Θετική εξέλιξη από τη συνάντηση των δημάρχων των νησιών με τον Υπουργό Ναυτιλίας και την HSWHELLENIC-SEAWAYSΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχαν οι δήμαρχοι Πόρου, Ύδρας και Σπετσών με τον Υπουργό Θ. Δρίτσα και τους εκπροσώπους της Hellenic Seaways.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση πάρθηκαν θετικές αποφάσεις προς την επίλυση του προβλήματος και τις επόμενες μέρες θα αποκατασταθεί η καθημερινή σύνδεση των νησιών με τον Πειραιά.

Αργότερα σήμερα, θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση, η οποία θα επιβεβαιώνει τις πληροφορίες μας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Φωνής της Ύδρας” ο Υπουργός άκουσε τους τρεις δημάρχους να αναλύουν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες των νησιών μας από την καθημερινή έλλειψη θαλάσσιας σύνδεσης, ο Υπουργός τόνισε ότι θα προωθήσει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες ώστε να δοθεί άμεσα το πράσινο φως της επαναδρομολόγησης των ιπταμένων της HSW για να μη μείνουν τα νησιά χωρίς συγκοινωνία.

Από την άλλη, ο Διευθυντής γραμμών Αργοσαρωνικού της Hellenic Seaways, που ήταν παρών στη συνάντηση δεσμεύτηκε ότι μέχρι να διευθετηθεί πλήρως η παράταση, θα εισηγηθεί στη διοίκηση της εταιρείας, τη μη διακοπή των καθημερινών δρομολογίων, ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό στη γραμμή των νησιών μας.
Σχολιάστε