Η Δύναμη Ενότητας για την ανακατασκευή της γέφυρας στην περιοχή του ΝεκροταφείουΔελτίο τύπου με θέμα τις εργασίες ανακατασκευής της γέφυρας του νεκροταφείου, εξέδωσε η παράταξη της μειοψηφίας Δύναμη Ενότητας. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

“Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής της Γέφυρας στην περιοχή του Νεκροταφείου Πόρου, η Παράταξη μας ενημερώνει τους συμπολίτες μας σχετικά :

 Από τις 14-03-2017 με έγγραφό μας προς τον Δήμο, όταν με δελτίο τύπου μάλιστα γνωστοποιήθηκε ότι το έργο θα ξεκινήσει λίγο πριν το Πάσχα,  είχαμε επισημάνει για την αναγκαιότητα μετάθεσης του χρόνου των συγκεκριμένων εργασιών σε περίοδο μειωμένης τουριστικής  κίνησης.

 Η πρόταση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρόταση που υπαγορεύει η απλή λογική , ήταν και είναι , ότι το έργο πρέπει να γίνει εκτός τουριστικής περιόδου και όχι τώρα που όλες οι επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται μετά το γεφυράκι προς το Μοναστήρι , ετοιμάζονται «πυρετωδώς» ενόψει τριημέρου Αγίου Πνεύματος και καλοκαιριού.

 Έχουμε επίσης καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο  τις ανησυχίες μας για τα πολλαπλά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την κυκλοφοριακή  Μελέτη που ψηφίστηκε για τον χρόνο που κατασκευάζεται το έργο , σύμφωνα με την οποία, ο μόνος εγκεκριμένος δρόμος διέλευσης τον οχημάτων προς το Ασκέλι είναι αυτός προς τον Άγιο Νεκτάριο,  Ναό του Ποσειδώνα και κάθοδος στο Ασκέλι.

 Εναλλακτικά προτείναμε, η κατασκευή της γέφυρας να γίνει, όπως είναι κανόνας όταν υπάρχει ένας και μοναδικός δρόμος,  με  τρόπο (μισή-μισή) ώστε να μη διακόπτεται η κυκλοφορία. Η απάντηση ήταν ότι το κόστος θα αυξηθεί κατά 30.000 €.  Ποσόν που δικαιολογείται  κατά την άποψή μας, εάν λάβουμε υπόψη ότι  τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια μετά τις πλημμύρες του 2014, μέρος των οποίων ήταν και η ανακατασκευή της συγκεκριμένης γέφυρας, ήταν της τάξεως μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

 Τέλος δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και προλαμβάνοντας κάθε κακόβουλο σχόλιο, ότι είμαστε απολύτως σύμφωνοι στην ανακατασκευή της συγκεκριμένης γέφυρας, με την προϋπόθεση ότι η εργασίες θα γίνουν σε τέτοια περίοδο ή με τέτοιο τρόπο που δεν θα βλάψουν την οικονομία του νησιού.

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ”
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Νίκος says:

  Τι λέτε ρε μάγκες, ανακαλύψατε τώρα θέμα να κάνετε αντιπολίτευση?
  Τι κάνατε όταν άνθρωποι της παράταξής σας δημιουργούσαν νομικά κωλύματα με μοναδικό στόχο να μην γίνει το έργο που πρίν το Πάσχα θα είχε παραδοθεί.
  Δεν κάνατε απολύτως τίποτα να τους σταματήσετε και τώρα ξεσηκώνετε τους επιχειρηματίες του Ασκελίου να απαιτήσουν ΄΄διαφυγόντα κέρδη΄΄ αν το έργο δεν γίνει σύντομα και ότι κινδυνεύει η οικονομία του νησιού.
  Δηλαδή η οικονομία του νησιού εξαρτάται μόνο από τους δέκα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Ασκέλι,οι οποίοι άνοιξαν ένα τριήμερο το Πάσχα, θα ξανανοίξουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και είδομεν στην συνέχεια.
  Και είμαστε στον μήνα Μάη που μετά τις 8 το βράδυ φοβάσαι να κυκλοφορήσεις στην ερημιά του Ασκελίου.
  Τι πρέπει να κάνουν οι Πειραιώτες με μια πόλη άνω κάτω από το 2012 που υπεγράφη η τριετής σύμβαση κατασκευής σταθμών του ΜΕΤΡΟ που με τις καλύτερες προϋποθέσεις το έργο θα ολοκληρωθεί το 2021,δηλαδή μετά εννιά χρόνια.
  Το πρόβλημα δε των Πειραιωτών αντιμετωπίζουν και οι Θεσσαλονικείς και το έζησαν πριν μερικά χρόνια και οι Αθηναίοι,αλλά δεν είδαμε καμιά αντίδραση από τον Επιχειρηματικό κόσμο των μεγαλουπόλεων, μόνο στον Πόρο θα δημιουργηθεί το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και τα μεγάλα διαφυγόντα κέρδη που φυσικά θα κληθεί ο Δημητριάδης και ο Δήμος να τα πληρώσει.
  Αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο και καθυστερήσει το έργο, θα κάνω μια πρόταση στον κο Δήμαρχο.
  Να αποζημιώσει όλους τους αναξιοπαθούντες επιχειρηματίες , συμπολίτες μας, του Ασκελίου με την προϋπόθεση ότι αυτοί θα καταθέσουν με αποδεικτικά στοιχεία τα κέρδη τους τα δύο τελευταία έτη για το χρονικό διάστημα που (υποθετικά πάντα) θα καθυστερήσει το έργο.
  ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ

 2. Παναγ.Μουστάκας says:

  Αν και είμαι απλός κάτοικος του Ασκελιού και όχι επαγγελματίας τουρισμού,πιστεύω και εγώ ότι η ,οπωσδήποτε απαραίτητη, ανακατασκευή της γεφύρας θα πρέπει να γίνει μετά το πέρας της ήδη αρξαμένης τουριστικής περιόδου.Και τούτο διότι έχοντας υπ’ όψιν τις καθιερωμένες σχεδόν στην Ελλάδα καθυστερήσεις των πάσης φύσεως έργων για διάφορους λόγους,φοβούμαι ότι οι εργασίες ανακατασκευής θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τον προυπολογισθέντα χρόνο.Πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα την άνευ λόγου ταλαιπωρία επισκεπτών και μονίμων κατοίκων (πεζών και εποχουμένων)της περιοχής του Ασκελιού το οποίον είναι η κατ’εξοχήν τουριστική περιοχή του Πόρου.

Σχολιάστε