Κλείδωσε η υποψηφιότητα του Δημήτρη Στρατηγού ως υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη ΝήσωνstratigosΩς υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με το συνδυασμό του Γιώργου Κουμουτσάκου εμφανίζουν το Δήμαρχο Πόρου κ. Δημήτρη Στρατηγό, έγκυρες πληροφορίες, καθώς και δημοσιεύματα στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο.

Η φημολογία εντάθηκε μετά την συνάντηση που είχε ο κ. Δ. Στρατηγός με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιο Δήμαρχο Πόρου κ. Γιάννη Δημητριάδη, χθες 26.3.2014 το απόγευμα στο γραφείο του δευτέρου στην παραλία του Πόρου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι σημαντικό ρόλο στην επιλογή του κ. Στρατηγού ως υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη της Ν.Δ., διαδραμάτισε ο βουλευτής του κόμματος στην Α’ Πειραιά κ. Κ. Κατσαφάδος, ο οποίος πριν από λίγες μέρες, βρέθηκε στον Πόρο και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο για αυτό το θέμα, ενώ ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης της Ν.Δ. το 2010 κ. Σπ. Σπυρίδωνας, φέρεται ότι όταν πληροφορήθηκε την επιλογή Στρατηγού,  αντιπρότεινε στα επιτελεία του κόμματος άλλο πρόσωπο.

Όπως είναι φυσικό, μια τέτοια εξέλιξη θα έχει συνέπειες και στην εκλογική «μάχη» στον Πόρο, καθώς ο κ. Στρατηγός εκ των πραγμάτων θα ακολουθήσει πολιτική ίσων αποστάσεων από τους δυο κύριους διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου και απομακρύνεται  πλέον το ενδεχόμενο να στηρίξει ατύπως το συνδυασμό Σπυρίδωνα, στον οποίο ακούγεται ότι θα συμμετέχουν τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη της δικής του δημοτικής αρχής.

Η υποψηφιότητα του κ. Στρατηγού αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις αμέσως επόμενες μέρες από τα αυτοδιοικητικά επιτελεία της Ν.Δ.

Μ.Κ.
Comments (53)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Άκης says:

  Καλή επιτυχία λοιπόν….!!!

  Και σε 5-10 χρόνια μην μας ξεχάσετε, να γυρίσετε να ξαναβάλετε για Δήμαρχος, μη σπάσει και η παράδοση.

  Θα γελάνε και τα πλακάκια έτσι και βγει ο Δημήτρης. Θέλω μία φωτογραφία του Σπυρίδωνα εκείνη την ώρα, τίποτε άλλο.

  Από τη μια είναι τραγικό (με όσα γνωρίζουμε εμείς), αλλά από την άλλη θα είναι ένα καλό μάθημα για τους υπερόπτες συμβούλους του που τον πούλησαν στεγνά όταν μυρίστηκαν νέα (πιθανή) περίοδο εξουσίας στο πρόσωπο άλλου.

  Αν όντως αληθεύει η αντιπρόταση Σπυρίδωνα στο κόμμα, τότε μιλάμε για εσχάτη προδοσία και βρώμικο πολιτικό παιχνίδι, ξεφεύγουμε από τα όρια της απλής τοπικής αυτοδιοίκησης, παίζουμε στα “μεγάλα” σαλόνια τώρα.

  Γεγονός είναι ότι το θερμόμετρο άναψε για τα καλά και θα βγουν πολλά και για πολλούς στη φόρα τους προσεχείς μήνες.

 2. Αγαπητέ “Άκη”,

  Λυπάμαι αλλά το όνομα σου (ή ψευδώνυμο) δεν μου λέει κάτι και δεν ξέρω εάν εσύ με γνωρίζεις προσωπικά. Λοιπόν αγαπητέ άγνωστε Συμπατριώτη, πως αναφέρεις τέτοιους βαρείς χαρακτηρισμούς (“υπερόπτες συμβούλους του που τον πούλησαν στεγνά”), χωρίς να είσαι παρών σε οποιαδήποτε σύσκεψη της Δημοτικής Παράταξης του Δ.Στρατηγού ;
  Πως είσαι τόσο βέβαιος για το αν κάποιος “πούλησε” και ποιόν, χωρίς να γνωρίζεις “από μέσα” το θέμα ;
  Πώς σπιλώνεις το όνομα μου (μιας και ανήκω στην Παράταξη του Δ.Στρατηγού, και εσύ δεν διευκρινίζεις πρόσωπα)χωρίς να γνωρίζεις πως υπήρξαν οι σχέσεις και οι ενέργειες μου με τον Δ.Στρατηγό εδώ και 3,5 χρόνια που είμαι Δημοτικός Σύμβουλος ;

  Αν είσαι σκεπτόμενος άνθρωπος μάθε, διάβασε, ρώτησε πριν ξαναγράψεις κάτι τέτοιο υβριστικό με την ευκολία του ανώνυμου λασπολόγου.

  Αν είσαι τώρα από αυτούς που επί 3,5 χρόνια έβριζαν σαν Ανίκανο, Ψεύτη, κλπ τον Δ.Στρατηγό και τώρα τον Αγιοποιούν για υποτιμήσουν τους Συμβούλους της Παράταξης του και να επωφεληθεί πολιτικά η Αντιπολίτευση τότε άξιος ο μισθός σου…

  Ο Δ.Στρατηγός όπως κάθε Επικεφαλής Ομάδας έχει την πλήρη ευθύνη τόσο της επιτυχίας όσο και της αποτυχίας στο έργο του. Ο κάθε Σύμβουλος φέρει επίσης αναλογικά την ευθύνη για την επιτυχία ή αποτυχία στον τομέα ευθύνης του αλλά και στο συνολικό έργο της παράταξης του. Όλοι κρίνονται τελικά από τους Πολίτες.

  Προσωπικά ήμουν Δίπλα του για όσα σωστά έπραξε (γιατί έπραξε και αρκετά σωστά), αλλά και Απέναντι του για όσα λανθασμένα έπραξε (που επίσης ήταν πολλά). Συγκρούστηκα Δημοσίως μαζί του όταν ήμουν αντίθετος με τις θέσεις του, αλλά όταν μου το ζητούσε (όπως και λίγες ημέρες πριν για κάποιο σοβαρό θέμα του Δήμου), τον βοηθούσα και θα τον βοηθάω μέχρι τη λήξη της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής.

  Το να είσαι Δημοτικός Σύμβουλος δηλαδή Αιρετός εκπρόσωπος των Συμπατριωτών σου, σε υποχρεώνει να κοιτάς τις θέσεις και τα έργα και όχι τα πρόσωπα…

  Δημήτρης Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

 3. LoveTrizinia says:

  χαχαχαχαχαχχαχαχαχχα

 4. Ο Νοών Ποριώτης says:

  Τη γίνετε τελικά γιατί θα τρελαθούμε ! Ο Στρατηγός που για την Αντιπολίτευση ήταν μέχρι εχθές ” Ανίκανος – Αμόρφωτος – Επικίνδυνος για το Νησί – Ο Χειρότερος Δήμαρχος που πέρασε ποτέ από τον Πόρο” και πολλά άλλα, τώρα προκειμένου να χτυπήσουν το Σπυρίδωνα θα μας πουν ότι είναι ο καλύτερος Αντιπεριφερειάρχης;;; και θα τον στηρίξουν κιόλας;;; Και δεν φτάνει αυτό, αλλά άρχισαν να λένε ότι δήθεν ο Σπυρίδωνας του έβαλε και “τρικλοποδιά” μέσα στην Νέα Δημοκρατία !!! Αν εξετάσει κανείς τα πράγματα με ώριμη σκέψη, και βλέποντας λίγο πιο βαθιά, και όχι όπως του τα σερβίρουν, θα καταλάβει γιατί ο Στρατηγός έχασε την εμπιστοσύνη του κόσμου και των Συμβούλων του, και τη λυσσαλέα μάχη γίνετε για να μην εκλεγεί Δήμαρχος ο Σπυρίδωνας.

 5. A.Π says:

  ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ POROSΝΕWS-ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ κο ΣΤΡΑΤΗΓΟ. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ KAI TΑΠΕΙΝΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ .ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΚΡΕΜΜΟΥΝ????

 6. Α.Κ says:

  ΕΙΔΗΣΗ-ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΓΙ’ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ. ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΑΠΛΑ ΩΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ; ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ,ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΑΚΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙ’ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΘΕΣΗ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ……

 7. Μπρεχτ says:

  Όποιος έχει την μυγιάζεται όπως λέει και η κούνια-μπέλα-τσάο!
  Αλλά συ ξέρεις…
  Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα.
  Μάθετε κύριοι να δέχεστε την κριτική του κόσμου.
  Αφού τον πουλήσατε τον άνθρωπο (καλός κακός ό,τι κι αν είναι).
  Βέβαια ο κ.Συξέρης ήταν δίπλα του μόνο στα καλά. Για τα κακά δεν φέρει καμία ευθύνη. Γι αυτό και παραιτήθηκε 4-5 φορές και ξαναγύρισε. Ο κύριος Θα, ο κύριος πρέπει, ο κύριος τελικά δεν κάνω τίποτα μόνο νουθετώ και μελλοντολογώ. Ο πιο εύθικτος άνθρωπος στον κόσμο. Κια βέβαι μιλάμε για το φαίνεσθαι. Αν δεν συμβαδίζει με το είναι κάποιος πρέπει να φταίει κ γι αυτό.Κι άμα δεν γουστάρετε τους ανωνύμους.. μην συμμετέχετε κύριοι.Πάρτε την χλεύη του LoveTrizinia και σπίτι σας για σουπίτσα…..
  παρά_Νοών Ποριώτη, ο Στρατηγός ήταν ο καλλίτερος δήμαρχος που πέρασε ποτέ από τον Πόρο. Ό,τι πεις. Ο Σπυρίδων να ναι καλά και κανένα πρόβλημα. Επίσης ποιοί είναι αυτοί που άρχισαν να λένε και θα μα πουν κλπ;;

 8. ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ says:

  Aπό το γραφείο του υποψηφίου Δημάρχου Πόρου κ. Σπύρου Σπυρίδωνα εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

  Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο αληθεύει δημοσίευμα Τοπικού Ηλεκτρονικού ΜΜΕ που απηχεί τις απόψεις του κ. Γιάννη Δημητριάδη, σύμφωνα με το οποίο “ο κ. Σπύρος Σπυρίδων πρότεινε σαν Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων άλλο όνομα και όχι τον κ. Δημήτρη Στρατηγό”, ο κ. Σπυρίδωνας – χαριτολογώντας – δήλωσε τα εξής:

  “Συμμεριζόμενος την έκδηλη αγωνία ορισμένων … επαληθεύω το δημοσίευμα. Πράγματι, όταν ερωτήθηκα για τον ποιον προτείνω για την θέση του Υποψηφίου, πρότεινα τον … κ. Δημητριάδη …”

 9. Cesars says:

  Αλλαγή Πορείας Δημητριάδη – Αλλαγή Πορείας (180 μοίρες) Κουμουτσάκου. Αρμονία!

 10. Ανδρέας says:

  Πολύ υπεύθυνη και μεστή πολιτική τοποθέτηση του Δημήτρη Συξέρη κυρίως στον επίλογό του.

 11. Ιωάννης Γκούμας says:

  Για τα σχόλια γύρω από το πρόσωπο του κου Στρατηγού περί ικανότητας ως αντιπεριφερεριάρχης θέλω να πω ότι μέχρι σήμερα δεν έχω δει κάποιον καλύτερο. Τουλάχιστον τούτος έχει φιλότιμο ώρες ώρες.

  Σχετικά με την αποχώρηση των συμβούλων από την παράταξη του κου Στρατηγού η τοποθέτηση του κου Συξέρη είναι πολιτική, αλλά όχι υπεύθυνη. Αν είχαν πολιτικές και ιδεολογικές αντιθέσεις τόσο καιρό με τον κο Στρατηγό, γιατί το είπαν τώρα; Αν δεν είχαν γιατί φεύγουν; Πότε βγήκε κάποιος να μας πει ότι η παράταξη πιστεύει το Α, αλλά εγώ πιστεύω υο Β.

  Έλεος πια με την κομματική και παραταξιακή πειθαρχία. Πού πήγε η συνείδηση;

 12. Ελένη says:

  Αν δεν κάνω λάθος η αντιπολίτευση εκπροσωπεί μία μερίδα ψηφοφόρων που την τίμησαν με τη ψήφο τους. Και ως εκ τούτου, εφόσον εκπροσωπεί κόσμο, οφείλει να έχει λόγο, να παίρνει θέση,να δρα και να επισημαίνει όσα δεν λειτουργούν σωστά αλλά και όσα καλώς γίνονται. Αυτό έκανε ο κ. Δημητριάδης και οι σύμβουλοι του ως αντιπολίτευση. Μπορεί λοιπόν αγαπητέ ή αγαπητή Α.Π. η δουλειά που έκανε ο κ. Δημητριάδης να έφθειρε τον κ. Στρατηγό αλλά το θέμα δεν είναι προσωπικό. Δεν πρόκειται για εμπάθεια του κ. Δημητριάδη προς το πρόσωπο του κ. Στρατηγού,αλλά ούτε και για ξαφνική αγάπη. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι ότι μία δημοτική αρχή δεν μπορεί να έχει μόνο λόγο. Πρέπει να υπάρχει και αντίλογος. Διότι μόνον έτσι μπορούν να αλλάξουν πράγματα και καταστάσεις.Δεν καταλαβαίνω ποιον ή που θα ωφελούσε μία αδρανής αντιπολίτευση; Εξάλλου για όσα γράφονται περί σημερινής στήριξης, αγάπης κτλ του κ. Δημητριάδη προς τον κ. Στρατηγό εγώ δεν έχω δει πουθενά καμία τέτοια ανακοίνωση του κ. Δημητριάδη, ούτε κάποιο σχετικό ρεπορτάζ. Προφανώς πρόκειται για προβοκάτσια από αυτούς που τα γράφουν.
  Όσον αφορά την ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Σπυρίδωνα θα ήθελα, ως ψηφοφόρος, να ακούσω κάποια στιγμή κάτι που δεν περιλαμβάνει ειρωνεία και…χαριτωμενιές.

 13. Φίλε Γιάννη Γκούμα,

  Είπα να μην απαντήσω σε άλλα σχόλια, αλλά επειδή εσύ γράφεις επώνυμα με το θάρρος της γνώμης σου και πιστεύω καλοπροαίρετα θα σου αναφέρω τα εξής που ίσως σου διαφεύγουν:

  Όπως αναφέρω στο αρχικό μου σχόλιο, πιστεύω πως ο Δ.Στρατηγός έκανε και σωστές και λάθος κινήσεις. Σε αρκετές περιπτώσεις δημοσιοποίησα τις διαφορετικές μου θέσεις (π.χ Δημόσια επιστολή για καθυστέρηση υλοποίησης αποφάσεων της ΕΤΑΠ από τον Δήμο) αλλά και ψήφισα αρκετές φορές αντίθετα με την παράταξη μου όταν θεώρησα κάτι τέτοιο σωστό.

  Η ζωή όπως και η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι αφοριστικός διαχωρισμός Άσπρου-Μαύρου. Σε άλλα συμφωνείς, σε άλλα διαφωνείς, αλλά δεν σηκώνεις τα χέρια ψηλά αν δεν εισακούεσαι πάντα. Τι εννοείς να σηκωθείς να φύγεις; Ο κόσμος με ψήφισε σε αυτή τη θέση με αυτή τη παράταξη για να κάνω ορισμένα πράγματα. Πιστεύω πως ακόμα και αν διαφωνείς με ορισμένες θέσεις πρέπει να μείνεις για να προσπαθήσεις να τις αλλάξεις εκ των έσω.

  Φίλε Γιάννη, σε κάθε περίπτωση αναλαμβάνω το μερίδιο που μου αναλογεί και στα θετικά και στα αρνητικά πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής και θα δεχτώ την οποιαδήποτε κρίση των Συμπατριωτών μου. Δεν περίμενα να καταξιωθώ με τον τίτλο του Δημοτικού Συμβούλου, γιατί έχω καταξιωθεί στον τομέα εργασίας μου τα τελευταία 21 χρόνια.

  Δημήτρης Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

 14. antonis karathanasis says:

  φουμαρα για μεταξοτες κορδελεσ .δεν σου κανει η παραταξη ? δεν εισακουγεσε οπως λεσ? φευγεισ .απλο ειναι .εσυ κε εσυ ξερεις εισαι με ολουσ και με ολα.αρχισεσ πιγενοντας για δημαρχοσ ,πουλησεσ τον εαυτο σου και καλα για να αποκτησεις πρωτα εμπιρεία προφανωσ για να κατεβεισ μετα.εκανεσ το κοροιδο σε κρισιμεσ αποφασεισ οπωσ του βιολογικου η των ιχθυοτροφιων και υπερψηφιζεσ οτι ελεγε ο δημαρχοσ.μετα απο πιεση και ενω ειχεσ δηλωσει οτι θα παρετουσουνα απο την τουρ.επιτροπη παρετηθηκεσ με το ζορι και μετα ξαναμπηκεσ για να εισαι στο προσκηνιο με το κουστουμι σου.Προφανωσ πιαστικεσ στη φακα των σκληροπιρινικων γιατι οι κυριοι ειχαν κανονισει εδω και πολυ καιρο να χαντακοσουνε το φουκαρα στρατηγο και να φερουν το σωτηρα φοβουμενοι μη χασουν τισ εκλογεσ.τωρα στιριζεις ενα σαπιο σηστημα μαλον για να εισαι στο προσκινιο και μονο.πιοσ ξερει τι σου εταξαν ? γιατι αλοι εχουν ταξει δουλιεσ και αλα πολα μετα τισ εκλογεσ ομως χαχαχα.ξηπνησε ο κοσμακησ φιλεε.και αν θεσ τη γνωμη μου μην ανακατεβεσαι με τα πιτουρα γιατι θα σε φαν οι κοτεσ που λεγαν και οι παλιοι.ξηπνα κι εσυ και μην αφηνης απο εγοισμο να σε κανοθν οτι θένε .κοπανα την οσο ειναι κεροσ.

 15. Άκης says:

  Αγαπητέ Κύριε Συξέρη,

  Έθιξες πάρα πολλά σε τόσο λίγες γραμμές.

  Κατ’ αρχήν να σου πω ότι δεν έχει σημασία το ακριβές όνομα/επώνυμό μου, λίγη διαφορά κάνει. Δεν το γράφω γιατί δυστυχώς σε τούτο το νησί ο κάθε ένας που εκφέρει άποψη κατηγοριοποιείται με τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο. Και εγώ δεν το θέλω διότι δεν είμαι φανατισμένος ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο.

  Απλά πιστεύω ότι ο ένας έχει δείξει τι έκανε και τι δεν έκανε, και ο άλλος βάλλεται επειδή ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει. Τα περί μηνύσεων και δικαστηρίων κλπ, εγώ προσωπικά τα παραβλέπω διότι και ο άλλος να ήταν αντιπολίτευση τα ίδια θα έκανε όπως και κάθε άλλος τη νεότερη αυτή εποχή.

  Επί προσωπικού τώρα, εγώ εξέφρασα την άποψη μου, δεν καταλαβαίνω τον λόγο που εσύ προσεβλήθηκες ειλικρινά. Εγώ μίλησα για «τους υπερόπτες συμβούλους του, που τον πούλησαν στεγνά όταν μυρίστηκαν νέα (πιθανή) περίοδο εξουσίας στο πρόσωπο άλλου». Δεν βλέπω πουθενά το όνομά σου, εκτός κι εάν μυρίζεσαι νέα πιθανή περίοδο εξουσίας;;; Θα είσαι εκ νέου υποψήφιος και θίγεσαι για κάτι;;; από όσο γνωρίζω, δεν έχω ακούσει το όνομά σου μέχρι σήμερα 28/03 για υποψήφιο. Που είναι η λασπολογία;;;

  Επίσης επειδή ΕΣΥ είσαι το δημόσιο πρόσωπο και όχι εγώ, να ξέρεις ότι μέσα από αυτόν το ιστότοπο σε έχω στηρίξει επί προσωπικού τόσο εσένα όσο και τον Μωρόπουλο ως τους περισσότερο κατάλληλους και σοβαρούς για την διεκδίκηση της Δημαρχίας σε αυτές τις εκλογές από την αν θες, απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Συνεπώς καλό είναι να διαβάζεις όλα και ολονών τα σχόλια πριν προσβληθείς και θιχτείς.

  Εγώ λοιπόν είμαι αυτός που τις προηγούμενες εκλογές σε ψήφισα και εσένα και την παράταξή σου και χωρίς να πληρωθώ με μισθό.

  Εγώ λοιπόν είμαι ο απλός δημότης που ΕΣΥ πρέπει να με ενημερώνεις για το τι γίνεται και όχι εγώ να τρέχω πίσω από τα συμβούλια να σας παρακολουθώ γιατί αλλιώς θα έπρεπε να κάνεις δημοτικό συμβούλιο σε γήπεδο αν περιμένεις ότι όλοι μας πρέπει να έρθουμε να σας καμαρώσουμε.

  Σε τιμά το γεγονός ότι από όλο το συμβούλιο που ανελλιπώς διαβάζει τα σχόλια μας και τα σχολιανά μας αν θες, εδώ, μόνο εσύ απαντάς.

  Αναρωτήθηκες ποτέ όμως γιατί τα διαβάζετε όλοι εσείς εδώ;;; Διότι ο ιστότοπος του Δήμου είναι άκρως «ερασιτεχνικός» και ουσιαστικά άχρηστος για τον δημότη. Γιατί απλά εδώ μας δίνετε η ευκαιρία να εκφραστούμε από όποιον και να στηρίζετε ο ιστότοπος.

  Σαφώς και ο Στρατηγός φέρει μερίδιο ευθύνης μεγάλο για τα περπαγμένα, όμως κι εσείς φέρετε εξ’ ίσου ίδιο (όχι εσύ προσωπικά) αλλά επί το συνόλω. Και ερωτώ ποια είναι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον κάθε ένα ξεχωριστά σας;;; Έμπρακτα όμως όχι στα λόγια, απλά αναλαμβάνω…

  Διαφωνώ μαζί σου όταν εννοείς «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» και κατά βάθος μπορεί να υπονοείς ότι θα ξαναβάλεις υποψηφιότητα και ο λαός θα αποφασίσει, αυτό δεν είναι ανάληψη πολιτικής ευθύνης, αυτό λέγεται «ρισκάρω την πολιτική ευθύνη που μου αναλογεί» μήπως και επανεκλεγώ.

  Διαφωνώ μαζί σου όταν λες ότι εάν είσαι δημοτικός σύμβουλος πρέπει να κοιτάς τις θέσεις και τα έργα και όχι τα πρόσωπα, διότι εγώ Κύριε Συξέρη όταν σε ψήφισα έβαλα σταυρό στο όνομα σου και όχι στο έργο που μου έταξες ότι θα κάνεις, εγώ εμπιστεύτηκα ΕΣΕΝΑ και όχι το ΘΑ που άκουγα προεκλογικά. Εμπιστεύτηκα πρόσωπο ικανό, σοβαρό και όχι έργο. Συνεπώς εάν όντως είδες ότι δεν εισακούεσαι σε ικανοποιητικό βαθμό θα μπορούσες να ανεξαρτητοποιηθείς και να συνεχίσεις να προσφέρεις έργο, όχι να σε πάρει το ποτάμι κι εσένα.

  Και αφού εσύ υποστηρίζεις ότι γνωρίζεις το θέμα του Στρατηγού και των συμβούλων από μέσα γιατί δεν μας το λες να το μάθουμε κι εμείς οι απ’ έξω;;; Είναι κάτι κρυφό;;;

  Δυστυχώς τελειώνει η θητεία σας και δεν καταλάβατε ότι ένα σημαντικό κομμάτι της εν μέρει αποτυχίας σας ως Δημοτική Αρχή ήταν η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με τον δημότη.

  Το να μην μπορείς να πράξεις έργο για οιοδήποτε λόγο (οικονομικό, διαδικαστικό κλπ) το καταλαβαίνω, το να μην μπορείς να εξηγήσεις ΓΙΑΤΙ δεν μπόρεσες να το κάνεις, με διαφάνεια και να με ενημερώσεις, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Όποιος κι αν είναι ο λόγος.

  Δεν μπορείτε να βγάζετε στη φόρα 4-5 θέματα τόσο εσείς σαν παράταξη, όσο και ο Δημητριάδης για να ασχολείτε ο κοσμάκης, και για τα υπόλοιπα ενημέρωση μηδενική.

  Δεν μπορείς να σου κλέβουν 600,000 Ευρώ, και να μην βγαίνεις να ενημερώσεις τον δημότη που στα πλήρωσε για να κάνεις έργο, ότι τα έχασε και θα τα στερηθεί και να μην ζητήσεις δημόσια μια ΣΥΓΓΝΩΜΗ για τα μάτια του κόσμου. Πού είναι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης εδώ;; Κι επειδή παρακολουθώ τα δημοτικά συμβούλια, δεν είδα από ΚΑΝΕΝΑΝ σας να προτείνει έστω, να σταλεί ένα γράμμα στους δημότες για ενημέρωση των πεπραγμένων σας, έστω να πείτε κάτι σαν Αρχή. Ήσασταν η απόλυτη σιωπή και σας έφταιγε η αντιπολίτευση που είχε σωστό κανάλι επικοινωνίας με ΟΛΟΥΣ, όχι μόνο με αυτούς που τη στηρίζουν.

  Ας βγαίνατε να ανακοινώσετε κι εσείς άποψη, και ο δημότης θα την έκρινε ανάλογα όπως κρίνει της αντιπολίτευσης, μην νομίζετε ότι επειδή τα διαβάζουμε συμφωνούμε και σε όλα μαζί τους. Και πόσα άλλα θα μπορούσα να σας απαριθμήσω…

  Και για να κλείσω με την εξ’ αρχής τοποθέτησή μου για τους συμβούλους, η σιωπή που επικρατεί πριν την καταιγίδα που έρχεται, σε συνδυασμό με τα «παπαγαλάκια» των καφενείων (τα οποία λαλούν λόγο της σιωπής) που λένε ότι οι 6-7 βασικοί σύμβουλοι της σημερινής Αρχής θα ξαναθέσουν υποψηφιότητα με τον Κο Σπυρίδωνα, υποτιμάει την νοημοσύνη του, όπως με χαρακτηρίσατε, «μη σκεπτόμενου ανώνυμου λασπολόγου».

  Κι αυτό γιατί δεν βλέπω ανάληψη καμίας ευθύνης από κανέναν τους (όποιοι θα είναι αυτοί). Κι αυτό γιατί αφού όντας ομάδα και πιστεύοντας ότι ο αρχηγός φταίει θα έπρεπε να βρουν άλλον ανάμεσά τους και όχι ένα πλέον «πολιτικό πρόσωπο» με προιστορία στο Δήμο.

  Τι ποιο φυσικό από το να θέτατε εσείς ή όποιος άλλος από εσάς υποψηφιότητα για Δήμαρχος;;; Νέοι με όρεξη, σοβαροί, έμπειροι πλέον, τι καλύτερη πρόταση ζητάει το νησί;;; Γιατί να μπλέξετε το αμφιλεγόμενο παρελθόν με το μέλλον του νησιού;;; Ποιος το ζήτησε στο κάτω κάτω;;;

  Όλο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος προσπαθεί να ξεκόψει από το παρελθόν του κι εμείς στον Πόρο προσπαθούμε να κάνουμε το παν να το επαναφέρουμε πάση θυσία. Λες και στερέψαμε από ανθρώπους να αναλάβουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ευθύνη.

  Εάν αυτό δεν είναι «πούλημα», το να κόβεις το κεφάλι, να το αντικαθιστάς με ένα άλλο, και να πιστεύεις ότι δεν φταις σε τίποτε και να συνεχίζεις για την επόμενη 5 ετία, τότε τι είναι;;; Τη στιγμή που θα μπορούσες να το στρώσεις το κεφάλι 4 χρόνια τώρα, γιατί εάν όλοι εκείνοι που φημολογούνται ότι θα ξαναβάλουν, έκαναν τη ζωή του Στρατηγού δύσκολη (εάν όντως πίστευαν ότι έφταιξε) τότε είχαν τη δύναμη να τον διώξουν πριν τελειώσει η θητεία του ή να τον στρώσουν επίσης όταν είδαν ότι δεν τα κάνει σωστά.

  Στο τέλος, και εκ των υστέρων είναι δώρων άδωρων. Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής πέθανε.

  Κύριε Συξέρη, δεν γνωρίζω τις προθέσεις σας για τις επικείμενες εκλογές, αλλά η παραπάνω εντύπωση είναι έκδηλη σε αρκετό κόσμο που σας ψήφισε, σας στήριξε, σας πίστεψε κατά πρόσωπο και κατά παράταξη εσάς και αρκετούς άλλους από το δημοτικό συμβούλιο. Καλό θα ήταν να ακούτε τον κόσμο και όχι τα «πολιτικά» καλέσματα.

  Οι επιλογές μας είναι αυτές που μας χαρακτηρίζουν, ελπίζω να κάνετε τις σωστές για εσάς, κατ’ εσάς, για το μέλλον του νησιού μας.

  Καλή σας επιτυχία.

 16. Α.Κ says:

  ΑΓΑΠΗΤΕ Κ. ΓΚΟΥΜΑ ΕΑΝ Ο Κ.ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΙΧΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΟΤΑΝ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΑ.ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ.

 17. Antenic says:

  Ο κος Κουμουτσάκος ξέρει τι του γίνεται με τις μεταγραφές που του πασσάρουν ή του την έχουν στημένη οι θιασώτες του κου Σγουρού προς ώφελος του δευτέρου; Να του διαβιβαστεί από κάποιον… (Εκτός εάν είτε ο ένας των δύο είτε ο άλλος, αποτελλούν ένα και το αυτό…).

 18. Αγαπητέ “Άκη”,

  Αν και μακροσκελής η απάντηση σου, ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα. Αντιλαμβάνομαι πως τα κίνητρα σου είναι μάλλον ειλικρινή από το ύφος και τα λεγόμενα σου. Σέβομαι τις απόψεις σου αν και διαφωνώ με ορισμένες από αυτές και πιστεύω πως δεν έχεις να χάσεις τίποτα αν αντί για ψευδώνυμο έγραφες το όνομα σου, γιατί δείχνεις συγκροτημένος και σκεπτόμενος πολίτης.

  Όμως θα μου επιτρέψεις να επιμείνω στην ίσως υπερβολική ευθιξία μου, για το ζήτημα της -κατ’εμέ- βαριάς κατηγορίας για “στεγνό πούλημα” του Δ.Στρατηγού.

  Δέχομαι ορισμένες από τις αιτιάσεις σου όπως για την παντελή έλλειψη ενημέρωσης, αλλά ειδικά για το θέμα που αναφέρεις για μη ανάληψη πρωτοβουλίας ως Επικεφαλής Παράταξης από ορισμένους συναδέλφους, προσωπικά πρέπει να δηλώσω πως αν και επιθυμούσα πραγματικά να μπορέσω να βοηθήσω το νησί μου ακόμα και από τη θέση του Υποψηφίου Δημάρχου, δεν μπόρεσα να επιλέξω κάτι τέτοιο λόγω σοβαρών επαγγελματικών υποχρεώσεων που περιλαμβάνουν σημαντικό χρόνο εκτός Πόρου για τα επόμενα 1-2 χρόνια.

  Εκτός της επιχείρησης που διατηρώ στον Πόρο εδώ και 17 χρόνια, είμαι Σύμβουλος Διοίκησης σε μεγάλο Όμιλο Υγείας,έχοντας υπό την ευθύνη μου περισσότερους από 650 υπαλλήλους και όπως ίσως γνωρίζεις δεν κληρονόμησα κάποια μεγάλη περιουσία για να ασκώ την Πολιτική από Χόμπι. Στο χρόνο που διαθέτω θα βοηθάω όσο μπορώ και από οποιαδήποτε θέση το νησί μου.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  Δημήτρης Συξέρης

 19. Κωστης says:

  Ρε παιδιά, το σχόλιο που γράφει ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ είναι πραγματικό ή είναι troll; Έχουν γράψει πράγματι τέτοια βλακεία;

 20. Μπρεχτ says:

  Κυνική ομολογιά του Συξέρη οτι ειναι επαγγελματίας πολιτικός.
  Μακάρι να ασκούσες την πολιτική από χόμπι αλλα αυτό δεν σου περνάει καν από το μυαλό.
  Ευτυχως σε 1-2 χρονια ο Πόρος θα εχει στη διαθεση του αλλη μια τιτανομέγιστη προσωπικότητα για να τον σώσει….. Βεβαίως εκεί δεν θα ξέρουμε ποιόν να διαλέξουμε.
  Μπορεί να μην κληρονόμησες περιουσία. Κληρονόμησες όμως ένα επίθετο χωρίς το οποίο πολύ αμφιβάλλω αν θα σε ήξερε κανείς κ ΣΥΞΕΡΗ. Πραγματικά τι μας ενδιαφέρει αν κληρονόμησες ή οχι; Ποιός ενδιαφερεται γι αυτήν την πληροφορία; Κ για το επίθετο σου μαγκιά σου κ καμάρι σου. Δικό σου είναι. Αλλά μην πετάς σπόντες για άλλους γιατί θα λάβεις και άλλες τετοιες απαντήσεις, ίδιας λογικής με την δικιά σου

 21. Ιωάννης Γκούμας says:

  Α.Κ. δεν χρειάζεται να φωνάζεις (κεφαλαία), εδώ κάνουμε ήρεμη συζήτηση. Είπα ότι ώρες ώρες έχει φιλότιμο, γιατί έχει πάρει και μερικές σωστές αποφάσεις, όπως το να καταψηφίσει την τσιμεντόστρωση του λεμονοδάσους. Άλλες φορές ήταν πιο νωχελικός και άφηνε τα πράγματα να κυλήσουν χωρίς αντίδραση. Έχω δει όμως και χειρότερα. Έχω δει ανθρώπους να προωθούν οι ίδιοι καταστροφές στον τόπο μας…. αυτούς θέλουμε;

  Επίσης οι ένοχοι για τα λευτά του ταμείου δεν πιάστηκαν; Έπρεπε να παρατηθεί όλος ο κόσμος επειδή ένας έκλεψε; Εκτός αν υπονοείς ότι ο κος Στρατηγός είχε ανάμειξη στο θέμα. Αν έχεις, δεν θα πω στοιχεία, αλλά ενδείξεις για κάτι τέτοιο, πήγαινε και πες το εκεί που πρέπει, στην δικαιοσύνη. Η εφημερίδα δεν είναι μέρος για κατηγορίες. Τι είμαστε δικαστές σαν τον Πρετεντέρη;

 22. Αγαπητέ “Μπρέχτ”,

  Μάλλον δεν κατάλαβες τίποτα από ότι έγραψα. Δεν θεωρώ την ενασχόληση με τα κοινά ούτε επάγγελμα, ούτε χόμπι, αλλά προσφορά για το νησί και τους Συμπατριώτες μου. Στα 3,5 χρόνια που είμαι Δημοτικός Σύμβουλος δεν είχα μισθό από καμία θέση, αντίθετα πολλές φορές έβαλα και από την τσέπη μου χωρίς να βγάζω Δελτία Τύπου για αυτό.

  Επειδή φίλε μου δεν “τα βρήκα έτοιμα” δουλεύω 7 μέρες την εβδομάδα για να ζήσω την οικογένειά μου. Άσε λοιπόν την εμπάθεια και τις εξυπνάδες για τα επίθετα γιατί εγώ το δικό μου το αναφέρω πάντα κάτω από όσα γράφω σε αντίθεση με κάποιους σαν εσένα που καλύπτονται από την βολική ανωνυμία.

  Δημήτρης ΣΥΞΕΡΗΣ

 23. LovePoros says:

  Κύριε Συξέρη,

  Θα ήθελα να με ενημερώσετε ,γιατί προς τιμήν σας είστε ο μόνος απο την παράταξή σας που ακούει τους συμπολίτες του και τους λαμβάνει υπόψη,για ποιό λόγο δεν επιλέγετε να είστε σύμβουλος της αλλαγής πορείας που το προφίλ των συμβούλων που συμμετέχουν θα σας ταίριαζε πιο πολυ? έχουν ανακοινωθεί αρκετοί πιστεύω θα καταλάβετε τι εννοώ…

 24. Μπρεχτ says:

  Το ακίνητο στην Πούντα -που τώρα είναι πιτσαρία- δεν το βρήκες έτοιμο κ. Συξέρη;
  Μη με παρεξηγήσεις μακάρι να έβρισκα κι εγώ ένα τέτοιο από τους προγόνους μου κ να καθάριζα ένα ενοίκιο τον μήνα. Φαντάζομαι δεν θα είναι κανένα αμελητέο ποσόν…. Μη μας το παίζεις όμως και αυτοδημιούργητος.
  Για το εβαλα και από την τσεπη μου μόλις εβγαλες δελτίο…. Συγχαρητήρια!!!
  Εμπάθεια εσύ δείχνεις όχι εγώ. Και σε παλαιότερα ποστ σου έχεις φαγωθεί με αυτό το θέμα. Και γι αυτό σου ασκείται τόση κριτική. Άνοιξε τα αυτιά σου λέω εγώ και άκου τους συμπολίτες-ψηφοφόρους σου. Η αλλαζονεία τιμωρείται από αρχαιοτάτων χρόνων.
  Για την ανωνυμία θα σου πω ότι υπάρχουν πρακτικές που οδηγούν σε αυτήν. Όλος ο κόσμος ξέρει. Κ εδώ δεν αναφέρομαι σε σένα για να μην το πιπιλήσεις κι αυτό.
  Καλά σε ρωτάει ο Love poros γιατί δεν πήγες με τον Δημητριάδη; Καλή κ ουσιαστική ερώτηση. Για πες μας

  Μπερτολτ ΜΠΡΕΧΤ

 25. Kostis says:

  Εγώ θέλω να ανφερθώ σε κάτι άλλο γιατί το παραπάνω θέμα το βρίσκω κουραστικό:

  Το porosnews , στο οποίο έχουν ξεσαλώσει όλοι οι επώνυμοι και ανώνυμοι συκοφάντες του Δημητριάδη με την ανοχή του διαχειριστή του, χαρακτηρίζεται από τον κ. Σπυρίδωνα ως μέσο που απηχεί τις απόψεις του κ. Δημητριάδη. Γιατί άραγε, επειδή απλώς τις δημοσιεύει όλες (όπως και του κ. Σπυρίδωνα), σε αντίθεση με άλλα μέσα τα οποία τον έχουν εξαφανίσει;

  Και ποιος το λέει αυτό; Ο Σπυρίδωνας, ο οποίος μαζί με τους συμβούλους του ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ στις εφημερίδες «Νέα Εποχή» και «Μέλλον», στην ύλη των οποίων δεν παρουσιάζονται καθόλου οι απόψεις του Δημητριάδη.

  Το να κατηγορεί κανείς το μοναδικό μέσο που δημοσιεύει ελεύθερα όλες τις απόψεις, υποψηφίων και ψηφοφόρων, δείχνει καταρχήν αλαζονεία και κατά δεύτερον πανικό. Τρομερό λάθος!

 26. Γιώργος says:

  Κύριε Συξέρη,

  Αντιλαμβάνομαι από τα γραφόμενά σας ότι δεν θα κατέβετε ούτε για δημοτικός σύμβουλος αφού ομολογείτε ότι δεν έχετε χρόνο και ότι είστε στην Αθήνα; Ή θα κατέβειτε και, όπως τα τελευταία χρόνια, θα απουσιάζετε από τα Δημοτικά Συμβούλια;
  Πιστεύω είναι πολύ σημαντική παράμετρος αυτή.

  Ευχαριστώ

 27. Π.Ρ. says:

  Παρατηρώ πως οι σύμβουλοι που κατέχουν τα τελευταία χρόνια νευραλγικές θέσεις στην παρούσα δημοτική αρχή ( αντιδήμαρχοι, πρόεδροι επιτροπών) είναι εκ νέου υποψήφιοι με τη δύναμη ενότητας.

  Αναρωτιέμαι, τόσο πολύ ευχαριστημένος είναι ο κύριος Σπυρίδωνας με την εικόνα και την κατάσταση του Πόρου, που τους άμεσα υπεύθυνους τους έβαλε μαζικά στο συνδιασμό του;

  Αυτή όπως φαίνεται είναι και η ουσιαστική διαφορά των δύο συνδιασμών. Αναμέτρηση του παλιού με το νέο. Και είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα επιλέξουμε στο τέλος

 28. Kostis says:

  Ο κ. Σπυρίδων ζήτησε συγγνώμη που έλειψε από τον Πόρο 8 χρόνια και το νησί έφτασε σε αυτήν την κατάντια. Κάπως έτσι τα είπε στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. Από κάτω χειροκροτούσαν οι Ζεντέλης, Μητσιοπούλου, Κουτουζή, Μάνδηλας και Συξέρης μεταξύ άλλων. Αναρωτιέμαι αν σέβονται καθόλου τον εαυτό τους. Ο νυν και τεως αρχηγός τους μιλάει για κατάντια επί των ημερών τους κ αυτοί τον χειροκροτούν;;;; Οι μεν δεν ενοχλούνται που τους ξεβρακώνει ο επιμεφαλής τους και ο ίδιος ο επικεφαλής θέλει να σώσει τον τόπο με τους ίδιους από τους ίδιους συμβούλους. Είναι τόσο αδιανόητο που σχεδόν δεν βγαίνει νόημα!!!!!
  Εγώ νομίζω ότι κάποιος μας εργάζεται, κοινώς μας δουλεύει….
  Φυσικά δεν φταίνε καθότι παρέλαβαν χάος από τους προηγούμενους ασχέτως αν ήταν οι ίδιοι….
  Εγώ πάντως δεν διανοούμαι να επιλέξουμε πάλι το ίδιο. Δεν το διανοούμαι!

 29. Βαγγελης Ταρταρακης says:

  Σκεπτόμενος καθαρά μεσα απο το χώρο των επιχειρήσεων και της διοίκησης θα πρότεινα το εξής:
  Αφου ο Σπύρος, αναμφισβήτητα ο πιο άξιος Δήμαρχος του Πορου τα ταλευταια 50 χρόνια κατεβαίνει για να βοηθήσει το νησι να ανακάμψει γιατι δεν κάνουν ενα ενιαίο ψηφοδέλτιο με το Δημητριαδη, ο οποίος αν μη τι άλλο ειναι άφθαρτος.
  Ο ενας έμπειρος πολιτικός με γνωριμίες σε πολυ υψηλά κλιμάκια, ο άλλος φέρελπις, με χρόνο να αφιερώσει στα κοινά αλλα χωρις εμπειρία, μπορούν να συνθέσουν με ενα επιτελείο μορφωμένων και αξιών συμβούλων μια καλη Δημοτική Αρχη.
  Ο Δημητριαδης Δήμαρχος και ο Σπύρος δίπλα του Αντιδήμαρχος, σα σύμβουλος οπως στις επιχειρήσεις.
  Δε νομιζω οτι μπορούμε αυτη την εποχή να εχουμε διασπορά καλών στελεχών σε 2 ή 3 παρατάξεις. Ο Πορος ειναι ενας και χρειαζεται τη βοηθεια όλων μας.
  Εκτός και αν υπάρχει μέγα πολιτικό χάσμα …..που δεν το πιστεύω.
  Ας αφήσουμε εκτός πια όλους εκείνους που έκαναν κακή διαχείρηση, δε γινεται να μεταφέρονται απο τον ενα συνδυασμό στον αλλο απλα για να παραμείνουν στην εξουσία.
  Σπύρο, Γιάννη ενωθείτε ο Πορος εχει πολλα να κερδίσει απο τους δυο σας μαζι.

  Συγχωρείστε παρακαλω το υφος μου, αλλα αυτο θα τους ελεγα αν τους ειχα μπροστα μου.

  Φιλικά

  Βαγγελης Ταρταρακης

 30. antonis karathanasis says:

  ο σπυροσ αντιδήμαρχος? χαχαχαχα θα του ανεβει η πιεση μη λεσ τετειααααα.

 31. Γιώργος says:

  Κϋριε Ταρταράκη,

  σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε σας ενημερώνω ότι απ’ό,τι διάβασα ο κος Δημητριάδης πρότεινε στον κο Σπυρίδωνα να ηγηθεί (ο κος Σπυρίδων) της παράταξης Αλλαγής Πορείας με τους υπάρχοντες συμβούλους. Το γεγονός ότι ουδέποτε διαψέυστηκε απο τον κο Σπυρίδωνα ενισχύει το αληθές του ισχυρισμού. Μπορείτε να το διαβάσετε στο http://ioannisdimitriadis.gr/8o-tefchos-fevrouarios-2014/. Η πρόταση αυτή είναι ακόμα πιο ενωτική από αυτήν που περιγράφετε. Επίσης προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρούμε τον πιο πετυχημένο Δήμαρχο τον κο Σπυρίδωνα. Αποδεικνύεται ότι τα περισσότερα έργα τα οποία επικαλείται και έκανε παρουσιάζουν σοβαρότατα προβλήματα. Άρα μήπως αξιολογούμε με κριτήριο το μη χείρον βέλτιστο;
  Σε κάθε περίπτωση η απορία σας είναι λογική. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι υπάρχει εξήγηση, που ο καθένας την ερμηνεύει κατά το δοκούν και τα πιστεύω του.

  Ευχαριστώ

 32. Τζιτζικας says:

  Πάντως κύριοι, από τα γραφόμενα σας, σχετικά με τους παλιούς συμβούλους, για τους οποίους τόσο πολύ “ενοχλείστε” φαίνεται ότι δεν κυκλοφορείτε στον Πόρο, διοτι το νησί γνωρίζει ότι σε μέρος των παραπάνω ονομάτων συμβούλων που αναφέρετε, ο κ. Δημητριάδης τους είχε προτείνει να συμετάσχουν στο δικό του ψηφοδέλτιο και εκείνοι του ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ!!!

 33. Μπρεχτ says:

  Τζιτζικα ασ´το δεν παίζει…..

 34. Π.Ρ. says:

  @ Τζίτζικας. Αν και τζίτζικας, η πληροφορία που δίνεις είναι μαϊμού!

 35. NIKOLAS says:

  ετσι σας βολευει??? παιζει και πολυ μαλιστα!!! εδω προτεινε συνεργασια στον Στρατηγο… για τους συμβουλους κοπτεστε???

 36. Tzitzikas says:

  Το πράγμα για να μην λέει ο καθένας απο εσάς οτι νομίζει
  Ειναι απλό ,μπορείτε πολυ εύκολα να τον ρωτήσετε και δεύτερον
  Ας βγει να το διαψεύσει . Για να δούμε θα βγει ;
  Εκει να το δώ πόσο θάρρος αλήθειας εχει ;

 37. antonis karathanasis says:

  μην βιαζόσαστε ρε πέδεσ γιατι στο τελοσ θα σας γινει σηνηθεια…

 38. Βαγγελης Ταρταρακης says:

  Κύριε “Τζίτζικα”,

  δε συνηθίζω να δίνω το λόγο σε ανθρώπους που κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα. Αν έχετε εσείς το θάρρος της γνώμης σας τότε μιλήστε χωρίς μάσκες, αλλίως ότι και αν λέτε πέφτει στο κενό.
  Εκανα μια προταση με γνόμωνα το συμφέρον του Πόρου, αν κάποιος άλλος την σκέφτηκε πριν μπράβο του. Δεν έχω τη δυνατότητα ούτε τον κυριο Σπυριδωνα να ρωτησω ουτε τον κυριο Δημητριάδη. Επαναλαμβάνω λοιπόν όποιος θέλει το καλό ενός οργανισμού, τόπου, εταιρίας κλπ δίνει τόπο στα νιάτα, στη μόρφωση και στους άφθαρτους και στέκεται πλάι του σα σύμβουλος και βοηθά (coaching and mentoring). Όποιος κατάλαβε – κατάλαβε

  Είναι η τελευτάια φορά που απαντώ σε παπαγάλους και τζιτζικια.

  Χαίρομαι να συζητάω με ανθρώπους με επιχειρήματα και με ονοματεπώνυμο, έστω και αν υπάρχουν διαφωνίες. Ο Δημήτρης ο Συξέρης, ο Πάνος ο Θεοχάρης ο κύριος Γκούμας, έστω και αν διαφωνούμε σε μερικα ζητηματα δεν κρύβονται και εχουν το θαρρος της γνωμης. Οι κύριοι τιμάνε το όνομα τους πανω από όλα.

  Με εκτιμήση και σεβασμό σε όλους τους αναγνώστες

  Βαγγέλης Ταρταράκης

 39. Π.Ρ. says:

  @ Τζιτζικας. Του Δημητριάδη του έχουν σούρει πολλά. Κανείς όμως δεν έχει πει πως είναι ηλίθιος.

  Μια μεγάλη διαφορά των δύο συνδιασμών είναι οι υποψήφιοι σύμβουλοι. Αυτοί του Δημητριάδη είναι άφθαρτοί μιας και δεν έχουν διοικήσει. Αντίθετα οι μέχρι τώρα σύμβουλοι του Στρατηγού, που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια του νησιού, πήγαν μαζικά στο συνδιασμό του Σπυρίδωνα.

  Λοιπόν Τζίτζικά, θεωρείς πιθανό ο Δημητριάδης να ήθελε να κάψει αυτό του το πλεονέκτημα και να προσέγγισε τους συμβούλους του Στρατηγού;

  Σου το ξανάγραψα. Αν και τζίτζικας οι πληροφορίες που θέλεις να περάσεις ειναι μάλλον μαϊμού.

 40. Αγαπητοί “Love Poros” , “Μπρεχτ” & “Γιώργος”,

  Με συγχωρείτε που δεν απάντησα άμεσα στα ερωτήματα σας, αλλά θεώρησα σαν ελάχιστη υποχρέωση στην μνήμη του φίλου μας Γιώργου Κανατσίδη, να μην εμπλακώ σε Πολιτική-Δημοτική Αντιπαράθεση τουλάχιστον μέχρι την ημέρα της Εξόδιου Ακολουθίας του.

  1. “Love Poros” & “Μπρεχτ”:
  Πράγματι στα ονόματα που έχει ανακοινώσει η “Αλλαγή Πορείας”, υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι. Για να προσχωρήσεις σε ένα ψηφοδέλτιο δεν αρκεί όμως μόνο να συμμετέχουν ορισμένοι άξιοι άνθρωποι με τους οποίους έχεις κάποια κοινά, αλλά πρέπει κυρίως να συμφωνείς με πολλά από τα στοιχεία που εκφράζει και σχεδιάζει ο εκάστοτε επικεφαλής μιας παράταξης. Με αυτή την αρχή είχα συνεργαστεί με τον Δ.Στρατηγό, αλλά δυστυχώς στην πορεία δεν εξελίχθηκαν ορισμένα πράγματα όπως περίμενα.

  Στην συγκεκριμένη περίπτωση αποδέχομαι πως πράγματι ο κ. Δημητριάδης είναι νεώτερος και με μεγαλύτερη οικονομική άνεση από τον κ. Σπυρίδωνα, όμως ο κ. Σπυρίδωνας είναι πάρα πολύ πιο έμπειρος, με ισχυρές Πολιτικές γνωριμίες τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη (όλοι ξέρουμε πως λύνονται γρήγορα τα προβλήματα)και με μεγάλες ικανότητες διαχείρισης σημαντικών και δύσκολων ζητημάτων.

  Επίσης διαφωνώ με τον τρόπο διαχείρισης κομβικών θεμάτων του νησιού που έχει διαχειριστεί ο κ. Δημητριάδης στοχεύοντας περισσότερο στα επικοινωνιακά οφέλη παρά στην ουσία. Για να μην μακρηγορώ και επειδή μου ζητάτε να σας απαντήσω ευθέως, δεν με έχει πείσει ο κ. Δημητριάδης πως είναι ο πλέον κατάλληλος για να γίνει Δήμαρχος στον Πόρο. Όμως δεν είναι στον χαρακτήρα μου να απαγορεύσω σε εσάς να πιστεύετε το αντίθετο.

  2. Γιώργο:
  Το ότι εδώ και ένα χρόνο περίπου μετακινούμαι μεταξύ Πόρου και Αθήνας, δεν με έχει εμποδίσει να ασκώ τα καθήκοντα μου σαν Δημοτικού Συμβούλου. Αντιθέτως μάλιστα -ακριβώς λόγω αυτών των μετακινήσεων μου- σε πάρα πολλές περιπτώσεις με εντολή του Δημάρχου, εκπροσωπώ τον Δήμο Πόρου σε Συσκέψεις, Επαφές, Ημερίδες και σειρά άλλων Διοικητικών Ενεργειών σε Υπουργεία και Οργανισμούς στην Αθήνα και τον Πειραιά.

  Επίσης πρέπει να σας θυμίσω πως και η πλειοψηφία των συναδέλφων μου της Μειοψηφίας (Γ.Δημητριάδης, Κ.Δόσκαρης, Ν.Κοράλη, Δ.Πάνου και μέχρι πρόσφατα και ο Γ.Καίκας) λόγω εργασίας ή σπουδών μετακινούνται μεταξύ Πόρου-Αθήνας και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε συνταξιδέψει με αυτοκίνητο ή πλοίο Αθήνα-Πόρο-Αθήνα για κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο.

  Δεν νομίζω πως αυτό τους εμπόδισε να ασκούν τα καθήκοντα τους σαν Αντίπολίτευση, όπως και εμένα δεν με εμπόδισε να ασκώ τα καθήκοντα μου σαν Συμπολίτευση.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  Δημήτρης Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

 41. perlia says:

  ΚΕ ΣΥΞΕΡΗ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ?ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ?ΑΝΙΚΑΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΤΗΘΗΚΑΤΕ ΚΕ ΣΥΞΕΡΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ? ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ? ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΗΝΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΗΛ. ΤΟΝ ΒΙΟΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟ ΣΠΥΡΙΔΟΝΑ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ? ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ ? Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΠΩΜΙΣΤΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ

 42. Φίλη/Φίλε “Perlia”,

  Θα σου πρότεινα να διαβάζεις πιο ψύχραιμα τα σχόλια μου. Ουδέποτε είπα πως ο Δ.Στρατηγός ήταν Ανίκανος και οι Σύμβουλοι του Ικανοί. Ουδέποτε είπα πως εμείς είμαστε οι Σωτήρες του Πόρου. Από την άλλη, προφανώς κάνεις κάποιο λάθος γιατί κανένας Σύμβουλος της Πλειοψηφίας δεν κατηγόρησε ποτέ τον κ. Σπυρίδωνα για τον ΒΙΟΚΑ.

  Για να το ξεκαθαρίσουμε για μια και τελευταία ελπίζω φορά: Εκπροσωπώντας μόνο τον εαυτό μου, αποδέχομαι πλήρως το μέρος της ευθύνης που μου αναλογεί για την εικόνα της Δημοτικής Αρχής (τόσο για τα θετικά όσο και για τα αρνητικά πεπραγμένα). Αν εσείς κρίνετε πως η δική μου προσωπική ευθύνη είναι πολύ μεγάλη, δεν πρέπει να με ψηφίσετε ξανά. Αν όμως κρίνετε πως έκανα το καλύτερο δυνατό που μπορούσα και είστε ικανοποιημένοι μαζί μου, μπορείτε να με ψηφίσετε να σας ξαναεκπροσωπήσω στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Η επιλογή είναι δική σας και θα την σεβαστώ.

  Αυτό που πάντα υποστηρίζω είναι πως ο επικεφαλής μιας Ομάδας, Παράταξης, Δημοτικής Αρχής χρεώνεται το σύνολο της ευθύνης (επίσης τόσο για τα θετικά όσο και για τα αρνητικά).

  Τώρα για το αν έπρεπε να παραιτηθώ όπως έκανε ένας άλλος συνάδελφος, επειδή σε αρκετά θέματα δεν ήμουν ικανοποιημένος, εγώ προσωπικά δεν επέλεξα αυτό το δρόμο γιατί πιστεύω πως καλύτερα είναι να μένεις μέσα στις “επάλξεις” και να προσπαθείς να προσφέρεις έστω και λίγο, παρά να είσαι απ’έξω και να ρίχνεις πέτρες χωρίς αντίκρυσμα. Αυτή όμως είναι η δική μου θέση και σέβομαι απόλυτα όσους έπραξαν αλλιώς ή πιστεύουν πως έπρεπε να δράσω αλλιώς. Το ότι δεν ήμουν πλήρως ικανοποιημένος από την πορεία της Δημοτικής Αρχής, το εξέφραζα μέσα στα Όργανα της Παράταξης, αλλά και Δημοσίως (επιστολές, τοποθετήσεις στις ψηφοφορίες κλπ).

  Συγγνώμη αν σας κούρασα.

  Δημήτρης Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

 43. perlia says:

  ΚΕ ΣΥΞΕΡΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΑΤΕ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΙΚΑΝΟ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ ΑΣΠΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΥΤΕ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ Δ.ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ, ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ ΣΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΤΕΓΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΡΑΓΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ? ΛΕΩ ΕΓΩ, ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΥΣΟΜΟΙ ΟΙ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΕΙΤΕ ΚΙ ΟΛΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΒΑΖΕ Ο ΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΘΑ ΕΙΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ.
  Υ.Γ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΝ ΚΟ Π.ΚΑΙΚΑ ΚΑΙ Ρ. ΜΑΝΔΗΛΑ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΤΙΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ Α’ ΒΑΘΜΟΥ ΔΗΛ. ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.

 44. ΝΑΝΑ says:

  “Από την άλλη, προφανώς κάνεις κάποιο λάθος γιατί κανένας Σύμβουλος της Πλειοψηφίας δεν κατηγόρησε ποτέ τον κ. Σπυρίδωνα για τον ΒΙΟΚΑ”

  Μάλλον κ. Συξέρη έχετε επιλεκτική μνήμη ή αμνησία… για να το λέτε αυτό!

  Δηλαδή όταν η κ. Μητσιοπούλου ωρυόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν φταίτε (η παρούσα δημοτική αρχή) για το ΒΙΟΚΑ, διότι το έργο αυτό το ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΤΕ, σίγουρα δεν εννοούσε τον κ. Σπυρίδωνα!

  Αλλά τώρα ενωθήκατε όλοι με τον παλιό αρχηγό, οπότε αυτά παραγράφονται… Τι κάνει κανείς για την εξουσία…

 45. Γιώργος says:

  Κύριε Συξέρη ή ψεύδεστε ή δεν θυμάστε καλά για τις κατηγορίες αναντίον του κου Σπυρίδωνα σε σχέση με τον βιολογικό. Ελπίζω και πιστεύω ότι ισχύει το δεύτερο. Ήμουν μέσα σε αρκετά δημοτικά συμβούλια κατά τα οποία σύσσωμη η συμπολίτευση κατηγορούσε τον κο Σπυρίδωνα για την κατάσταση του ΒΙΟΚΑ. Τέλος αυτή η εμμονή σας με τα περοιουσιακά του κου Δημητριάδη είναι κάπως ακατανόητη και υποβαθμίζει το επίπεδο της πολιτικής κουβέντας. Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα που δεν αξίζει συζήτησης. Ούτε φυσικά για τα δικά σας περιουσιακά.

  Ευχαριστώ για τον διάλογο

 46. Μπρεχτ says:

  Ρε παιδιά στη ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, αφού οι παρευρισκόμενοι ήταν πάνω από 450, γιατί δημοσιεύσατε φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται μετά βίας 170 -180; Δημοσιεύστε καμία που να φαίνεται όλο το «πλήθος»!

 47. Μπρεχτ says:

  Ρε Tzitzikas / Nicolas (ο ίδιος είσαι) είσαι σοβαρός; Δηλαδή όποια χαζομάρα κατεβάζει το κεφάλι κάθε προβοκάτορα σχολιαστή θα πρέπει να μπαίνει ο κάθε υποψήφιος να την διαψεύδει και αν δεν το κάνει, τότε βγαίνει το συμπέρασμα ότι ισχύει; Μας δεουλεύεις τελείως;
  Οκ, αφού είναι έτσι, εγώ ρίχνω την έγκυρη πληροφορία ότι οι δύο που λείπουν από το ψηφοδέλτιο του Σπυρίδωνα είναι η Μάρθα Κυνηγού και ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ας βγει να το διαψεύσει . Για να δούμε θα βγει ;
  Εκει να το δώ πόσο θάρρος αλήθειας εχει ;

 48. perlia says:

  ΒΙΟΚΑ μια πονεμένη ιστορία που όσο σκαλίζετε τόσο μας πιάνει βρόμα και δυσόδια έτυχε να είμαι σ’ενα δημ.δυμβούλιο με το συγκεκριμένο θέμα και πραγματικά απογοητεύτηκα απο την εικόνα της Δημ.Αρχής έναν δημαρχο αμέτοχο και δημ. συμβούλους στα όρια του <>,μπερδεύτηκα, έβλεπα ενήλικες ανθρώπους με συμπεριφόρα παιδιών του νηπιαγωγίου, την συγκεκριμένη στιγμή κατάλαβα ότι όλοι αυτοί είναι τόσο <> για ένα τόσο σοβαρό κι επικίνδυνο πρόβλημα του τόπου μου. Η ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο,αυτούς καλούμαστε να ξαναψηφίσουμε? Το πρόβλημα δυστυχώς είναι μεγάλο και η αντιμετώπιση του εξαρτάται απο εμάς του ίδιους με τις επιλογές μας.Ας αφήσουμε επιτέλουσς τα παλιά στερεότυπα ψηφίζοντας ανθρώπους σύμφωνα με την προσωπική ή συγγενική σχέση που έχουμε μαζί τους άλλα σύμφωνα με την διάθεση για προσφορά και την ικανότητα τους. ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

 49. ΣΦΑΙΡΙΑ says:

  Κε Ταρταράκη καλώς ή κακώς αυτό είναι το παιχνίδι του διαδικτύου,να δίνει το δικαίωμα στον οποιοδήποτε πολίτη να εκφράζει την γνώμη του και τις ιδέες του,χωρίς φυσικά να περνά τις κόκκινες γραμμές της ευπρέπειας και της ηθικής.
  Ο τζίτζικας , ο Γιώργος, ο Κωστής και τόσοι άλλοι δεν πιστεύω ότι είναι κουκουλοφόροι.
  Είναι συμπολίτες της διπλανής πόρτας,δημοτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι που φοβούνται να πούν επώνυμα την γνώμη τους για να μην αντιμετωπίσουν τον πέλεκυ της απόλυσης, είναι μικροεπιχειρηματίες που φοβούνται ότι θα δούν άδεια τα μαγαζιά τους, είναι άνεργοι που ελπίζουν να βρούν κάποια θέση εργασίας και γενικά είναι άτομα κατ΄ ανάγκη εξαρτώμενα. Από την άλλη πλευρά στέκεσθε εσείς που γράφετε επώνυμα τις ιδέες σας, οι περισσότεροι των οποίων έχετε ξεπεράσει οικονομικά την καθημερηνότητα γεγονός που σας παρέχει κάποια ανεξαρτησία που δεν μπορούμε να έχουμε εμείς (οι ανώνυμοι).
  Αυτά για την απάντηση σας στον Τζίτζικα.
  Την πρότασή σας να συνεργαστούν ο Σπύρος και ο Γιάννης την βλέπω ανέφικτη για τους παρακάτω λόγους.
  Πρώτος και βασικός λόγος είναι αυτό που αναφέρετε στο σχόλιο σας ΄΄ ο Δημητριάδης αν μη τι άλλο είναι ΑΦΘΑΡΤΟΣ΄΄. Πώς λοιπόν ένα άφθαρτο άτομο όπως είναι ο Δημητριάδης θα μπορέσει να συνεργαστεί με πρόσωπα που έχουν φθαρεί υπηρετώντας τόσα χρόνια ένα ξεπερασμένο σύστημα.
  Άλλος σοβαρός λόγος είναι ο Δημητριάδης εκπροσωπεί το ΝΕΟ,΄όχι μόνο για το νεαρό της ηλικίας του, αλλά για τις ιδέες του.Ο Δημητριάδης εκφράζει την ΕΛΠΙΔΑ που περιμένει τόσα χρόνια ο Πόρος.
  Ο Σπύρος χωρίς αυτό να μειώνει την μέχρι το 2006 προσφορά του είναι ο κύριος εκφραστής του ΠΑΛΑΙΟΥ με όλα τα συνεπακόλουθα.
  ¨Αλλο σημαντικό που δεν μπορεί να γίνει αυτός ο γάμος είναι αυτό που γράψατε στην πρότασή σας: να μήνουν μακριά αυτοί που έκαναν κακή διαχείριση.
  Ο Δημητριάδης απ΄ ότι μέχρι σήμερα έχει ανακοινώσει παρουσιάζει για συνεργάτες του νέα πρόσωπα , ικανά και άφθαρτα πολιτικά , πράγμα που δεν βλέπουμε στον συνδυασμό του Σπύρου.
  Οι παραπάνω λόγοι, αλλά και πολλοί άλλοι κε Ταρταράκη καθιστούν αδύνατη την δημιουργία ενός συνδυασμού ,,ΣΠΥΡΟΓΙΑΝΝΗ,,

 50. Βαγγελης Ταρταρακης says:

  Είπα ότι δε θα ξανα-απαντήσω σε ανώμυμα δημοσιεύματα αλλά δε μπορώ να συγκρατηθώ.
  Πολύ σωστά γράφετε κυρία Σφαιρία, όλοι όσοι κρύβονται γύρω από ψευδώνυμα είναι κουκουλοφόροι του internet. Το παιχνίδι δεν είναι αυτό. Το να κρύβεσαι και να διατυπωνεις την άποψη σου πισω από ψευδώνυμα είναι ανήθικο πριν καλά καλά γράψεις αυτά που θέλεις.
  Τώρα εσείς κυρία Σφαιρία σίγουρα πρπεπει να ξέρετε ποιος είναι ο καθένας που κρύβεται πίσω από ενα πληκτρολόγιο και αναλαμβάνετε και την υπεράσπισή του. Μήπως είστε το ίδιο πρόσωπο? Γιατί εμένα αυτή την εντύπωση μου δίνετε?
  Όταν έχεις θάρρος της γνώμης, αξιοπρέπεια, συνάφεια, ευγένεια, επιχειρήματα δεν έχεις να φοβάσαι κανένα.
  Όταν θέλεις να μπουρδολογήσεις και να πεις τη βλακεία σου χωρίς καμια τεκημηρίωση τότε θες να κρυφτεις πίσω από τη μάσκα σου. Να ξερετε κατι αγαπητη μου οταν εχεις δικιο και το εκφραζεις σωστα σε τιμουν και σε σεβονται ακομη και οι αντιπαλοι σου.
  Παράλληλα θα σας πρότεινα να μην ξαναχρησιμοποιείσετε το τιμημένο όνομα του νησιού μας σαν ψευδώνυμο σας. Ένα τζιτζικας ή μερμηγκας ή και σάλιαγκας θα ηταν αρκετό.

  Στην ουσία τώρα, έκανα μία πρόταση αν αυτή δεν είναι αρεστή κανένα πρόβλημα. Το να την ειρωνευτει πάλι κάποιος, πάλι δεν εχω προβλημα. Το να ειρωνεύεστε ανωνυμα πάλι δεν εχω πρόβλημα, θα σας πρότεινα όμως να το κοιτάξετε γιατί δεν ξέρω κατά ποσο σοβαρα σας παιρνουν στη ζωη σας οι γυρω σας απο τη στιγμη που δεν παιρνετε εσεις τον εαυτο σας.

  Τώρα κατά πόσο έχω λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα δουλεύωντας 5000 χιλιομετρα μακρυα απο τον τόπο μου αφήστε να το ξερω μονο εγω και η οικογενεια μου.

  Με εκτίμηση στους αναγνώστες και στο συντάκτη

  Φιλικά

  Βαγγέλης Ταρταράκης

 51. B.T. says:

  Den ksero an to exete proseksei alla ta sxolia. Exoun ksefigei apo to thema tou arthrou…
  Episis ti lissa kakia einai auti me tous anonymous!
  Afierono loipon ena poiimataki pou eixa grapsei pio palia kai elpizo na min pareksigitho. Signomi mono gia ta greekenglish…
  TO ONOMA MOU
  Mipos me len Eleutheria?
  Ioanna i Maria?
  Exei taxa simasia?
  An me lene Apostoli
  Taso, Niko i Manoli
  Prepei na to mathoun oloi?
  An eimai apo ton Peiraia
  Kriti, Ydra i Psara
  Exei kapoia diafora?
  Isos eimai apo Agglia
  Boulgaria, Roumania
  Exei diaforetiki aksia?
  Meso anthropo me lene
  Na poio einai t onoma mou
  Ki an sou fanei kseperasmeno
  …………
  Dialekse esi ena, pou se kanei eutixismeno

 52. century says:

  Ποιος θα το πιστευε. Ο Στρατηγος με τον Δημητριαδη χερι-χερι αφου τον στολισε με τα “ανικανος, αχρηστος, λιγος, αγραμματος κλπ.” Και ο Σπυριδωνας με τον Σγουρο και τον Κατσικαρη που ηταν μεχρι τωρα αντιπαλοι !!!!!. Τα χαλια τους εχουν ολοι γιαυτο το Μαυρο θα παει βροχη.

 53. νέα με απορίες.... says:

  Έκανε πάρα πολλά για το νησί,γι αυτό το λόγο είπε να βοηθήσει το νησί και μέσω της Περιφέρειας….τι άλλο θα ακούσουμε πια….

Σχολιάστε