Η τρικομματική κυβέρνηση… βλάπτει σοβαρά την υγείαhttp://www.newsit.gr

Έχουμε γράψει επανειλημμένως για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κ.Υ. Γαλατά.
Έχουμε γράψει για τις ελλείψεις γιατρών και για την περίπτωση του οδηγού, που ενώ έχει υπογράψει σύμβαση με το Τζάνειο Νοσοκομείο, δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στο Κ.Υ. Γαλατά για να αναλάβει καθήκοντα.
Με μια πρώτη ανάγνωση, με ευκολία θα μπορούσαν να επιρριφτούν ευθύνες στην διοίκηση του Τζάνειου νοσοκομείου, ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ αυτό δεν ισχύει αφού το Τζάνειο λειτουργεί, εδώ και καιρό, δίχως διοίκηση!
Το πρόβλημα πηγάζει από το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμα η «μοιρασιά» των θέσεων, δηλαδή δεν έχουν αποφασίσει ακόμα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί για την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τις διοικήσεις των νοσοκομείων.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Real Fm και της Αιμιλίας Σταθάκου, χωρίς διοίκηση έχουν μείνει εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα περισσότερα από δέκα νοσοκομεία της χώρας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους.
Το πρόβλημα αναδείχθηκε όταν στο Τζάνειο νοσοκομείο, μονάδα λοιμώξεων «ξέμεινε» από φάρμακα.
Το Τζάνειο νοσοκομείο εδώ και ενάμιση μήνα δεν έχει διοίκηση, όπως δεν έχουν και άλλα μεγάλα νοσοκομεία, όπως το Γεννηματάς, το Σωτηρία, το Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στην επαρχία, το νοσοκομείο Φλώρινας, του Κικλίς κ.α.
Από τις 22/10 όπου σε σχετική συνάντηση με φορείς από τον Πόρο, είχε αναφερθεί το πρόβλημα του κενού της διοίκησης του Τζάνειου, από τον κ. Παντέα, Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Υγείας, η τρικομματική κυβέρνηση, ένα μήνα αργότερα, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να καλύψει αυτά τα διοικητικά κενά, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα προβλήματα στη λειτουργία, τόσο στο κέντρο υγείας της περιοχής μας, όσο και στο ίδιο το Τζάνειο νοσοκομείο.
Πότε θα αποφασίσουν και τι περιμένουν άραγε οι πολιτικοί αρχηγοί για να στελεχώσουν τις διοικητικές θέσεις, με ανθρώπους που θα δρομολογήσουν την επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους πολίτες;
Σχολιάστε