Εσπερινό Γυμνάσιο/ Λύκειο Γαλατά: Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλωνesperinoΜε το καλοκαίρι να έχει ήδη ξεκινήσει, η σχολική περίοδος πλησιάζει προς το τέλος της. Με αυτό σαν δεδομένο, βρίσκουμε την αφορμή να προβάλουμε την λειτουργία του Εσπερινού Γυμνασίου / Λυκείου Γαλατά.

Παρά το γεγονός ότι το Εσπερινό Γυμνάσιο/ Λύκειο διανύει την 8η χρονιά του και παρά το γεγονός ότι το σχολείο εξυπηρετεί μία ευρύτερη περιοχή που επεκτείνεται μέχρι το Λυγουριό Αργολίδας, όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής του κ. Έκτωρας Λουκάς, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι δεν υπάρχουν μαθητές προερχόμενοι από τον Πόρο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Λουκά, το σχολείο δεν προβλέπεται να μείνει ανοικτό για πολλά χρόνια ακόμα λόγω του περιορισμένου αριθμού των κατοίκων που απευθύνεται, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες του Πόρου, έχουν την ευκαιρία να μέσα από το Porosnews.gr να ενημερωθούν για το εσπερινό σχολείο, ώστε αν το επιθυμούν, να μπορούν να εγγραφούν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τι είναι το Εσπερινό Γυμνάσιο/Λύκειο Γαλατά

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Λ.Τ. Γαλατά, ιδρύθηκε το 2006. Απευθύνεται σε άτομα άνω των 14 ετών, ανεξαρτήτως ηλικίας, τα οποία είχαν σε κάποια φάση διακόψει το σχολείο, εργάζονται για βιοποριστικούς λόγους και επιθυμούν παράλληλα με την πρωινή τους εργασία να ολοκληρώσουν το Γυμνάσιο ή το Λύκειο.

Η φοίτηση στο Εσπερινό Γυμνάσιο είναι 3 χρόνια.

Στο Εσπερινό Λύκειο είναι τέσσερα (4) σχολικά έτη, ως εξής:

Α΄ Ημερήσιου Λυκείου Α΄ και Β΄ Εσπερινού Λυκείου
Β΄ Ημερήσιου Λυκείου Γ΄ Εσπερινού Λυκείου
Γ΄ Ημερήσιου Λυκείου Δ΄ Εσπερινού Λυκείου
 • Μαθητές των ΤΕΛ, ΤΕΕ, ΕΠΑΛ και Ημερήσιου Λυκείου οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την Α΄ τάξη εγγράφονται στην Γ΄τάξη του Εσπερινού Λυκείου.
 • Οι μαθητές της Β΄και Γ΄τάξης ΤΕΛ και ΤΕΕ εγγράφονται στην Γ΄τάξη του Εσπερινού Λυκείου.
 • Πτυχιούχοι των ΤΕΣ, ΤΕΕ και Σχολών ΟΑΕΔ εγγράφονται επίσης στην Γ΄τάξη του Εσπερινού Λυκείου.

Εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ
Οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων εισάγονται σε ποσοστό 1% σε όλες τις σχολές των ΑΕΙ – ΤΕΙ, εκτός των στρατιωτικών σχολών, εφ’ όσον έχουν φοιτήσει και στις δύο τελευταίες τάξεις του σχολείου

Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου είναι από 18.55΄ έως 22.15΄.

Εγγραφές γίνονται από 22/6 ως 30/6 και από 1/9 έως 11/9, ώρες 19.00 έως 21.00 καθημερινά.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2298042992 & 6993294645

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Τρύφων Καλαμίτσης says:

  Αγαπητοί,

  ενδιαφέρομαι για αμοιβαία απόσπαση φιλολόγων, από το 1ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού.

  Ευχαριστώ,

  Τρύφων Καλαμίτσης

  6985888781

Σχολιάστε