Η Βαγιωνιά φωτογραφημένη τη νύχτα…
Την τεχνική του Long Exposure, της μεγάλης διάρκειας έκθεσης δηλαδή, χρησιμοποίησε ο ερασιτέχνης φωτογράφος Μιχάλης Καγιαννάκης για να φωτογραφήσει την παραλία της Βαγιωνιάς τη νύχτα.
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Η απόλυτη ηρεμία σε ένα τοπίο… εξωγήινο.
Απολαύστε ελεύθερα…
Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣ.ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Τι να απολαύσουμε ρε παιδιά; Έτσι είναι η πανέμορφη Βαγιωνιά; Δεν ξέρω αν φταίει ο φωτογράφος, η φωτογραφία, η τεχνική, η κάμερα ή κάτι άλλο. Ίσως γνωρίζετε την εγγλέζικη έκφραση που ταιριάζει 100%, εν προκειμένω: “Νothing to write home about”. Αν θέλετε να δείτε ωραίες φωτογραφίες γιατί δεν πάτε λίγο παρακάτω στην αρχική σελίδα του Porosnews; Καταπληκτικές φωτογραφίες.
  Επίσης οι φωτογραφίες του Δημήτρη Ζαχαρόπουλου είναι αξεπέραστης και ανυπέρβλητης ομορφιάς. Έχει πάρει και το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό της Τροιζηνίας.
  Δεν είναι αναγκαίο κάποιος που αξίζει να έχει υπογράψει δήλωση υποταγής σε κάποια από τις παρατάξεις για να τον προβάλλουμε. Οι προτιμήσεις του καθενός είναι σεβαστές και η ψηφοφορία, βάσει του Συντάγματος, μυστική. Πχ κανείς δεν γνωρίζει τι ψήφισα εγώ και τι θα ψηφίσω την επόμενη φορά. Εν τούτοις μπορώ να εκφέρω ελεύθερα τη γνώμη μου όποια κι αν είναι αυτή, και- εδώ ακριβώς έγκειται ο λεγόμενος “ενάρετος κύκλος” – δηλαδή ο αντίθετος του φαύλου κύκλου: Ότι δηλαδή επειδή κανείς δεν γνωρίζει τι ψηφίζω μπορώ να λέω ό,τι θέλω. Η περί ης ο λόγος λοιπόν φωτογραφία δεν “λέει” τίποτα. Ας μη προσπαθούν οι φίλοι, για άγνωστη αιτία, να μας πείσουν περί του αντιθέτου. Σίγουρα δεν έχουν πεισθεί ούτε οι ίδιοι, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά πως έχουν και φωτογραφικές γνώσεις και καλό γούστο.
  Φωτογραφήστε τη σπηλιά στη Βαγιωνιά. Φαντάζομαι ξέρετε πού είναι. Αλλίως μπείτε στην ιστοσελίδα “Κίχλη” της αξιότιμης Κας Κατερίνας Στρατηγοπούλου, να θαυμάσετε και απολαύσετε και φωτογραφίες και κείμενα και ποίηση και να προβάλλετε αυτή την πολύ καλή δουλειά. Συμβουλή αποκλειστικά δική μου είναι αυτή και σας την προσφέρω… εντελώς δωρεάν.
  Ευχαριστίες για τη φιλοξενία.
  Άρις ο Γκρινιάρις
  ΥΓ. ……
  Η Βαγιωνιά έγινε στον Πόρο σημείο συνάντησης,
  για όσα χαθήκαν, πνεύματα, κι όσα θα ρθούνε πάλι
  με χαραγμένο, στη σπηλιά, το όνομα της ανάμνησης
  και την ηχώ ν’ αντιλαλεί στο ερημικό ακρογιάλι…
  ΑΑ

 2. Kodak says:

  Παραληρηματικός βερμπαλισμός.
  Και γνώσεις φωτογραφίας ο κ. Αντάνης. Κύριε Αντάνη όπως αναφέρεται πεντακάθαρα στον τίτλο, η φωτογραφία είναι τραβηγμένη τη νύχτα. Σας προτείνω λοιπόν την επόμενη φορά που θα είστε στον Πόρο, να τραβήξετε μια νυχτερινή φωτογραφία στη Βαγιωνιά και να συγκρίνουμε το αποτέλεσμα με αυτή τη φωτογραφία.
  Αρκετά με τον άσχετους που πλασάρονται ως φωτογράφοι την εποχή της τσάμπα ψηφιακής φωτογραφίας.
  Αρκετά με τους φωστήρες.

 3. Michalis Kagiannakis says:

  Εγώ είμαι αυτός που έχει υπογράψει δήλωση υποταγής σε κάποια από τις παρατάξεις για να τον προβάλλουν? Είμαι πολλά χρόνια στο νησί αλλά ούτε με ξέρετε και εγώ ούτε καν σας έχω ακουστά. Φυσικά και υπάρχουν εξαιρετικές φωτογραφίες πολύ ανώτερες από αυτήν και φυσικά καλοί φωτογράφοι με πολλά χρονιά εμπειρία στην φωτογραφία!
  Το θέμα πιο είναι…Αν δεν σας αρέσει κάτι προσπεράστε το. Αν σας αρέσει κάντε τον καλλιτέχνη να χαρεί για το δημιούργημα του.

  Επίσης κύριε Άρις ο Γκρινιάρις δώστε μου ένα βιογραφικό να ξέρω αν μιλάω με άτομο που έχει κάνει σπουδές σε φωτογραφία η άλλες τέχνες η έστω να ξέρει να βγάζει φωτογραφίες εκτός κινητού, μπας και δικαιολογήσω το παραλήρημα σας

 4. ΑΡΙΣ.ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Αξιότιμε κύριε, Michalis Kagiannakis,
  Κατ’ αρχάς επιτρέψετέ μου να σας συγχαρώ για το επώνυμό σχόλιό σας. Αν θέλετε βιογραφικό να σας στείλω ένα από τα 14 βιβλία μου στην ταχυδρομική σας διεύθυνση, εντελώς δωρεάν. Εκεί θα διαβάσετε το βιογραφικό μου. Όμως λυπάμει που δεν κατανοήσατε το νόημα του σχολίου μου. Εγώ δεν είπα ότι εσείς έχετε υπογρ΄’αψει δήλωση υποταγής. Εγώ είπα να μην προσπαθόυν να μας πείσουν ότι κάτι είναι σώνει και καλά ωραίο. Όχι δεν γνωρίζω τίποτα από φωτογραφία, δρεν είμαι φωτογράφος, δεν έχω ασχοληθεί. Αλλά ένας απλός άνθρωπος δεν θα χαρακτήριζε αυτή τη μαυρίλα ως φωτογραφικό αριστούργημα. Ίσως αδικεί η παρουσίαση, που ίσως αδικεί κι εσάς και το ταλέντο σας, αλλά εμένα που με είμαι Ποριώτης και λάτρης της Βαγιονιάς, με ενόχλησε που αδικεί τη Βαγιωνιά. Γι αυτό πρώτοις είπε δεν ξέρω τι φταίει. Βέβαια αν θέλετε να μάθετε περισσότερα επικοινωνήστε με τον Κύριο…Kodak. Αυτός τα ξέρει όλα και θα σας κατατοπίσει. Πρέπει όμως να τον βγάλετε έξω από εκεί όπου όπου πάει και κρύβεται. Για ποιο παραλήρημα μιλάτε. Και πικάσο να μου χαρίζατε δεν τον κρεμούσα στρον τοίχο μου να τον βλέπω κάθε μέρα. Θα τον πουλούσα να τα κονομήσω. Ε΄’ιναι απλά θέμα γούστου. Αν δεν σχολίαζανε ότι πρέπει σώνει και καλά να μας αρέσει αυτή η μαυρίλα, θα το προσπερνούσα και δεν θα έλεγα λέξη. Όπως επίσης θα

 5. ΑΡΙΣ.ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  ….συγγνώμη, συνέχεια…
  προσπερνούσα και το άλλο άρθρο όπου φίλοι μου χαρακτήρισαν τον Πασχάλη Αρβανιτίδη ως … Paul McCartney της Ελλάδας.
  Αν σας έθιξα ζητώ συγγνώμη. Δεν έχω τίποτα ένατίον σας. Απλώς η συγκεςκριμένη φωτογραφία δεν είναι Βαγιωνιά. Δεν ξέρω τι είναι…
  Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε.
  Τα του Κυρίου Kodak δεν τα σχολιάζω, γιατί θα υποβιβάσω τη συζήτηση.
  ΑΡΙΣ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ
  arimari@otenet.gr
  ΥΓ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΑΣΤΙΚΟ ΓΡΑΨΙΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΡΑΜΑΤΑ. ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΟΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ E-MAIL ΜΟΥ. ΘΑ ΤΟ ΛΑΒΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ KODAK, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ. ΚΑΚΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

Σχολιάστε