Η Ναυτική Παράδοση στον Πόρο – Αλλαγές στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων λόγω καιρούIMGP3740Με την σεμνότητα που αρμόζει στην Ελληνική ναυπηγική τέχνη, ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαΐου,  να καταφθάνουν τα περήφανα παραδοσιακά σκαριά στο λιμάνι του Πόρου. Το 4ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 22 Μαΐου.

IMGP3725

Η έκθεση φιλοξενείται στην πλατειά προβλήτα μπροστά από το κτήριο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας. Στον ίδιο χώρο, έχουν στηθεί τα έργα τέχνης της ζωγράφου Χρύσας Δελαπόρτα με θεματολογία τα παραδοσιακά πλεούμενα και τίτλο «Ταξιδεύοντας στον Πόρο». Η υπαίθρια έκθεση συμπληρώνεται από τα ναυπηγικά ομοιώματα, του ποριώτη καραβομαραγκού  Νίκου Δραγούμη.

IMGP3717

Ποιο πέρα, τα Ποριώτικα στολίδια, οι βαρκαλάδες των ποριωτών, ομορφαίνουν το γκρεμισμένο λιμάνι.
IMGP3744

Δυστυχώς, ο καιρός δεν είναι σύμμαχος της διοργάνωσης και υπό τον φόβο της βροχής, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ορισμένες αλλαγές στους χώρους που θα φιλοξενήσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις του Σαλονιού.

Συγκεκριμένα, η προγραμματισμένη συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τους αδερφούς Καμίτση στην Γκαλερί Citronne, λόγω του καιρού, μεταφέρεται στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Πόρου, δίπλα στο χώρο της γκαλερί Citronne, στις 8.30 μ.μ.
Θα προηγηθεί η ξενάγηση στην έκθεση “Αιγαιοπελαγίτικα Καίκια” από το φωτογράφο R. McCabe, στο χώρο της γκαλερί Citronne.

Επίσης, ο Δήμος Πόρου ανακοίνωσε συνοπτικά τις αλλαγές για το διήμερο. Συγκεκριμένα, οι προγραμματισμένες για σήμερα Παρασκευή 20.5.2016 και για αύριο Σάββατο 21.5.2016εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • Παρασκευή, ώρα 19:00: Έκθεση ζωγραφικής μαθητών Δημοτικών Σχολείων Πόρου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου.
  • Παρασκευή, ώρα 21:00: Μουσική βραδιά με τους αδερφούς Καμίτση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου.
  • Σάββατο, ώρα 21:30: Δεξίωση – μπουφές και νησιώτικο γλέντι με το Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού στο εστιατόριο Βασίλη Μουρτζούκου.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 
Σχολιάστε