Η ακτοπλοϊκή σύνδεση στο Δημοτικό Συμβούλιο ΠόρουIMGP4084Σε κατεπείγουσα δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 13:00 στο γραφείο Δημάρχου, θα συζητηθεί το θέμα των δρομολογίων και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πειραιά, με συμβατικά πλοία.

Το κατεπείγον της συνεδρίασης, έγκειται στο ότι άμεσα θα πρέπει να αποσταλούν οι απόψεις του  Δήμου στο ΣΑΣ, που θα συνεδριάσει την Τρίτη 15 Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε πως ο Πόρος και τα Μέθανα, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς συμβατικά πλοία, καθώς η εταιρεία που εξυπηρετεί τη γραμμή, Hellenic Seaways δεν έχει καταθέσει δρομολόγια για το εξάμηνο από 1 Νοεμβρίου 2013 μέχρι 30 Απριλίου 2014.

Εντωμεταξύ, όπως πληροφορούμαστε από το http://mymethana.gr/?q=node/1340, με πέντε θέματα που αφορούν στην περιοχή μας θα συνεδριάσει την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το αίτημα για δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Μέθανα – Αίγινα – Πειραιάς. Αναλυτικότερα θα συζητηθούν πέντε αιτήματα ακτοπλοϊκών εταιρειών για την δρομολόγηση ή αποδρομολόγηση πλοίων, καθώς και τροποποίηση δρομολογίων. Στην ημερήσια διάταξη του ΣΑΣ θα συζητηθούν τα εξής θέματα:
Η ακινησία του επιβατηγούδ οχηματαγωγού πλοίου “Απόλλων Ελλάς” της Hellenic Seaways στη γραμμή Πειραιάς – Αργοσαρωνικός από 1 Οκτωβρίου έως 31 Οκτωβρίου 2013.
Τα ανεκτέλεστα δρομολόγια του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Ιωάννης Β.Ρ.” στη γραμμή Πόρος – Γαλατάς από 30 Ιουλίου έως 13 Αυγούστου 2013
Καθορισμός δρομολογίων επιβατηγών οχηματαγωγών γραμμής Πειραιά – Αργοσαρωνικού.
Καθορισμός δρομολογίων επιβατηγών οχηματαγών πλοίων γραμμής Πόρος – Γαλατάς.
Ετήσια δρομολόγηση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Μιχαήλ” στη γραμμή Μέθανα – Αίγινα – Πειραιά από 1 Νοεμβρίου 2013.
Σχολιάστε