Και πάλι εκτός λειτουργίας το δίκτυο του ΒΙΟΚΑviologikosΕκτός λειτουργίας βρίσκεται από το πρωί του Μ. Σαββάτου του δίκτυο του ΒΙΟΚΑ λόγω ολικής βλάβης στις αντλίες του Ρώσικου Ναύσταθμου. Το πρόβλημα το απόγευμα του Μ. Σαββάτου ήταν μεγάλο στην περιοχή του Ρώσικου και σε όλα τα αντλιοστάσια προς Νεώριο, ενώ το βράδυ οι κάτοικοι του Νεωρίου δεν έκλεισαν μάτι από τα βυτιοφόρα που με ιλιγγιώδεις ταχύτητες πηγαινοέρχονταν προκειμένου να προλαβαίνουν να αντλούν τα λύματα από τα αντλιοστάσια, πράγμα που συνεχίζουν να κάνουν και την Κυριακή του Πάσχα. Η κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι, καθώς βλέπουν το ίδιο έργο να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Όπως μάς ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δ. Κατσικάρης, η Περιφέρεια απέστειλε επειγόντως αργά χθες το βράδυ δύο βυτιοφόρα, προκειμένου να μεταφέρουν τα λύματα στη μονάδα επεξεργασίας, ενώ η αντιπολίτευση του Δήμου Πόρου κατήγγειλε ήδη τα συμβάντα στις αρμόδιες αρχές και τις επόμενες μέρες πρόκειται να υποβάλει νέα μηνυτήρια αναφορά για το θέμα στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν και ανήμερα το Πάσχα. Από την άλλη, από τον Δήμο Πόρου δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα. Περισσότερες λεπτομέρειες κα φωτογραφικό υλικό μετά το Πάσχα.
Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. makis says:

  ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΡΙΩΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ? ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ? ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 5-6 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΑΦΕΡΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΓΟΝΟΙ. Ο ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.

 2. Κώστας Παπαδοπουλος says:

  Κόφτε την πλάκα ανώνημα τσιράκια του Στρατηγού! Ο Κατσικάρης σας έφταιξε;
  Εσείς είστε οι ανεπιθύμητοι και ο Δήμαρχός σας που δεν έχει τολμήσει να
  εμφανιστεί στο Νεώριο εδώ και τρεις μέρες για να μην τον πάρουν με τις
  ντομάτες! Σαν δεν ντρέπεστε ! ! !

 3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ says:

  Όλοι οι Ποριώτες θα πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια και να σταματήσουν τα ψέματα και οι μισές αλήθειες.
  Η ευθύνη λειτουργίας του Βιλογικού δεν ανήκει στην Περιφέρεια, αλλά στυο Δήμο. Η λειτουργία του είναι ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, δηλαδή όσοι τον χρησιμοποιούν πληρώνουν για να συντηρείται.
  Το πρόβλημα ας το αναζητήσουν οι πολιτικάντηδες στο πως φτιάχτηκε και πως λειτούργησε ο Βιολογικός.
  Εγώ, ως Αντιπεριφερειάρχης δεν είχα καμιά ευθύνη.
  Αντιθέτως χρηματοδοτούμε με 900.000 ευρώ τη λύση του προβλήματος που ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.
  Κάναμε δημοπράτηση και το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ την ακύρωσε:
  Μπορούμε εμείς να το υποκαταστήσουμε; Ξανακάνουμε τη δημοπράτηση με χρήματα της Περιφέρειας – όχι του Δήμου, ούτε των τυχόν αναταποδοτικών του!!!
  Ως τότε ο Δήμος, με τα ανταποδοτικά χρήματα που έχει εισπράξει ή άλλα, οφείλει να λειτουργεί το Βιολογικό. Όλα τα άλλα είναι μικροπολιτική και ΨΕΜΑΤΑ. Ανεπιθύμητοι στον Πόρο πρέπει να είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
  Είναι ΝΤΡΟΠΗ να μετατοπίζουν κάποιοι τις ευθύνες για τα ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ.
  Μιλάω και γράφω ΕΠΩΝΥΜΑ και δεν ξανασυνομιλώ με ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ συκοφάντες και παπαγαλάκια.
  Κάποτε πρέπει να σοβαρευτούν όλοι και να λένε αλήθειες – όχι να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.
  Όχι τίποτ, άλλο, αλλά την εποχή της ψεύτικης ευημερίας, όσοι σήμερα συκοφαντούν και ξαναλένε ΨΕΜΑΤΑ… ρούφαγαν τ’ αυγό τους και χαριεντίζονταν.Ψήφιζαν, βολεύονταν, έπιναv Φραπεδιές και έκαναν τα ρουσφέτια τους.
  Ως εδώ και μη παρέκει.
  Πλέον το λόγο για την εξαπάτηση των Ποριωτών θα έχει ο Εισαγγελέας.
  Αιδώς…
  Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους κάποιοι, γιατί θα σταλούν όλοι οι φάκελλοι στη Δικαιοσύνη και στην Ευρώπαϊκή κοινότητα.
  Όλα έχουν τα όριά τους.
  Και αν κάποιοι επιμένουν, δεν έχουμε παρά να κάνουμε μια ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στην παραλία για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος…

  Δημήτρης Κατσικάρης
  Αντιπεριφερειάρχης Νήσων

 4. makis says:

  O ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΛΕΩ ΤΟ “ΑΝΙΚΑΝΟΙ” ΓΙΑΤΙ ΜΕ 4 ΑΚΥΡΩΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ “ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ”. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΕΡΙ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΠΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ. ΑΠΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΑΕΙ ΚΛΠ.

 5. Γιάννης Γκούμας says:

  Μία μελέτη έργου τέτοιου μεγέθους ποιος την εγκρίνει; Ποιος ελέγχει για την ποιότητα της κατασκευής; Τι ευθύνες έχει ο κατασκευαστής και ανάδοχος του έργου; Τι εγγυήσεις για καλή λειτουργία έχουν δωθεί; Κάποιο ΦΕΚ στο οποίο να αναφέρονται όλα αυτά; Έτσι για να μην λέει ο καθένας ότι θέλει, και να μπορούν οι πολίτες επιτέλους να κρίνουν ποιος λέει ψέμματα και ποιος αλήθεια.

 6. Πάνος Θεοχάρης says:

  Η μετατροπή της δημοσιογραφικής αδείας σε δημοσιογραφική αηδία….

  “βυτιοφόρα που με ιλιγγιώδεις ταχύτητες πηγαινοέρχονταν”

  Σιγά μην κάνανε και παντιλίκια….

  Το πρόβλημα υπάρχει, κανένας δεν το αμφισβητεί, απλά η αντιμετώπιση είναι διαφορετική.

  Η περιφέρεια πρώτα από όλα προσπαθεί να φυλάξει τα δικά της ψηφαλάκια, υπόσχεται την επίλυση, αλλά δεν τα καταφέρενει, οπότε περνάει στην επίθεση για να μην χάσει τα ψηφαλάκια της.

  Ο “δημοσιογράφος” τρίβει τα χέρια του ως κοράκι μιας και θα θάψει 5-6 με την ευκαιρία, τι κι αν θάβει το νησί μαζί αυτούς που χτυπάει.

  Η Αντιπολίτευση κάνει το μόνο που ξέρει να κάνει, φωνές και μυνήσεις…

  Το μόνο που μας λείπει από την μέση είναι ο Δήμος, που προσπαθεί να τα ισοροπήσει όλα, δυστυχώς όχι με επιτυχία. Τουλάχιστον δεν βγαίνει να εκμεταλευτεί πολιτικά την κατάσταση για τα ψηφαλάκια όπως κάνει η αντιπολίτευση και η περιφέρεια…

  ένας είναι ο δρόμος, ανάσταση και πάλι !

  Εγώ πάντως θα κάνω ρηξικέλευθη πρόταση, να καταργήσουμε τον βιολογικό και να τα ρίχνουμε κατευθείαν στην θάλασσα, όπως κάνουν στην Υδρα, στις Σπέτσες, στην Αίγινα, και ένα σωρό άλλα νησιά, και δεν μιλάει κανείς ! 😉

 7. ManosP. says:

  Γιατί δεν αναρτά ο Κανατσίδης τις πραγματικές φωτογραφίες και τα βίντεο
  από το Νεώριο να το βουλώσουν οι ειδήμωνες του καναπέ; Πού ξέρεις ρε Θεοχάρη
  τι έκαναν τα βυτιοφόρα και τι έγκλημα συμβαίνει στο Νεώριο; Έλα να κάνεις
  ένα μπανάκι στο Νεώριο, μάλλον θα βρεθείς στο στοιχείο σου! Μην χάσεις
  ευκαιρία να γλείψεις το Δήμο!

 8. Γιάννης Γκούμας says:

  Καλά δεν σηκώνανε και σούζες τα βυτιοφόρα, αλλά μάλλον θα τρέχανε πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Όσο για την αντιπολίτευση, της έχει δοθεί αυτή τη στιγμή άλλη αρμοδιότητα εκτός από το να εκφράζει την άποψή της εντός του δημοτικού συμβουλίου; Όσο για τις μυνήσεις δεν τις κάνει ως χρέος λόγο του ρόλου της υποθέτω, αλλά από κοινωνική ευθυξία, όταν βλέπει κάτι στραβό και δεν μιλάει κανείς άλλος. Γιατί στον τόπο μας, όποιος δει το στραβό και μιλήσει είναι δακτυλοδεικτούμενος, ακόμα και αν θίγεται προσωπικά. Αυτός που κάνει το στραβό από την άλλη είναι ήρωας. Έτσι για να καταλαβαίνουμε γιατί πάμε όπως πάμε.

Σχολιάστε