Κάθειρξη 24 ετών σε Έλληνες δουλέμπορους


Φωτογραφία Αρχείου

Φωτογραφία Αρχείου

Συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 στον καθένα, επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στον 53χρονο και στον 41χρονο, οι οποίοι είχαν συλληφθεί πέρυσι το καλοκαίρι μετά από καταδίωξη των ελληνικών και τουρκικών αρχών, για τη μεταφορά με καταμαράν 21 παράνομων μεταναστών από την Ντάτσα στη Σύμη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο άνδρες που κατηγορούνται για μεταφορά λαθρομεταναστών από το εξωτερικό στο εσωτερικό της χώρας, τελεσθείσα από κοινού και τους επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών (από αυτήν θα εκτίσουν μόνο τα 10 χρόνια) και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ στον καθένα χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 53χρονος καπετάνιος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοιο αδίκημα. Συγκεκριμένα το 2007 με λάντζα που είχε στον Πόρο παρέλαβε μεσοπέλαγα από άλλο σκάφος 153 Ινδούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα και τους έβγαλε στην ακτή.

Πηγή : Κάθειρξη 24 ετών σε Έλληνες δουλέμπορους – Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://rodiaki.gr/article.php?id=273945&catid=9&maincatid=1#ixzz2wbDvB5UL
Σχολιάστε