Καθαρός ο βυθός και στην παραλία του ΠόρουΟ Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων απάντησε θετικά στην πρόσκληση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πόρου (ΔΗ.Κ.Ε.Π.) και επισκέφθηκε το νησί μας την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, με σκοπό να βοηθήσει στον καθαρισμό του βυθού στην παραλία του Πόρου.
Να σημειώσουμε πως η δράση αυτή διοργανώθηκε από τον Δήμο Πόρου και τη ΔΗΚΕΠ, με τη χορηγία της Hellenic Seaways και δεν ήταν στο πλαίσιο του εθελοντικού καθαρισμού του νησιού «Καθαρός Πόρος 2012», που διοργάνωσαν οι σύλλογοι και οι φορείς του νησιού, αλλά συμπτωματικά συνέπεσε την ίδια μέρα.
Η ομάδα των 15 δυτών που ταξίδεψαν απ’όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σπάρτη) ειδικά για τον σκοπό αυτό, είναι εθελοντές που επισκέπτονται όσες πόλεις τους καλούν, με σκοπό την βελτίωση του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος των ελληνικών ακτών.
Η «επιχείρηση» ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής από το σημείο του Αρχαιολογικού Μουσείου και έληξε το μεσημέρι της ίδιας μέρας 600μέτρα μακρύτερα προς την κατεύθυνση της Πούντας. Σε αυτή την μικρή απόσταση, οι βουτηχτές χτένισαν το βυθό και αλίευσαν «θησαυρούς», μεταξύ των οποίων, 7 λεκάνες τουαλέτας, καρέκλες και τραπέζια παντός είδους, ελαστικά και ρόδες ολόκληρες, σωλήνες, πλαστικά, πάνω από 30 μπαταρίες (αυτοκινήτων και σκαφών) αλλά και ένα ολόκληρο ψυγείο!!!
Το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί τα λέει όλα….


Λ.Π.
Σχολιάστε