Η 28η Οκτωβρίου στον Πόρο (φωτογραφίες & videos)12189172_10205666174277289_7132721644528988544_nΣτον ηλιόλουστο Πόρο, γιορτάστηκε με λαμπρότητα και φέτος η επέτειος του «ΟΧΙ» την 28η Οκτωβρίου.

Η μαθητική παρέλαση στην πλατεία Ηρώων, προσέλκυσε εκατοντάδες ποριώτες, που συγκεντρώθηκαν για να καμαρώσουν την νεολαία του Πόρου.  Η παραλία του νησιού, είχε στολιστεί και ελληνικές σημαίες κυμάτιζαν, μαζί με τις σημαίες του Δήμου Πόρου, ενώ το επισκευασμένο μνημείο της πλατείας Ηρώων, ήταν κι αυτό στολισμένο με δάφνες και ελληνικές σημαίες.  Στεφάνια κατέθεσαν οι αρχές του Πόρου.

Δείτε πως γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στην κεντρική Πλατεία του νησιού.


Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, πραγματοποιήθηκε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού, όπου ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, βράβευσε τους επιτυχόντες μαθητές στα ΑΕΙ & ΤΕΙ της χώρας, για το έτος 2015.

12040013

Στην σύντομη και ενδιαφέρουσα ομιλία του ο κ. Δημητριάδης συνέδεσε το ιστορικό γεγονός της αντίστασης του Ελληνικού Λαού και της ηγεσίας του 1940, με την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και ευχήθηκε στους νέους φοιτητές καλή σταδιοδρομία, επιστροφή στον Πόρο και τους ευχήθηκε να πάρουν την τύχη του τόπου στα χέρια τους. «Αν δεν βγείτε εσείς μπροστά, να ασχοληθείτε με τα κοινά, θα έχουμε την κατάντια, οι ίδιοι που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση να συνεχίζουν το έργο τους» δήλωσε ο κ. Δημητριάδης «Εσείς είσαστε εκείνοι που θα ελευθερώσουν την πατρίδα μας» είπε.

Οι επιτυχόντες παρέλαβαν ένα tablet ως δώρο και ο Δήμαρχος Πόρου ευχαρίστησε την εταιρεία Raycap του κ. Αποστολίδη για την χορηγία του.

Δείτε την τελετή βράβευσης στο βίντεο που ακολουθεί.
Σχολιάστε