Η αντιπολίτευση θα αποκαταστήσει τις ζημιές σε παιδικές χαρές και παγκάκια!foto (7)Το είδαμε κι αυτό. Με ανακοίνωση της, η παράταξη του Γιάννη Δημητριάδη “Αλλαγή Πορείας” ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να αποκαταστήσει άμεσα, με δικά της έξοδα, τις φθορές στις παιδικές χαρές του Άλσους και του Συνοικισμού. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

 

Αποκατάσταση των ζημιών στις παιδικές χαρές και στα παγκάκια Νεωρίου και Ασκελίου από την παράταξή μας

 Για να μην περάσει ούτε μία μέρα ακόμα με τα παιδιά μας να κινδυνεύουν από σοβαρό ατύχημα στις παγίδες της παιδικής χαράς στο Άλσος Παπαντωνίου και αφού επί ένα μήνα που έχουμε θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική αρχή δεν έχει αποκαταστήσει τις ζημιές, η παράταξή μας ενημερώνει ότι ανέλαβε την πρωτοβουλία να αποκαταστήσει άμεσα, με δικά της έξοδα, και με τον πλέον ασφαλή τεχνικό τρόπο όλες τις φθορές που υπάρχουν στις παιδικές χαρές του Άλσους και του Συνοικισμού.

 Ενημερώνουμε επίσης, ότι με τον ίδιο τρόπο είχαμε δράσει και στις αρχές του καλοκαιριού, όταν και αναλάβαμε την πρωτοβουλία και τα έξοδα για την τοποθέτηση ξύλινης πόρτας στην παιδική χαρά του Συνοικισμού, μετά την καταστροφή της προηγούμενης.

 Τέλος, μετά τις επί τρεις μήνες μάταιες επανειλημμένες επισημάνσεις μας προς τη δημοτική αρχή για την αποκατάσταση των φθαρμένων παγκακιών στους παραλιακούς δρόμους του Ασκελίου και Νεωρίου, ξεκινάμε -με τον ίδιο τρόπο- την σταδιακή αποκατάστασή τους.

ΛΟΓΟΤΥΠΑ[1]
Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Βαγγέλης Ταρταρακης says:

  Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!
  Για το Δήμο δε θα σχολιάσω τιποτα, ούτε ενα παγκάκι δε μπορούν να φτιάξουν…..

  Φιλικά

  Βαγγελης Ταρταρακης

 2. Γιώργος says:

  Μπράβο στην αλλαγή πορείας! Για κλωτσιες ειναι οι άλλοι!

 3. Αγαπητέ Βαγγέλη και εγώ θα έλεγα μπράβο στην πρωτοβουλία της Αντιπολίτευσης, αν δεν γνώριζα κάποια σημαντικά στοιχεία για το ζήτημα.

  Από τις αρχές Αυγούστου έπειτα από σχετικό δημοσίευμα του Μ.Κανατσίδη και από προσωπικό ενδιαφέρον ήρθα σε συννενόηση με τον Αντιδήμαρχο Β.Ζεντέλη, την προισταμένη Οικονομικών του Δήμου Α.Μανωλοπούλου και τον ξυλουργό Α.Ρίνη, ο οποίος προς τιμήν του προσφέρθηκε εθελοντικά να αποκαταστήσει την ζημια στην τσουλήθρα και βρήκαμε τρόπο με πολύ χαμηλό κόστος (230 ευρώ) να επισκευαστεί η φθορά σε 1 ημέρα με ασφαλή και ανθεκτικά υλικά (σανίδες κόντρα πλακέ θαλάσσης 4-5 εκ.) από τοπικό προμηθευτή (Φ.Κανέλλος).

  Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι λόγω του ότι μας ενημέρωσαν πως για τις Παιδικές Χαρές πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο πιστοποιημένα με ΕΛΟΤ προιόντα από εξειδικευμένους προμηθετές με διαδικασίες προμήθειας (Προσφορές, Οικονομική Επιτροπή, Ανάρτηση στη Διάυγεια και όλη τη γραφειοκρατική δυσλειτουργία του Ελληνικού Δημοσίου) οι οποίες ολοκληρώθηκαν μόλις την προηγούμενη Παρασκευή σύμφωνα με τους Αρμοδίους του Δήμου.

  Προφανώς εκ του αποτελέσματος πράξαμε λάθος και αντί να ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή τη Νομότυπη Γραφειοκρατική Οδό, έπρεπε να αποκαταστήσει με τον τρόπο που υποδείξαμε την φθορά, έστω και αν μετά οι λάτρεις της Τυπολατρικής Νομιμότητας έστελναν και αυτή την υπόθεση στον Εισαγγελέα σαν παράτυπη.

  Αυτό που σίγουρα έπρεπε να είχε γίνει καλύτερα ήταν η προστασία των παιδιών και των γονιών από την φθορά (καλύτερη περίφραξη, αφαίρεση καρφιών κλπ, όπως αναφέρθηκε σε προγηγούμενο δημοσίευμα του Porosnews), η οποία ήταν σοβαρή παράλειψη.

  Όμως από το σημείο αυτό μέχρι την Πολιτική εκμετάλευση του ζητήματος για επικοινωνιακούς λόγους από τον οποιονδήποτε με ύφος “έχω πολλά λεφτά και το δείχνω”, υπάρχει μεγάλη διαφορά…

  Δημήτρης Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

 4. Manos P says:

  “Αυτό που σίγουρα έπρεπε να είχε γίνει καλύτερα ήταν η προστασία των παιδιών και των γονιών από την φθορά (καλύτερη περίφραξη, αφαίρεση καρφιών κλπ, όπως αναφέρθηκε σε προγηγούμενο δημοσίευμα του Porosnews), η οποία ήταν σοβαρή παράλειψη.

  Όμως από το σημείο αυτό μέχρι την Πολιτική εκμετάλευση του ζητήματος για επικοινωνιακούς λόγους από τον οποιονδήποτε με ύφος “έχω πολλά λεφτά και το δείχνω”, υπάρχει μεγάλη διαφορά…”

  Φυσικά και υπάρχει μεγάλη διάφορα. Το ένα λέγεται εγκληματική αμέλεια κι όχι σοβαρή παράλειψη. Ενώ το άλλο μπορεί να ερμηνευτεί ως δωρεά, ακτιβισμός ή πρωτοβουλία. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν ειναι επίδειξη πλούτου. Μη τρελαθούμε εντελώς, 230 ευρώ δεν ειναι επίδειξη πλούτου.

 5. Βαγγέλης Ταρταρακης says:

  Αγαπητέ Δημήτρη,

  Σέβομαι απόλυτα την άποψη σου, αλλα το αποτέλεσμα μετράει. Τι έπρεπε να γίνει το ξέρεις καλύτερα απο μένα.
  Τώρα το θεμα κόστους και αν κάποιοι εχουν χρηματα και τα δείχνουν νομίζω ακούγεται πολυ λαϊκίστικο και αφελές (οχι απο σένα)
  Άλλωστε εγω δεν είδα κάπου την ¨Αλλαγή Πορείας¨ να το προβάλλει, απλα ηταν μια ανάρτηση και ανάδειξη του θέματος απο το “Poros News”
  Και παλι σε ευχαριστω, καλο απόγευμα
  Φιλικά
  Βαγγελης

 6. Αγαπητέ “Mano P” στο σχόλιο μου ανέφερα με αντικειμενικό τρόπο τις ενέργειες που έγιναν αμέσως μετά την εμφάνιση του προβλήματος για την αντιμετώπιση της φθοράς καθώς και παραλείψεις που σαφώς υπήρξαν από τους Αρμοδίους.

  Όμως θα επιμείνω πως άλλο πράγμα είναι η δωρεά, ακτιβισμός ή πρωτοβουλία ενός ιδιώτη ή μιας επιχείρησης/Συλλόγου όπως αναφέρεις και άλλο η τακτική μιας Πολιτικής Παράταξης που βγάζει ανακοίνωση για εντυπωσιασμό, ενώ 3 ημέρες πριν ήδη γνωρίζει πως το θέμα έχει διευθετηθεί και έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την επισκευή, μιας και υπάρχουν 2 εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου που ενέκρινε τα απαραίτητα χρήματα τη προηγούμενη εβδομάδα.

  Με τις συγκεκριμένες αποφάσεις όπως πληροφορήθηκα, θα διατεθούν περίπου 5.000 ευρώ για διάφορες εργασίες επισκευής στις Παιδικές Χαρές και όχι μόνο 230 ευρώ τα οποία ήταν ή – προφανώς παράτυπη λύση – για την αντιμετώπιση της φθοράς. Σκεφτείτε πως βάση του Νόμου και των προδιαγραφών του ΕΛΟΤ μόνο η επίμαχη βλάβη της τσουλήθρας θα κοστίσει 10 φορές περισσότερο από την αρχική μας λύση, η οποία όμως τελικά δεν θα λάμβανε ποτέ έγκριση από τον αρμόδιο φορέα Επιθεώρησης των Παιδικών Χαρών (υπάρχει και τέτοιος…)

  Σε τέτοιες περιπτώσεις η Δημοτική Αρχή πρέπει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την περιφρούρηση της υγείας παιδιών και ενηλίκων αλλά και να ενημερώνει εγκαίρως και με ειλικρίνεια τους Πολίτες για τα προβλήματα.

  Η Κριτική είναι εύκολη, η Κριτική Σκέψη και η Αντικειμενικότητα είναι το ζητούμενο…

  Δημήτρης Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

 7. Γιάννης Γκούμας says:

  Έχει γίνει λίγο καραμέλα και χαρτούρα γραφειοκρατίας το θέμα των πιστοποιήσεων. Σε ένα κράτος που δεν δουλεύει τίποτα μιλάμε για πιστοποιήσεις χωρίς μέθοδο πιστοποίησης, χωρίς προβλέψεις από την νομοθεσία.
  Έχουμε από την μία πλευρά τα χέρια δεμένα γιατί πρέπει να περάσουν όλα από το μικροσκόπιο της γραφειοκρατίας και από την άλλη πλευρά να γίνονται όλα με ιδιωτική πρωτοβουλία. Δηλαδή τους πολίτες τι τους περάσατε; Τι πρέπει να σκεφτούμε δηλαδή;
  Άντε και δεν γίνεται να βάλουμε μη πιστοποιημένα υλικά. Αυτό ισχύει για τα πάντα; Άντε και το λύνουμε αυτό. Θέλουμε οπωσδήποτε διαγωνισμό; Το να γίνει μια δωρεά των επίπλων στο δήμο με μικροποσά από πολίτες δεν γίνεται; Δεν μπορώ έγω και ο κάθε εγώ για παράδειγμα να δωρίσουμε από ένα κομμάτι ξύλο και να βγει το παγκάκι;

Σχολιάστε