Ερώτηση του Π. Μελλά για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του ΠόρουmelasΣτη Βουλή έφτασε το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πόρου. Ο Βουλευτής της Α’ Πειραιά και Νήσων των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Π. Μελλάς, κατέθεσε σήμερα (7/11) ερώτηση προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας & Αιγαίου και Τουρισμού. Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 Θέμα: «Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους του Πόρου η απόφαση ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, μετά την μεταβίβαση των δικαιωμάτων παραχώρησής του στο ΤΑΙΠΕΔ ».

Μεγάλη είναι η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής, αλλά και των κατοίκων του Πόρου, λόγω της απόφασης ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πόρου.

Το λιμάνι του Πόρου, με την υπ΄ αριθμ. 218/13-8-2012 απόφαση της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής, έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Αποτέλεσμα της παραχώρησης αυτής είναι, ότι, τα δύο τελευταία χρόνια, το λιμάνι έχει περιέλθει σε πρωτοφανή ομηρία, απαξίωση και αδυναμία νόμιμης και βιώσιμης διαχείρισης.

Οι μέχρι σήμερα ακολουθούμενες από το ΤΑΙΠΕΔ διαδικασίες της ιδιωτικοποίησής του, καταπατούν την ισχύουσα νομοθεσία και εμπεριέχουν πλήθος ψευδών αναφορών, εγείροντας σοβαρά ζητήματα διοικητικής ακυρότητας και ποινικών ευθυνών.

Αίτημα των κατοίκων του Πόρου, αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, δεν είναι απλώς να μην προχωρήσει η Πολιτεία στην παραχώρηση του λιμανιού σε ιδιώτες, αλλά, να επιστρέψει άμεσα με Διυπουργική Απόφαση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου την πλήρη διαχείριση του λιμανιού.

Γι αυτό, επιβάλλεται, το ταχύτερο δυνατό να γίνει η άρση της υπ΄ αριθμ 218/13-8-12 απόφασης της Αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής και το λιμάνι του Πόρου να λειτουργήσει, όπως λειτουργούσε, με βάση το προηγούμενο καθεστώς.

Μετά ταύτα ερωτώνται  οι  αρμόδιοι Υπουργοί:

Θα φροντίσετε το ταχύτερο δυνατόν, το λιμάνι του Πόρου, να επιστρέψει άμεσα με Διυπουργική Απόφαση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του,  για το καλό των κατοίκων του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής;

 

Ο  ΕΡΩΤΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

7/11/2014

ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 
Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Επίσης το ΤΑΙΠΕΔ δίνει την δυνατότητα της ιδιοτικής πολεοδόμησης η οποία είναι αντισυνταγματική! Χωρίς δυνατότητα ενστάσεων, επίσης αντισυνταγματικό.

  2. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, για τον κύριο Μελά. Αν πράγματι επιθυμεί να μην ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι του Πόρου, μπορεί να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης διά της εκλογής ΠτΔ στην κυβέρνηση που το αποφάσισε.

  3. Γιάννης Γκούμας says:

    Αυτό είναι η πρώτη μπαλιά. Μετά η μπάλα έρχεται σε μας στις κάλπες. Δεν είναι σοβαρά πράγματα να κάνουμε το τρικ του ΠτΔ κάθε φορά που έχουμε ψηφίσει πάλι αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε.

  4. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές, πάντως, δεν ψηφίσαμε ούτε Σαμαρά, ούτε Βενιζέλο και ας μιλάνε τα παπαγαλάκια και οι κυβερνητικοί βουλευτές για “εκλεγμένη κυβέρνηση”. Παρά την πλύση εγκεφάλου που επιχειρού, όλοι ξέρουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι εκλεγμένη αλλά είναι σχηματισμένη. Σύμφωνα με ό,τι προβλέπουν οι διαδικασίες, ναι, αλλά εκλεγμένη δεν είναι σε καμμία περίπτωση.

    Και να μην μιλήσω για τα ποσοστά που έλαβαν τον Μάιο του ’12. Αν έγιναν κυβέρνηση ήταν από “τρικ” και αφού είχαν φλομώσει στο ψέμμα τους ψηφοφόρους τους.

Σχολιάστε