Ε.Ε.Σ.Π.: Πρόγραμμα για την ανάδειξη της Γαστρονομικής Ταυτότητας του Πόρου


Δημοσιεύουμε ενημέρωση για το Πρόγραμμα του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου: Ανάδειξη της Γαστρονομικής Ταυτότητας του Πόρου και τον πρώτο άξονα του συγκεκριμένου Προγράμματος που είναι η δημιουργία του “Τοπικού Ελληνικού Πρωινού Πόρου” σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Οι φωτογραφίες είναι από την παρουσίαση του Τοπικού Ελληνικού Πρωινού Κεφαλονιάς στα πλαίσια της Έκθεσης HoReCa.
Η ανακοίνωση του Ε.Ε.Σ.Π. έχει ως εξής:

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, έχει ξεκινήσει την υλοποίηση μιας τριετούς  Στρατηγικής με πέντε άξονες για τον καθορισμό και την ανάδειξη της Γαστρονομικής ταυτότητας του Πόρου και την προώθηση των τοπικών προιόντων που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή από παραγωγούς και μεταποιητές. Ο στόχος είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων παραδοσιακών προϊόντων και γεύσεων του τόπου μας και η προσέλκυση ποιοτικού Τουρισμού μιας και η Γαστρονομία κάθε περιοχής είναι το κυριότερο στοιχείο του Τουριστικού Προϊόντος της.

 

Ο πρώτος άξονας του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η δημιουργία του «Τοπικού Ελληνικού Πρωινού Πόρου». Μια χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία που ξεκίνησε από τον περασμένο Μάιο σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, η οποία είναι πλέον σε φάση υλοποίησης.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία παραδοσιακών αλλά και ιδιαίτερων γεύσεων με προϊόντα που θα παρέχονται στο μπουφέ πρωινού των Ξενοδοχείων και Πανσιόν που θα συμμετάσχουν στο πιστοποιημένο πρόγραμμα. Τα προϊόντα αυτά θα είναι απλά (μέλι, τυριά, φρούτα,κλπ) ή σύνθετα (πίτες, ομελέτες, γλυκά, κλπ). Κάθε Ξενοδοχείο μπορεί να επιλέξει την ποικιλία ή τα είδη προϊόντων που επιθυμεί να προσφέρει στους πελάτες του, αλλά πάντα με γνώμονα την Τοπικότητα και την Ελληνικότητα των γεύσεων και πρώτων υλών κατά τα πρότυπα του Ξ.Ε.Ε.

 

Το πρόγραμμα του Ξ.Ε.Ε. «Ελληνικό Πρωινό», θα τύχει μεγάλης προβολής στο Ελληνικό και το Διεθνές Κοινό, με νέα διαφημιστικά και αναπτυξιακά εργαλεία από την ερχόμενη Τουριστική Περίοδο. Τη δυναμική αυτή θα μπορέσουν να εκμεταλευτούν τα Ξενοδοχεία και οι λοιπές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Η παρουσίαση του Τοπικού Πρωινού Πόρου θα γίνει πριν την έναρξη της Τουριστικής Περιόδου 2017 στον Πόρο, από τον Εμπορικό Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας στα πλαίσια της 1ης Διημερίδας του Σχολείου Τουρισμού Πόρου του Ε.Ε.Σ.Π.

 

Ο Ε.Ε.Σ.Π. απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα σε:

  1. Όλους τους παραγωγούς ή μεταποιητές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων της ευρύτερης περιοχής μας για καταγραφή των προϊόντων τους και συμμετοχή στην Ομάδα Παραγωγών Πόρου-Τροιζηνίας του Ε.Ε.Σ.Π.
  2. Όλους τους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες Σεφ της περιοχής για υποβολή προτάσεων και συνταγών για το Τοπικό Πρωινό Πόρου και συμμετοχή στην Ομάδα Αρχιμαγείρων Πόρου του Ε.Ε.Σ.Π.

 

Πληροφορίες για τις προϋποθέσεις και τα στάδια για την ένταξη μιας επιχείρησης ή ενός παραγωγού στο Πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» και το εξειδικευμένο «Τοπικό Πρωινό του Πόρου» μπορείτε να λάβετε με επικοινωνία στο 6970801255 και με αποστολή email στο: eesporou@gmail.com. Για την καλύτερη ενημέρωση των εδιαφερομένων έχει προγραμματιστεί συνάντηση-παρουσίαση εντός του Μαρτίου.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.
Σχολιάστε