Η μαγεία του βίντεο με κέντρο τον Πόρο (videos)YouTube icon3Τρία πολύ όμορφα βίντεο, που έχουν ως σημείο αναφοράς τον Πόρο, φιλοξενούμε στο Porosnews, για να γιορτάσουμε την θερινό ηλιοστάσιο και την τυπική έναρξη του καλοκαιριού.
Το παρόν, το παρελθόν και η καλλιτεχνική έκφραση, σε μια ανάρτηση.
Το πρώτο βίντεο αφορά την έκθεση κοινωνικού φωτορεπορτάζ που φιλοξενείται στον πολυχώρο «Η Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι» στην Πούντα. Πρόκειται για ένα Slide Show με τις εικόνες των φωτογράφων που συμμετέχουν στην έκθεση. Του Μπάμπη Κανατσίδη, του Χάρη Λεβέντη και των Ιταλών Collettivo Fotosocial. Εκτός από τις δυνατές φωτογραφίες που προκαλούν ποικίλα συναισθήματα, αξίζει να προσέξουμε και την καταπληκτική μουσική επένδυση, που έχει γράψει – ειδικά για την έκθεση- ο ποριώτης μουσικός Βαγγέλης Τζίτζης. Το αρμονικό πάντρεμα ανάμεσα στη μουσική και τη φωτογραφία έχει κάνει με μοντάζ η – μια εκ των οικοδεσποινών της έκθεσης – Φαίη Ορφανίδου.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουνίου, και ελπίζουμε να βρείτε το χρόνο να την επισκεφτείτε μέσα στο εορταστικό τριήμερο του Αγ. Πνεύματος. Θα την βρείτε πολύ ενδιαφέρουσα.

Το δεύτερο βίντεο είναι φτιαγμένο από τον ταλαντούχο ποριώτη κινηματογραφιστή Βασίλη Κολοκύθα και έχει ως θέμα τον Πόρο υπό το φως του ηλιοβασιλέματος. Θα μπορούσε να είναι διαφημιστικό σποτ για τον αγαπημένο μας Πόρο, όμως η αξιόλογη προσπάθεια του Βασίλη δεν έχει αυτό το σκοπό. Είναι απλά η επιθυμία του να εκφράσει τα συναισθήματα που νιώθει όταν βλέπει τον ήλιο να κρύβεται πίσω από το μεγαλείο της Κοιμωμένης.

Το τρίτο και τελευταίο βίντεο έχει ως θέμα τον Πόρο, άλλων εποχών. Το βίντεο έχει φτιάξει ο συμπολίτης μας Χρήστος Βίκος, διαχειριστής των σελίδων με τις παλιές φωτογραφίες στο Facebook. Ο Χρήστος μαζί με άλλους συμπολίτες μας, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον φωτογραφικό αρχείο, στο οποίο συμμετέχουν πολλοί συμπολίτες μας με δικές τους φωτογραφίες.
Το συγκεκριμένο Slide Show, μας ταξιδεύει σε έναν «άλλο» Πόρο. Σε έναν Πόρο «παρθένο», χωρίς τη βουή των μηχανών και των αυτοκινήτων. Τον Πόρο, που η εμπορική του εκμετάλλευση περιοριζόταν ανάμεσα στους ντόπιους. Τον Πόρο, που με τη φυσική του ομορφιά μάγεψε μεγάλους καλλιτέχνες και λογοτέχνες.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

    Ένα μεγάλο μπράβο στα ταλαντούχα παιδιά της περιοχής μας. Εμείς οι πιο ηλικιωμένοι, που είμαστε πάνω από … 40 ετών – αλήθεια δεν είναι αυτό;- ειλικρινά καμαρώνουμε γι αυτά τα παιδιά, που ασχολούνται και μάλιστα σε επαγγελματικό επίπεδο με τη δημοσιογραφία, τη μουσική, την κινηματογράφιση, και δεν παύουν να προβάλλουν και την ιδιαίτερη πατρίδα μας με την τέχνη τους και βέβαια με την αγάπη τους.
    Κάποιος μου είπε ότι μερικοί έχουν ταλέντο. Έτσι δικαιολόγησε προφανώς τη δική του μη συμμετοχή σε τίποτα. Δεν είναι το ταλέντο. Είναι οι ατέλειωτες ώρες που δαπανάει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ο κάθε δημιουργός για να καταφέρει να κάνει κάτι αξιόλογο. ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. Για κάτσε να συνθέσεις μουσική, να δεις πόσο χρόνο θέλεις. Να φτειάξεις ένα βίντεο, να γράψεις ένα κείμενο της προκοπής, να ζωγραφίσεις έναν πίνακα. Το ξαναλέω και με αυτό και τα θερμά μου συγχαρητήρια στης Τροιζηνίας τα παιδιά, κλείνω τη μικρή μου παρέμβαση: ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ. Ακόμα κι αν υπάρχει μεγάλο ταλέντο.
    Άρις Αντάνης
    Δημότης Πόρου

Σχολιάστε