Καρχαρία 2,5 μέτρων έπιασε ψαράς από τον Πόρο



sapounas1Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στην παραλία του Πόρου για να δει τον Καρχαρία Προσκυνητή, περισσότερο γνωστό ως Σαπουνά, μήκους 2,5 μέτρων, που αλίευσε, ανοιχτά της Ύδρας, το πρωί του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου 2016 ο Ποριώτης ψαράς Δημήτρης Αναγνωστόπουλος.

Το επιστημονικό όνομα του Σαπουνά είναι Cetorhinus maximus – Κητόρινος ο μέγιστος και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ζωντανό ψάρι, μετά τον φαλαινοκαρχαρία, με μήκος που μπορεί να φτάσει μέχρι 12 μέτρα και βάρος 19 τόνους, αν και σπάνια ξεπερνά τα 8 μέτρα μήκος και τους 5 τόνους βάρος.

sapounas2

Τον συγκεκριμένο νεαρό σαπουνά, χρειάστηκαν έξι άτομα για να τον ανεβάσουν στο αλιευτικό σκάφος  του Δημήτρη.

Οι σαπουνάδες είναι ένα μεταναστευτικό είδος και πιστεύεται ότι διαχειμάζουν σε βαθιά νερά. Μπορεί να εμφανιστούν είτε σε μικρά κοπάδια, φυλετικά διαχωρισμένα, ή μόνοι τους.  Οι καρχαρίες προσκυνητές δεν είναι επιθετικοί και γενικά είναι αβλαβείς για τους ανθρώπους.




Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΓΙΑΝΝΗ says:

    ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΩΤΕΣΕ,ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΕ..Κ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΞΑΜΦΑΝΙΣΗ!!!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΩΝ….ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΗ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΩΤΗΤΑ .. ΠΡΟΣ ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ!!!!!

  2. Χάρης says:

    Από ότι είδα αλλού από ειδικούς το όνομα το έχετε λάθος. Δεν είναι σαπουνάς όπως λέτε, αλλά Hexanchus griseus και είναι προστατευόμενο είδος.

Σχολιάστε