Ιούλιος με τη… φούρια του ΑυγούστουΜε την… φούρια του Αυγούστου, ήλθε ο φετινός Ιούλιος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις επιχειρηματιών και παραγόντων του τουρισμού, οι δυο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου η τουριστική κίνηση του νησιού έχει παρουσιάσει άνοδο περίπου 20%, σε σύγκριση  με πέρσι.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του τουρισμού, έχουν «ανέβει» οι καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα η αύξηση είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακή.

Όπως μας δήλωσαν ξενοδόχοι του Πόρου, έχει αυξηθεί η ζήτηση και κατά τις καθημερινές, σε σύγκριση με πέρσι, ενώ οι επισκέπτες επιδίδονται σε «σαφάρι» για την εξασφάλιση καταλύματος τα Σαββατοκύριακα.

Παρόμοια εικόνα μας μεταφέρουν και οι επιχειρηματίες του πορθμείου Πόρου – Γαλατά, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ο Ιούνιος ήταν ελαφρώς καλύτερος από πέρσι, όμως τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου παρουσιάστηκε εντυπωσιακή άνοδος στην κίνηση του πορθμείου, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα.

Ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει τις παραπάνω εκτιμήσεις, προέρχεται από τον Δήμο Πόρου και σχετίζεται με τα αυξημένα δρομολόγια που πραγματοποιεί καθημερινά η εταιρεία καθαριότητας, για την αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά και την αυξημένη χρήση νερού, από τις δεξαμενές του δήμου.

Τέλος, αδιαμφισβήτητη είναι η αύξηση των τουριστικών σκαφών, τόσο αυτών που προσεγγίζουν το λιμάνι, όσο και εκείνων που αγκυροβολούν αρόδο.

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει όλους τους επιχειρηματίες του νησιού, είναι η χαμηλή κατανάλωση, γεγονός που αποδεικνύει την μείωση της αγοραστικής δύναμης, κυρίως των Ελλήνων επισκεπτών που έχουν πληγεί τα τελευταία 7 χρόνια από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με την έρευνα μας, η χαμηλή αγοραστική δύναμη των καταναλωτών πλήττει κυρίως τους κλάδους της διασκέδασης και του εμπορίου.

Σύμφωνα με την έρευνα μας, οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι η αύξηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες επιλέγουν για οικονομικούς λόγους, προορισμούς κοντινούς στην Αθήνα. Επίσης, η έντονη προβολή του Πόρου στον Αθηναϊκό Τύπο, τον περασμένο μήνα, έχει συμβάλει σημαντικά, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή της αύξησης των δρομολογίων των συμβατικών πλοίων στον Σαρωνικό.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε, ότι σύμφωνα με την πλατφόρμα online κρατήσεων booking.com, η πληρότητα του Πόρου το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουλίου αγγίζει το 94%, το ίδιο και το επόμενο 29-30/7 (94%), ενώ το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, αγγίζει το 92%.

 

 

 
Σχολιάστε