Κάθε 30 χρόνια! – Στα λευκά ο Πόρος, η Τροιζηνία και τα Μέθαναpavlou3Περισσότερo χαρά, παρά προβλήματα, προκάλεσε η επέλαση του χιονιά στον Πόρο, τα Μέθανα και την Τροιζηνία, την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Με μεγάλη έκπληξη αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της πάλε ποτέ επαρχίας Τροιζηνίας, την έντονη χιονόπτωση, που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε ολόκληρη την περιοχή και δημιούργησε σπάνιες εικόνες που θύμιζαν παραμύθι του Ντίκενς.

Η τελευταία φορά που η περιοχή είχε δει τόσο πολύ χιόνι, ήταν τον Μάρτιο του 1987, όταν το είχε «στρώσει» ακόμη και στον παραδοσιακό οικισμό του Πόρου.

Οι δήμοι του Πόρου και της Τροιζηνίας – Μεθάνων με ανακοινώσεις τους το βράδυ της Δευτέρας, ενημέρωσαν τους πολίτες ότι τα σχολεία θα παραμείνουν, για προληπτικούς λόγους κλειστά την Τρίτη.

Στον Πόρο, το έστρωσε για τα καλά στα ορεινά της Καλαυρίας, στο Ασκέλι και σε άλλες περιοχές, ενώ χιονισμένη εικόνα σχηματίστηκε, κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης και σε περιοχές του παραδοσιακού οικισμού, κυρίως στην Μπρίνια.

Χιονισμένος ήταν και ο Γαλατάς, με το χιόνι να παραμένει ακόμη και το ηλιόλουστο πρωινό της Τρίτης, στους γύρω λόφους της περιοχής.

Το ίδιο και στα Μέθανα, όπου το έστρωσε για τα καλά στην λουτρόπολη των Μεθάνων, στα ορεινά χωριά και σε ολόκληρη τη χερσόνησο.

15894657_1377013348997796_5267867034926324885_n

Όπως προαναφέραμε, παρόμοιο, ίσως και εντονότερο φαινόμενο, είχε σημειωθεί τελευταία φορά στην περιοχή το 1987, με τη διαφορά ότι η τεχνολογία τότε, δεν είχε δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να το καταγράψει με τέτοια μαζικότητα, όπως σήμερα.

Αυτή τη φορά, τα social media κυριολεκτικά «άσπρισαν» από χαρούμενες φωτογραφίες χρηστών να απολαμβάνουν το χιόνι.

Το SM μοιράζεται μαζί σας, μοναδικές υπέροχες εικόνες φωτογράφων και φίλων αναγνωστών από την περιοχή.
Σχολιάστε