Ιδιωτικοποιήσεις: Στις προτεραιότητες του ΤΑΙΠΕΔ οι μαρίνες του Πόρου και των ΜεθάνωνIMGP0552Στα 248,9 εκατ. ευρω ανέρχεται n καθαρά παρούσα αξία του ενδεικτικού δικτύου μαρίνων που σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενώ τα έργα των υποδομών φτάνουν στα 62 εκατ. ευρώ. To ενδεικτικό δίκτυο του άκρους εμπιστευτικού σχεδίου «Νηρηίδες», που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» περιλαμβάνει 48 μαρίνες, που χωρίζονται σε εννέα ομάδες, ενώ προβλέπεται επιπλέον και μία mega yacht μαρίνα στο Λαύριο και δύο luxury μαρίνες, μία στη Μύκονο και μία στο Αργοστόλι.
Σημειώνεται, πάντως, ότι για ορισμένες από τις μαρίνες θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποια νομικά θέματα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με το ενδεικτικό δίκτυο του σχεδίου «Νηρηίδες», το ΤΑΙΠΕΔ σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί 48 μαρίνες, ξεκινώντας από την πρώτη ομάδα, στην οποία ανήκει και αυτή του Πόρου, μαζί με τις μαρίνες του Αλίμου, σαν hub, και της Επιδαύρου, των Μεθάνων και της Υδρας.
Να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη φορά που συναντούμε τη μαρίνα των Μεθάνων, σε σχετικό δημοσίευμα.
Η καθαρά παρούσα αξία της πρώτης ομάδας (που μας αφορά) ανέρχεται σε 58,7 εκατ. ευρω και το ύψος των έργων στα 8,7 εκατ. ευρω, ενώ το σύνολο των θέσεων παραβολής φτάνει τις 1.353. Η καθαρά παρούσα αξία μόνο της μαρίνας του Αλίμου υπολογίζεται στα 57,3 εκατ. ευρώ.
To ΤΑΙΠΕΔ σχεδιάζει να αποτελέσει την πρώτη ομάδα μαρινών που θα βγει σε διαγωνιστική διαδικασία.
Πηγή: Ναυτεμπορική (28/1/2013)
Σχολιάστε