Ε.Ε.Σ.Π: Ο τουρισμός του Πόρου θύμα της “Νομιμότητας”LOGO-_._._._Ο Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Δυστυχώς μια αναπτυξιακή πρωτοβουλία του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου για τη προαγωγή του Τουρισμού, έμπλεξε στις διαμάχες περί «Νομιμότητας».

Η πλειοψηφία του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου (Δ.Λ.Τ.), με 3-2 ψήφους απέρριψε την παραχώρηση του οικίσκου (που ευρίσκεται δίπλα στη πιάτσα ταξί), στον Εμπορικό-Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου (Ε.Ε.Σ.Π.). με την αιτιολογία πως ίσως ο οικίσκος δεν είναι νόμιμος. Όμως σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. κ. Γ. Αλιφέρη, ο εν λόγω οικίσκος συμπεριλαμβανόταν στη Μελέτη ΥΠΕΧΩ Δ.Έργων του 1998, για το έργο «Διαμόρφωσης παραλιακής Ζώνης Πλατειών Ηρώων και Καραμάνου Δήμου Πόρου» και μετά από έγκριση της Α΄ΕΠΑΕ έχει ηλεκτροδοτηθεί και χρησιμοποιείται συνεχώς για τις ανάγκες του Λιμανιού.

ο Σύλλογος είχε αιτηθεί τη παραχώρηση του οικίσκου για να δημιουργήσει Σημείο Ενημέρωσης Επισκεπτών (InfoKiosk) σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Πόρου (Ε.Τ.Α.Π.). και το Σωματείο Αυτοκινητιστών.

Η δημιουργία του Info-Kiosk είχε αρχικά αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου με την 95/2011 απόφαση του, έπειτα από σχετική εισήγηση της Ε.Τ.Α.Π. Το Λιμενικό Ταμείο μάλιστα είχε εγκρίνει τη δημιουργία του Info-Kiosk το 2014 με την υπ.αρ. 57 Ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Στο Info-kiosk που θα δημιουργείτο από τον Εμπορικό-Επαγελματικό Σύλλογο Πόρου, επρόκειτο:

 1. Να τοποθετηθούν επιλεγμένα άτομα τα οποία θα αμείβονταν από τον Σύλλογο για να παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες στους επισκέπτες σε Ελληνικά και Αγγλικά (ή/και Γαλλικά), κατά τη καλοκαιρινή περίοδο,
 2. Να διανέμονται διαφημιστικά Φυλλάδια/Χάρτες του νησιού τόσο του Ε.Ε.Σ.Π. όσο και του Δήμου Πόρου ή άλλων Φορέων και
 3. Να τοποθετηθεί ψηφιακό σύστημα (Touch Screen) για την προβολή πληροφοριών για το νησί και τις επιχειρήσεις του καθώς και το Επίσημο App του Δήμου Πόρου Poros Island my Guide που στηρίζει από τη πρώτη ημέρα δημιουργίας του ο Ε.Ε.Σ.Π.

Με τη δημιουργία του Info-kiosk θα παρεχόταν αντικειμενική και πλήρης ενημέρωση για το νησί και ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις του, ανεξάρτητα του σημείου που βρίσκονται, ενώ θα έβρισκαν αμοιβόμενη εργασία και 2-3 νέοι του νησιού.

Για την Ιστορία, υπέρ της παραχώρησης τάχθηκαν ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γ.Αλιφέρης και το μέλος κ. Δ.Γρίβας, ενώ κατά, τάχθηκαν ο Υπολιμενάρχης κ. Σ.Δημητρίου (ψήφισε παρών), και τα μέλη Α.Δημητριάδης και Α.Παπαχρήστου.

Αφήνουμε την – τουλάχιστον ατυχή- απόφαση, στη κρίση των μελών του Συλλόγου και των κατοίκων του Πόρου και δηλώνουμε πως θα καταθέσουμε εκ νέου τη πρόταση, ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί φέτος αυτό το σημαντικό έργο για την αντικειμενική ενημέρωση των επισκεπτών του νησιού μας, που υπάρχει εδώ και χρόνια σε άλλα τουριστικά νησιά από τους τοπικούς Επαγγελματικούς Συλλόγους (Πάρος, Νάξος, Αγκίστρι κλπ).
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Δημήτρης Συξέρης says:

  Για να μην μείνει καμία “σκιά” από τα αναγραφόμενα στο Δελτίο Τύπου, αναφέρω τα εξής:

  Η πρώτη συζήτηση στο Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου Πόρου, για το αίτημα του Συλλόγου αναβλήθηκε, ώστε να υπάρξουν κάποιες “διευκρινήσεις”. Στη συνέχεια στάλθηκαν αρχικά από το Λιμεναρχείο και κατόπιν από το ΔΛΤ έγγραφα προς Φορείς του Δημοσίου, με το ερώτημα αν είναι νόμιμος ο οικίσκος.

  Κατά την εξ’αναβολής συζήτηση, ο κ.Υπολιμενάρχης δήλωσε “ότι ψηφίζει Παρών διότι αναμένεται απάντηση από την Κτηματική Υπηρεσία” και οι κ. Α. Δημητριάδης και Α. Παπαχρήστου δήλωσαν “αφού δεν συμφωνεί ο Υπολιμενάρχης δεν θα ψηφίσουν την παραχώρηση”. Τα παραπάνω αναφέρονται στην Απόφαση 81/2016 του ΔΛΤ.

  Δημήτρης Συξέρης
  Πρόεδρος Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου

Σχολιάστε