Κλείνει η ΔΟΥ Πόρου –Ξεκινάει η ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών για φορολογικές υπηρεσίες (Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πόρου)Μπαίνει λουκέτο οριστικά στη Δ.Ο.Υ Πόρου. Αυτή την ώρα που γράφουμε την είδηση, στο Δημαρχείο του Πόρου πραγματοποιείται κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την « Ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών για φορολογικές υπηρεσίες».
Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, το κατεπείγον έγκειται στο ότι θα πρέπει έως 15-10-2012 να απαντηθεί ερώτημα του Υπουργείου Οικονομικών.
Το γραφείο προβλέπεται να στεγαστεί στα υφιστάμενα κτίρια του Δήμου ή στα ΚΕΠ, με σκοπό τόσο την εξυπηρέτηση των πολιτών σε ενιαίους χώρους όσο και την επίτευξη συνεργειών μείωσης του συνολικού κόστους λειτουργίας του.
Ο Δήμος Πόρου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

΄΄Ίδρυση Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υπηρεσίες΄΄

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η Δημοτική Αρχή Πόρου, μετά την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για ενοποιήσεις των Δ.Ο.Υ. της χώρας συγκάλεσε την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να εκδηλώσει έγκαιρα ενδιαφέρον για την ίδρυση Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υπηρεσίες στο Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.
Ο Δήμαρχος Πόρου εισηγήθηκε στα μέλη του Δ.Σ. την παραχώρηση δωρεάν χώρου στο κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και τη στελέχωσή του από 4 υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ., ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι δημότες και οι κάτοικοι του Πόρου στην έδρα τους, γλιτώνοντας κόπο, μετακινήσεις και έξοδα.
Επεσήμανε πως το Υπουργείο Οικονομικών, πέρα από την μισθοδοσία των υπαλλήλων και την παροχή του υφιστάμενου εξοπλισμού (Η/Υ και γραφείο), δεν προτίθεται να αναλάβει οιαδήποτε λειτουργική δαπάνη, την οποία αναλαμβάνει ο εκάστοτε Ο.Τ.Α., εν προκειμένω ο Δήμος Πόρου, o οποίος προσφέρεται να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται από τους ΄΄οικονομικούς΄΄ χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των δημοτών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Η απόφαση του Δ.Σ. Πόρου υπήρξε ομόφωνη και διαβιβάστηκε στα αρμόδια υπουργεία (Εσωτερικών και Οικονομικών) ότι ο Δήμος Πόρου δύναται να φιλοξενήσει άμεσα (από 1.11.2012) στον χώρο που διαθέτει δωρεάν για τον σκοπό αυτό τον ανώτατο προβλεπόμενο αριθμό υπαλλήλων (4 άτομα).
Σχολιάστε