Λέτε να δούμε το Κ.Ε. Πόρος στον κατάλογο ακινήτων προς αξιοποίηση;Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε τον κατάλογο 1.225 ακινήτων του στρατού, τα οποία προορίζονται για αξιοποίηση, που θα αναρτήσει στο διαδίκτυο το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας την ερχόμενη εβδομάδα.
Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Δ. Ελευσινιώτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ι. Λαγού και ανέφερε ότι η περιουσία των Ταμείων Εθνικής ‘Αμυνας, Εθνικού Στόλου και Αεροπορικής Άμυνας αποτελούν δημόσια περιουσία, η οποία θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Πρωταρχικός σκοπός είναι εκμετάλλευση – ενοικίαση των ακινήτων. Τα ποσά που θα συγκεντρωθούν θα οδηγούνται στο ΓΕΣ «και αυτό, με βάση την επιχειρησιακή αξιολόγηση, να προβαίνει στην κατασκευή στρατιωτικών οικημάτων».

Ξεκαθάρισε δε, πως «δεν υπάρχει κρυφό σχέδιο ξεπουλήματος» και σημείωσε ότι η εξαμελής επιτροπή που δίνει και την τελική έγκριση για την αξιοποίηση των ακινήτων, αποτελείται από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ και τους δύο υπαρχηγούς του ΓΕΣ.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχολιάστε