Κρίσιμες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων στον Τ.Ο.Ε.Β. ΛεμονοδάσουςΛεμονοδάσος Μνημεία Εικ 3Μετά την χρησιμοποίηση του δικτύου κλειστών αγωγών άρδευσης στο Λεμονοδάσος που εξασφάλισε τεράστια οικονομία στο νερό, μείωση των ωρών λειτουργίας της γεώτρησης, μείωση των εργατικών, συχνότερο πότισμα και εξασφάλιση της δυνατότητας ανανέωσης των φυτειών με εμβολιασμούς ή νέες φυτεύσεις, το Δ.Σ. του Τ.Ο.ΕΒ. προχώρησε σε απελευθέρωση του οργανισμού από νομικής φύσεως προβλήματα που σφίγγουν σαν μέγγενη τις δυνατότητες δράσεων.

Την Κυριακή που μας πέρασε, 2-11-2014  στη Χατζοπούλειο βιβλιοθήκη μέσα σε πνεύμα συνεργατικότητας για το ξεπέρασμα εμποδίων, σκόπελων, που δεν είχαν επιλυθεί από πολλού χρόνου πάρθηκε απόφαση εναρμόνισης του Καταστατικού του οργανισμού με τους ισχύοντες νόμους. Η απόφαση ψηφίστηκε ασυζητητί, εφ’ όσον επρόκειτο για συμμόρφωση σε ισχύοντες νόμους, από σχεδόν όλους τους αντιπροσώπους.

Η ενέργεια αυτή θα προσδώσει τη νομική υπόσταση που έλλειπε από τον οργανισμό. Επίσης εκλέχθηκαν τρία αναπληρωματικά μέλη για το Δ.Σ. αφού παραιτήσεις  μελών του απειλούσαν να προκαλέσουν σοβαρότατα προβλήματα στη υπόσταση και λειτουργία του.

Οι καλές αυτές εξελίξεις οφείλονται στις ικανότητες του νέου Δ.Σ. που έχει και γνώσεις και δύναμη να αντιμετωπίζει χρονίζοντα προβλήματα αλλά και στην σύμπνοια των αντιπροσώπων που αποτελούν την Γ.Σ. του οργανισμού, οι οποίοι με ανοιχτό μυαλό και με προσήλωση στο στόχο της βελτίωσης των συνθηκών στο Λεμονοδάσος, αντιμετώπισαν την δύσκολη κατάσταση.

Παρέστη από πλευράς του Δήμου η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Κανατσίδου που συνέβαλε με την εμπειρία της στην συζήτηση για τα προαναφερθέντα νομικά προβλήματα.

Τάσος Γκούμας

 
Σχολιάστε