Κολυμβητικός Διάπλους του Σαρωνικού για τα παιδιά του Συλλόγου «Πίστη»Spiros (4)Ένα ιστορικό γεγονός προγραμματίζεται να λάβει χώρα στον Σαρωνικό κόλπο από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου 2016. 

Για πρώτη φορά στα χρονικά, κολυμβητής θα κολυμπήσει μια απόσταση 80χλμ, από τον Πειραιά μέχρι τον Πόρο, με ενδιάμεσες στάσεις σε όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Ο διάπλους του Σαρωνικού αποτελεί μια κολυμβητική υπερπροσπάθεια που ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο Ποριώτης καθηγητής φυσικής αγωγής Σπύρος Ροής, προκειμένου να συμμετάσχει στις δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα που υλοποιούνται για την «Πίστη», τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις.

Το εξαήμερο δύσκολο και κοπιώδες αυτό εγχείρημα έχει ως κύριο σκοπό να ευαισθητοποιήσει πολίτες, φορείς και αρχές να συμβάλλουν οικονομικά ή εθελοντικά στο έργο του Συλλόγου που στηρίζει με κάθε τρόπο –ηθικά, υλικά, οικονομικά- τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Ο ίδιος, με πυξίδα του την «Πίστη» θα διασχίσει την θάλασσα της περιοχής μας, ευελπιστώντας στην ανταπόκριση του κόσμου σε κάθε σταθμό. Εμείς θα ευχηθούμε ούριο άνεμο και ήσυχες θάλασσες στον μαχητή συμπατριώτη μας, ευήκοα ώτα και καρδιές σε όλους μας, καθώς τα παιδιά είναι το αύριο και τους αξίζει το καλύτερο.

Ποιος είναι ο Σπύρος Ροής

Ο Σπύρος Ροής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πόρο. Είναι Πτυχιούχος προπονητής κολύμβησης του Πανεπιστήμιου Αθηνών ΕΚΠΑ. Είναι Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη θερμορύθμιση του ανθρώπινου σώματος κατά τη διάρκεια κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης.  Ο Σπύρος είναι αθλητής τριάθλου και κολυμβητής μαραθώνιας κολύμβησης.

Για την συγκεκριμένη υπερπροσπάθεια, προετοιμάζεται από τον Ιανουάριο, με εντατικές και πολύωρες προπονήσεις.

Το χρονοδιάγραμμα του Διάπλου του Σαρωνικού έχει ως εξής:

Την Τρίτη 31 Μαΐου με αφετηρία τον Πειραιά, ο Σπύρος Ροής θα προσεγγίσει τα Περιστέρια Σαλαμίνας, διανύοντας μια απόσταση 17χλμ.

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου θα κολυμπήσει από την Σαλαμίνα, στην Αίγινα, διανύοντας απόσταση 18χλμ.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου, ο Σπύρος θα προσεγγίσει το Αγκίστρι, κολυμπώντας 8χλμ.

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου, θα κολυμπήσει από το Αγκίστρι, στον Άγιο Γεώργιο Μεθάνων, απόσταση 10χλμ.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου θα προσεγγίσει το λιμάνι των Μεθάνων, διανύοντας απόσταση 12χλμ

Και την Κυριακή 5 Ιουνίου, ο Σπύρος θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Μεθάνων για να τερματίσει στην γενέτειρά του, τον Πόρο,  διανύοντας την απόσταση των 13χλμ.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σπύρο Ροή στο παρακάτω email:

sp_papado@yahoo.gr

Για να ενισχύσετε οικονομικά την  ΠΙΣΤΗ, μπορείτε στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών:

Εθνική Τράπεζα: 054 48000 520
Alpha Bank: 13000 200 200 8236
Αγροτική Τράπεζα: 0030 400 30 83 83
Εμπορική Τράπεζα: 55 15 22 76
Eurobank: 0026.0426.34.01000944
Σχολιάστε