Ερώτηση ΚΚΕ για εισιτήρια και δρομολόγια Πόρου- ΠειραιάΕρώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, για τα δρομολόγια των συμβατικών και τις τιμές των εισιτηρίων Πόρου – Πειραιά, κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ Μανωλάκου Διαμάντω , Γιάννης Γκιόκας και Χρήστος Κατσώτης. Στην ερώτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, γίνεται επίσης σαφής τοποθέτηση στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πόρου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μεταξύ άλλων η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού θα αφαιρέσει πόρους από την οικονομία του νησιού «για να τις γευτεί ο ιδιώτης».
Η ερώτηση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου
Θέμα: Αύξηση συχνότητας δρομολογίων από και προς τον Πόρο

Η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού με τον Πειραιά, έχει μειωθεί σε αριθμό πλοίων και έχει αυξηθεί σε κόστος για τους επιβάτες. Από 30 δρομολόγια που είχε τη βδομάδα πριν δύο χρόνια, τώρα έχει 15, τα οποία εκτελούνται κυρίως από ταχύπλοα (υδροπτέρυγα και φλάινγκ – κατ), των οποίων το εισιτήριο είναι 22,5 ευρώ, όταν στο συμβατικό είναι 9,5 ευρώ.
Μέχρι πρόπερσι στο νησί «έπιανε» συμβατικό 3 φορές τη μέρα, ενώ τώρα συμβατικό πλοίο έχει 3 φορές τη βδομάδα!
Την κατάσταση αυτή θα δυσχεράνει η ιδιωτικοποίηση και παραχώρηση του λιμανιού που είναι η καρδιά της οικονομίας του νησιού, σε εφοπλιστές και επιχειρηματίες, οι οποίοι σημειωτέον θα χρησιμοποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες κρατικές υποδομές, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους του νησιού, που θα επιβαρυνθούν για τις επιβατικές και εμπορικές μεταφορές, ενώ ανάμεσα σε άλλα θα αφαιρέσει και πόρους από την οικονομία του νησιού «για να τις γευτεί ο ιδιώτης».
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει για:
να ικανοποιηθεί το αίτημα της δημοτικής αρχής και των φορέων του νησιού που διεκδικούν να αυξηθούν τα δρομολόγια του συμβατικού πλοίου, να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου, όπως επίσης να δοθεί η δυνατότητα μειωμένου εισιτηρίου στους κατοίκους τις ημέρες που δεν εκτελείται δρομολόγιο συμβατικού πλοίου και εξυπηρετούνται μόνο από τα ταχύπλοα
Οι βουλευτές
Μανωλάκου Διαμάντω
Γιάννης Γκιόκας
Χρήστος Κατσώτης
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Το ίδιο ρώτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση απέφυγε (τι πρωτότυπο) να απαντήσει. Μπας και έχουν δίκιο βρε; Και κακώς ψηφίζουμε ΝΔ και ΧΑ;

Σχολιάστε