Ερώτηση Μαρίας Ρεπούση για το Κ.Υ. ΓαλατάrepousiphotoΤα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Γαλατά, θα απασχολήσουν το Ελληνικό Κοινοβούλιο τη Δευτέρα 17 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα, θα συζητηθεί στη Βουλή, η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στις  11/6, η βουλευτής Α’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση. Αναλυτικότερα η ερώτηση της κας Ρεπούση, έχει ως εξής:

 

Θέμα: « Πλήρωμα ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας  Γαλατά»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Έχουμε μπει στην θερινή περίοδο με αυξημένα περιστατικά ατυχημάτων ημερησίως και κυρίως τροχαία που παραμένουν στο οδόστρωμα μέχρι να βρεθεί διαθέσιμος οδηγός, χωρίς αυτό να είναι πάντα εφικτό.

 

Στο Κέντρο Υγείας Γαλατά Πόρου, το οποίο καλύπτει τον Δήμο Τροιζήνας-Μεθάνων καθώς και τον ίδιο τον δήμο Πόρου, λόγω της έλλειψης που υπάρχει στο προσωπικό πληρωμάτων Ασθενοφόρου, καλύπτεται μόνο η μία βάρδια το 24ωρο, με αποτέλεσμα τις υπόλοιπες 16 ώρες να μην υπάρχει οδηγός για να καλύψει τα περιστατικά που θα χρειαστεί να διακομισθούν προς το Κέντρο Υγείας και από εκεί στο πλησιέστερο Νοσοκομείο (Άργος -Ναύπλιο) με ότι αυτό συνεπάγεται .

 

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

 

  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να εξασφαλίσει την επάρκεια σε οδηγούς ασθενοφόρων για όλες τις βάρδιες του 24ώρου;
Σχολιάστε