσίασε τους ποριώτες και ξετρέλανε τους Έλληνες και αλλοδαπούς τουρίστες.

Φωτό: Μπάμπης Κανατσίδης

Φωτο: Μπάμπης Κανατσίδης

Αυτό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Μια συναυλία υπερπαραγωγή. Το Ασκέλι συγκέντρωσε τον περισσότερο κόσμο που έχει συγκεντρώσει ποτέ για μια εκδήλωση (ίσως μέχρι την επόμενη φορά).

Οι άνθρωποι χαμογελούσαν και χόρευαν. Εκατοντάδες ήταν εκείνοι που επισκέφθηκαν τον Πόρο, ειδικά για τον Τόνι Σφίνο. Μάλιστα ο ίδιος, έκανε και γκάλοπ στο κοινό του, με ανάταση χεριού. Αποδείχθηκε ότι μετά την Αθήνα, ήρθε κόσμος από το Ναύπλιο, τη Χαλκίδα, τα Τρίκαλα, ακόμη κι από το Παρίσι(!).

Φωτό: Μπάμπης Κανατσίδης

Φωτό: Μπάμπης Κανατσίδης

Φωτό: Σάββας Μαρώτος

Φωτό: Σάββας Μαρώτος

Ο Τόνις Σφίνος είναι γνωστός για τις εντυπωσιακές εισόδους του. Στον Πόρο «έσκασε μύτη» με κανό από την θάλασσα. Χαμός. Μεταβολή του κοινού προς την θάλασσα για να απαθανατίσουν την στιγμή.

Φωτό: Μπάμπης Κανατσίδης

Φώτο Σάββας Μαρώτος

Φώτο Μπάμπης Κανατσίδης

Το συγκρότημα του, οι Playmates, μοιράζονται την ίδια τρέλα και ταλέντο μαζί του. Το ρεπερτόριο τους, περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες ποπ επιτυχίες όλων των εποχών. Φωνές, χορογραφίες, κουστούμια. Απίστευτη ενέργεια από όλα τα παιδιά της μπάντας. Οι τουρίστες που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την συναυλία, έμειναν άφωνοι.

Φωτό Σάββας Μαρώτος

Φωτό Μπάμπης Κανατσίδης

Φωτό Μπαμπης Κανατσίδης

Φωτό Μπάμπης Κανατσίδης

 

 

«Έχουμε πολλά χρόνια να περάσουμε τόσο όμορφα. Τι ενέργεια!» μας είπε μια οικογένεια από την Σουηδία που περίμενε να φωτογραφηθεί με τον Τόνι Σφίνο στο τέλος της παράστασης.

Από την πλευρά του, ο Τόνις Σφίνος, φωτογραφήθηκε με όλο τον κόσμο. Προσιτός, ετοιμόλογος, με φοβερό χιούμορ και έμφυτη ευγένεια.

Φωτό Μπάμπης Κανατσίδης

Φωτό Μπάμπης Κανατσίδης

Φωτό Μπάμπης Κανατσίδης

Φωτό Μπάμπης Κανατσίδης

 

Η συναυλία του Τόνι Σφίνου, έκανε πραγματικότητα το σλόγκαν του Poros Arts Festival: «Ένα νησί, μια γιορτή».

Η συναυλία διοργανώθηκε από τον Δήμο Πόρου και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.  Το Porosnews.gr σας μεταφέρει αποσπάσματα από την χθεσινή συναυλία, ωστόσο θεωρούμε ότι ακόμη και τα βίντεο αδικούν το τι ακριβώς συνέβη.

Αυτοί που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν το χθεσινό σόου, θα συμφωνήσουν…
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣ.ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Περίμενα να δω κάποιο σχόλιο στο ενθουσιώδες κείμενο με τις πολλές φωτογραφίες και το βίντεο. Δυστυχώς κανείς από το πλήθος δεν είπε ούτε μια λέξη. Και είναι κρίμα. Γιατί πράγματι στο βίντεο διέκρινα πολύ κέφι και ζωηρή ανταπόκριση του κοινού. Κι εγώ ειλικρινά το χάρηκα.
  Πιο πολύ λοιπόν σχολιάζω, όχι για άλλο λόγο, αλλά για να υπάρξει έστω κι ένα σχόλιο για αυτό τον άνθρωπο, που πραγματικά αγωνίζεται, με όσες δυνατότητες έχει, αλλά και με την απαραίτητη μεταφορική “τρέλα”, αλλά και τη μετατροπή της άγνοιας σε αγνότητα. Αυτά τα στοιχεία τον κάνουν δημοφιλή, διότι από από αυτά στερείται το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων και κυρίως των Ελλήνων. Μας λείπει δηλαδή η αγνότητα και η δημιουργική τρέλα, ενώ δεν δεχόμαστε ότι έσχουμε πλήρη άγνοια της αλήθειας και νομίζουμε ότι έχουμε -υποτίθεται- εμπεριστατωμένη, κραυγαλέα και κυρίως αλάνθαστη άποψη επί παντός επιστητού. Κι ακόμα όταν κάνουμε ολοφάνερο λάθος δεν το παραδεχόμαστε και εμμένουμε με εμμονή στις θέσεις μας. Είναι αλήθεια ότι θέλει λίγο “ανδρισμό” να παραδεχθεί κανείς το σφάλμα του. Και πού πουλάνε από αυτό το φάρμακο;
  Αυτό πάντως που αδικεί την εκδήλωση, όπως γράφει ο καλός συντάκτης του ενθουσιώδους κειμένου, δεν είναι το βίντεο, αλλά κυρίως είναι ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου το όνομα της τραγουδίστριας των Playmates, η οποία είναι πράγματι αξιοπρόσεκτη από κάθε πλευράς. Απόρώ πώς δεν την σχολίασαν οι γράφοντες, αλλά και κανείς άλλος.
  Ένα τελευταίο σημείο που θέλω να θίξω, για την επισκεψιμότητα της εκδήλωσης και την ποικιλία του κόσμου, αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό, διότι εκτός από τη συγκεκριμένη συναυλία ο κόσμος επισκέπτεται κυρίως- ή και επ’ ευκαιρία- τον Πόρο.
  Και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να χρειάζεται κανείς μια ολόκληρη ζωή για να θαυμάσει την Ελλάδα, αλλά του αρκούν λίγες μόνο στιγμές για να ερωτευτεί το νησί μας, τον χιλιοερωτεύσιμο Πόρο.
  ΑΡΙΣ.ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ
  arimari@otenet.gr

Σχολιάστε