Η «Αλλαγή Πορείας» στο συμβούλιο της 9ης ΔεκεμβρίουallagiporeiasΗ παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Πόρου, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου που αφορά τις προτάσεις και τοποθετήσεις της «Αλλαγής Πορείας».

Η παράταξή μας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9.12.2013 έκανε τις ακόλουθες τοποθετήσεις:

1. Εισηγηθήκαμε – όπως είχε συμφωνηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση-  την άμεση επίδοση από τον Δήμο στους αρμόδιους φορείς του εξωδίκου αιτήματος που προσκόμισε η παράταξή μας, αναφορικά με τις παράνομες ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Η πλειοψηφία καταψήφισε την πρότασή μας, επιφέροντας επιπλέον καθυστέρηση στο χρόνο αντίδρασης του Δήμου στις συντελούμενες παρανομίες. Κατόπιν των ανωτέρω, η παράταξή μας θα συνυπογράψει το εξώδικο με άλλους φορείς του Πόρου και θα το επιδώσει χωρίς τη συμμετοχή του Δήμου.

2. Υπερψηφίσαμε τη απόφαση του ΔΣ του ΔΛΤ για δημιουργία υδατοδρομίου στον Πόρο.

3. Επισημάναμε, για μια ακόμα φορά ότι από το 2006 μέχρι σήμερα δεν έχουν εφαρμοσθεί οι αποφάσεις του ΔΣ για την επιστροφή των τελών που παρανόμως έχουν εισπραχθεί από ευπαθή άτομα και ζητήσαμε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την επιστροφή τους.

4. Ζητήσαμε ενημέρωση για το αν ο Δήμος έχει προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για να διασφαλίσει τη νόμιμη παραχώρηση των πλαζ για το 2014 προκειμένου να μην υπάρξει ζημιά στον τουρισμό, αλλά και στα οικονομικά του Δήμου και του ΔΛΤ, όπως το 2013 (πάνω από 60.000€).

5. Προτείναμε και υπερψηφίστηκε να μην εγκριθεί το αίτημα του Υπουργείου Ναυτιλίας για δωρεάν παραχώρηση δημοτικού κτηρίου για τη στέγαση του Λιμεναρχείου Πόρου, καθώς τα οικονομικά του Δήμου είναι ήδη  δυσχερή.

6. Διαφωνήσαμε με τη νομιμοποίηση όλων αδιακρίτως των αυθαίρετων κατασκευών εντός αιγιαλού – παραλίας στα διοικητικά όρια του Δήμου και την κατάργηση της Επιτροπής που είχε συστήσει το ΔΣ με αρμοδιότητα την καταγραφή των κατασκευών αυτών, προκειμένου να γίνει αξιολόγηση από το ΔΣ για το ποιες πρέπει να νομιμοποιηθούν. Κατόπιν, της διαφωνίας μας, αποφασίστηκε η αναβολή του θέματος.
Σχολιάστε