Η “Δύναμη Ενότητας” για τον Κανονισμό Λειτουργίας Κ.Χ.spuspuΑπό την παράταξη της μειοψηφίας του Δ.Σ. Πόρου, “Δύναμη Ενότητας” εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: 

“Για μία ακόμα φορά δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να καλύψει την πολιτική της ανεπάρκεια και προχειρότητα, με την οποία χειρίζεται σοβαρά θέματα του Τόπου μας, όπως η κατάρτιση Κανονισμού Λειτουργίας  Κοινοχρήστων Χώρων, προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση και να αποπροσανατολίσει.

Στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου της 13-05-2016, η Παράταξη Μειοψηφίας του Δήμου, κατέθεσε πλέον των 15 σοβαρών  παρατηρήσεων, τις οποίες ο κ. Δήμαρχος  και η Παράταξη του φαινομενικά αποδέχτηκαν στο σύνολο τους.

Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστες από αυτές τροποποιήθηκαν τελικά, όπως αποτυπώθηκαν στην ψηφισμένη απόφαση, η οποία αναρτήθηκε στην Διαύγεια.  (βλέπετε το αποφασιστικό)

Η Παράταξή μας, με τις παρατηρήσεις αυτές κατέβαλε κάθε προσπάθεια προκειμένου να προστατευτούν κυρίως οι συμπολίτες μας, από μέτρα και απαγορεύσεις, τα οποία θα έχουν σαν αποτέλεσμα, την εμπλοκή της πλειοψηφίας των πολιτών σε  δαιδαλώδεις διαδικασίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε :

  • Δεν πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη από το Νόμο διαβούλευση, προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις – παρατηρήσεις των αρμόδιων Κοινωνικών και Επαγγελματικών φορέων.
  • Στο Άρθρο 11 στ iv) Αν η Παράταξή μας δεν το είχε επισημάνει, θα είχε ψηφιστεί το εξής :             «Η έκθεση των εμπορευμάτων θα περιορίζεται σε απόσταση 1μ. από την οικοδομική γραμμή.»
  • Στο Άρθρο 11 στ ix) Αν η Παράταξή μας δεν το είχε επισημάνει, θα είχε ψηφιστεί το εξής :                « Η ανάρτηση εμπορευμάτων επί των προσόψεων των κτηρίων εντός του οικισμού επιτρέπεται μόνο με την σύμφωνη γνώμη των του Υπουργείου Πολιτισμού και του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, ενώ επί των προσόψεων των κτηρίων εκτός οικισμού με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής».

 

Είναι χαρακτηριστικά  τα άρθρα τα οποία έχουμε επισημάνει στην επισυναπτόμενη Απόφαση 87/2016 του Δ.Σ.,  προκειμένου να διαπιστώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος, την προχειρότητα του Κανονισμού, που ετέθει προς ψήφιση και ο οποίος εάν εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ή δεν θα εφαρμοστεί ποτέ, ή θα εφαρμοστεί κατά το δοκούν.

Η οποιαδήποτε ταύτιση της Παράταξης Μειοψηφίας του Δήμου, με δήθεν πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα  του τόπου μας, έχει σαν μόνο στόχο την δημιουργία αντιπαραθέσεων μεταξύ των επαγγελματιών του Νησιού μας,  κατά την τακτική του «Διαίρει και Βασίλευε» και κυρίως  να καλυφτεί  η πολιτική ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής  να φτιάξει έναν Κανονισμό Κοινοχρήστων Χώρων, ο οποίος δεν θα  κινδυνεύει να ακυρωθεί πάλι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, όπως συνέβη ένα περίπου χρόνο πριν.  

Σημείωση : Η  Αποκεντρωμένη Διοίκηση , εξετάζει μόνο την Νομιμότητα των Αποφάσεων και απορρίπτει τις μη σύννομες.

Τέλος, καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναφέρει εγγράφως στους συμπολίτες μας, ποιες από τις παρατηρήσεις, τις οποίες επισήμανε η Παράταξή μας στον εν λόγω Κανονισμό, υπέκρυπταν κάλυψη συγκεκριμένων πολιτικών και επιχειρηματικών τοπικών συμφερόντων, διαφορετικά θα είναι απλώς κοινοί συκοφάντες και ανίκανοι να διοικούν το φιλήσυχο Δήμο Πόρου.”

 

 

 
Σχολιάστε