Κάτι συμβαίνει φέτος στον ΠόροPoros EventΟ Πόρος υποδέχεται το καλοκαίρι του 2015 με πλούσιο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό πρόγραμμα στους δημόσιους χώρους και στους χώρους εκδηλώσεων του νησιού. Οι εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού, οι οποίες κατά κύριο λόγο διοργανώνονται από τοπικούς συλλόγους και εθελοντές πολίτες, με την πολύτιμη συμβολή μικρών και μεγάλων τοπικών χορηγών, αλλά και του Δήμου Πόρου, θα είναι σχεδόν καθημερινές και θα περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας κ.α.

Οι εκδηλώσεις θα είναι ανοικτές στο κοινό και τους επισκέπτες, οι οποίοι κατά τη διαμονή τους στο νησί θα απολαύσουν μεταξύ άλλων, τον Θάνο Μικρούτσικο με την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαΐδη, τους Apurimac, το θρυλικό rock συγκρότημα The Last Drive, τους Δυσanatolia, την Μόρφω Τσαϊρέλη, σολίστες πιάνου και μουσικής δωματίου διεθνούς φήμης και ντόπιους καλλιτέχνες, όπως τον Ανδρέα Λάφη, τον Θοδωρή Ζήρα, την Κατερίνα Οικονόμου και τον Βαγγέλη Τζίτζη.

Παρουσιάζοντας το τουριστικό προϊόν του νησιού σε δημοσιογράφους και τουριστικά γραφεία στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης δήλωσε: «Ο Πόρος αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Το κόστος των διακοπών στον Πόρο δεν είναι υψηλό, ενώ οι υπηρεσίες του νησιού είναι υψηλής ποιότητας. Ο Δήμος Πόρου υλοποιεί απo φέτος μια συνολική στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης, με έμφαση στις εκδηλώσεις και τα πολιτιστικά δρώμενα, στον περιορισμό των αυτοκινήτων και την επαναφορά της τοπικής συγκοινωνίας με λέμβους και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου με στόχευση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

2

Ο σύμβουλος τουριστικής προβολής του Δήμου Πόρου, Δημήτρης Προκοπίου, δήλωσε: «Στόχος μας είναι ο Πόρος να γίνει ακόμα πιο γνωστός ως ιδανικός προορισμός διακοπών για τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες, καθώς και για τον θαλάσσιο τουρισμό. Στρατηγική μας για φέτος είναι η περιγραφή του τουριστικού μας προϊόντος και η προώθηση του Πόρου στην αγορά της Αθήνας, με έμφαση στα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα. Ο μοναδικός παραδοσιακός οικισμός του Πόρου, η εγγύτητα στην Αθήνα, το φυσικό περιβάλλον, το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο λιμάνι του Αιγαίου, η νυχτερινή ζωή, καθώς και το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα του 2015, δίνουν στον Πόρο μεγάλη προστιθέμενη αξία σε σχέση με τους ανταγωνιστικούς προορισμούς».

 
Σχολιάστε