Ιστορική εξέλιξη για τις δομές υγείας στον Πόρο – Θετική εισήγηση για δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στο νησίΜια σημαντική και συνάμα ιστορική εξέλιξη ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. H εξέλιξη αυτή αφορά το σημαντικό θέμα των δομών υγείας στον Πόρο, ένα θέμα χρόνιο και ιδιαιτέρως σοβαρό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Δημητριάδη, η Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά & Νήσων, εισηγήθηκε θετικά και προώθησε στο Υπουργείο Υγείας το αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος Πόρου για αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου σε Πολυδύναμο Ιατρείο.
Με το σχετικό έγγραφο της Διοίκησης 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά & Νήσων , προτείνεται η αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου σε Πολυδύναμο και η σύσταση, επιπλέον των υφιστάμενων θέσεων ιατρικού προσωπικού (οι οποίες είναι μόνο ένας ιατρός και ένας αγροτικός ιατρός, οι οποίοι εκτελούν εφημερίες αποκλειστικά στο Κ.Υ.Γαλατά) των ακόλουθων πέντε νέων θέσεων: μίας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, μίας Παιδιατρικής, μίας Οδοντιατρικής, μίας ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής μίας ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων.
Αναλυτικά, η ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη αναφέρει τα ακόλουθα:

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ
Στο Υπουργείο Υγείας, με θετική εισήγηση, προώθησε η Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά & Νήσων, το αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος Πόρου για αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου σε Πολυδύναμο Ιατρείο. Το νησί του Πόρου είναι το μόνο του πληθυσμιακού του μεγέθους και της επισκεψιμότητάς του στην Ελλάδα, στο οποίο δεν λειτουργεί Πολυδύναμο Ιατρείο ή Κέντρο Υγείας, αφού μέχρι πρόσφατα γινόταν «αποδεκτό» ότι οι ανάγκες του νησιού πρέπει και μπορούν να καλύπτονται επαρκώς από το Κέντρο Υγείας Γαλατά. Η νέα δημοτική αρχή, με σειρά ενεργειών της από το 2015 έως σήμερα, έθεσε και τεκμηρίωσε για πρώτη φορά ενώπιον του Υπουργείου Υγείας το αυτονόητο αίτημα ότι οι βασικές πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, και –κυρίως- η άμεση βοήθεια σε επείγοντα περιστατικά, θα πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται εντός του νησιού και να λειτουργούν σε 24ωρη βάση.
Μετά από δύο χρόνια επίμονων και τεκμηριωμένων ενεργειών της δημοτικής αρχής, η Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Όλγα Ιορδανίδου, προώθησε στις 17.5.2017, με θετική εισήγηση, στο Υπουργείο Υγείας το αίτημα του Δήμου μας. Με το σχετικό έγγραφο, προτείνεται η αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου σε Πολυδύναμο και η σύσταση, επιπλέον των υφιστάμενων θέσεων ιατρικού προσωπικού (οι οποίες είναι μόνο ένας ιατρός και ένας αγροτικός ιατρός, οι οποίοι εκτελούν εφημερίες αποκλειστικά στο Κ.Υ.Γαλατά) των ακόλουθων πέντε νέων θέσεων: μίας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, μίας Παιδιατρικής, μίας Οδοντιατρικής, μίας ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής μίας ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων. Σημειώνεται, δε, ότι οι σχετικές οργανικές θέσεις θα προκύψουν από θέσεις του Κ.Υ. Θήρας, το οποίο καταργήθηκε, και όχι από μείωση θέσεων του Κ.Υ.Γαλατά. Το Ιατρείο θα στεγαστεί σε πτέρυγα του «κτηρίου Κ.ΑΠ.Η.» του Δήμου Πόρου, η χρήση της οποίας διατέθηκε με ομόφωνη Απόφαση που έλαβε σήμερα 24.5.2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του, ενώ η σύστασή του και η έναρξη της λειτουργίας του αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.
Όπως αναφέρει η Διοικήτρια της ΔΥΠΕ στο έγγραφό της, η δημιουργία Πολυδύναμου Ιατρείου στον Πόρο, θα αποτελέσει ορόσημο σε ό,τι αφορά την ποιότητα ζωής και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.».


Πατήστε για να μεγεθύνετε τα σχετικά έγγραφα:
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Νίκος says:

    Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και στην εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα Υγείας κα Βαρβάρου Μαρία για την επιτυχία τους να δημιουργήσουν μετά από τόσα χρόνια πολυδύναμο κέντρο Υγείας στον εγκαταλελειμμένο,Ιατρικής περίθαλψης, Πόρο.

  2. Νικόλας says:

    Τους άλλους τους πείραξε ότι ανακοινώθηκε απτο facebook. Πόσο χολή θα βγάλουν ακόμα;
    Μη μασάτε τα τούβλα πάντα τούβλα θα μένουν.
    Μπράβο σε όλους που βοήθησαν.

Σχολιάστε