Κυριακή 23 Απριλίου: Όλοι μαζί περπατάμε στα σοκάκια του Πόρου!Η ομάδα φίλων πεζοπορίας Πόρου “Όλοι μαζί περπατάμε” σε συνεργασία με την πρωτοβουλία νέων “Σύνεργον” μας προσκαλούν στην τελευταία πεζοπορία πριν το καυτό και παραγωγικό για όλους, καλοκαίρι.

Η τελευταία πεζοπορία της σεζόν, μας καλεί να γνωρίσουμε την πόλη του Πόρου. Το κάλεσμα της κυρίας Κωνσταντίνας Βλάχου, έχει ως εξής:

«Την Κυριακή 23 Απριλίου και ώρα 18:15μμ θα συναντηθούμε στο παλιό λιμάνι του Πόρου μπροστά από την τράπεζα Πειραιώς.

Η διαδρομή μας είναι εύκολη για μικρούς και μεγάλους φίλους και θα έχει διάρκεια 2 ώρες.

Θα ξεκινήσουμε από την Χατζοπούλειο βιβλιοθήκη για να βρεθούμε στο γραφικό ρολόι του Πόρου. Ο κύριος Γιάννης Μανιάτης θα μας κάνει μία μικρή ξενάγηση για την ιστορία του κτηρίου και τον παραδοσιακό μηχανισμό του και θα έχουμε την δυνατότητα να τον δούμε..!!!

Συνεχίζουμε τον περίπατό μας μέσα στα γραφικά σοκάκια του νησιού, η διαδρομή θα μας βγάλει στην δεξαμενή και μετά στον Άγιο Αθανάσιο ένα εκκλησάκι με καταπληκτική θέα! Αξίζει να κάνουμε μία μικρή στάση για να θαυμάσουμε την ωραία Κοιμωμένη!

Συνεχίζοντας την βόλτα μας βρισκόμαστε στον Μύλο και παίρνουμε το μονοπάτι που είναι γεμάτο αγριολούλουδα και φτάνουμε στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων. Εδώ θα κάνουμε μία μεγαλύτερη στάση για απογευματινό πικ-νικ. Πάρτε μαζί σας το καφεδάκι σας, ένα χυμό ή ότι άλλο θέλετε! Θα σταθούμε λίγο να απολαύσουμε την θέα και τις λιχουδιές μας!

Η διαδρομή μας δεν τελειώνει εδώ….

Συνεχίζουμε το περπάτημα στα μαγικά σοκάκια της Πούντας που θα μας οδηγήσουν στον Άγιο Γεώργιο την μητρόπολη του Πόρου και από εκεί θα βρεθούμε στο γραφικό μικρό εκκλησάκι στο Χριστό.

Η θέα που αντικρίζουμε σε κάθε μας βήμα είναι μοναδική καθώς βλέπουμε το νησί μας απ΄ όλες τις πλευρές! Η διαδρομή μας τελειώνει στην Χατζοπούλειο βιβλιοθήκη απ΄ όπου ξεκινήσαμε!

Πάρτε τους φίλους σας, τα παιδάκια σας, τα σκυλάκια σας και ελάτε όλοι μαζί να περπατήσουμε την τελευταία μας διαδρομή και να καλωσορίσουμε το καλοκαίρι.!!!!

Σας περιμένουμε όλους!».
Σχολιάστε