Επιτυχημένο το Συνέδριο Υδρογεωλογίας στον ΠόροΑπό τις 18-20/4 έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο SIRENE BLUE RESORT το διεθνές συνέδριο Υδρογεωλογίας. Στο συνέδριο συμμετείχαν παγκοσμίου φήμης επιστήμονες από τις Η.Π.Α-ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΙΝΔΙΑ-ΚΙΝΑ-**ΡΩΣΣΙΑ-ΟΜΑΝ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ και ΟΛΛΑΝΔΙΑ. Η διοργάνωση του συμβουλίου έγινε επιστήμονες τη ευκαιρία της συμπλήρωσης των 60 χρόνων του διεθνώς αναγνωρισμένου Ιρανού καθηγητή Υδρογεωλογίας Ματζίντ Χασανιζάντεχ από το πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.
Η επιλογή του Πόρου σαν μέρος της διεξαγωγής του συνεδρίου έγινε λόγω της αρηχτης σχέσης της ονομασίας του Πόρου με το επιστημονικό αντικείμενο των πορωδών υλικών. Ο Ολλανδός καθηγητής RUUD SCHOTTING του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης συνετέλεσε καθοριστικά στην επιλογή του νησιού μας.
Η καταλυτική συνεργασία του καθηγητή με τον ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ ερευνητή του πανεπιστήμιου της Ουτρέχτης και τον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας του δήμου Πόρου οδήγησε στην διεξαγωγή ενός άκρως επιτυχημένου συνεδρίου στο ξενοδοχείο SIRENE BLUE RESORT το οποίο παραχώρησε την αίθουσα συνεδριάσεων για τον σκοπό αυτόν.
Η ΔΗΚΕΠ έκανε αισθητή την παρουσία της παραχωρώντας το λεωφορείο του δήμου και με την συμμετοχή της προέδρου της ΚΟΥΤΟΥΖΗ ΕΛΕΝΗΣ και την εθελοντική προσφορά της συμπολίτισσας μας ΣΑΚΕΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ πραγματοποιήθηκε μια σύντομη ξενάγηση στον Ναό του Ποσειδώνα τον Ρώσικο ναύσταθμο και την πόλη του Πόρου.
Εκ μέρους δε του δημάρχου και του δήμου Πόρου ο δημοτικός σύμβουλος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους συμμετέχοντες του συνεδρίου απέδωσε αναμνηστικό δώρο.
Οι προσκεκλημένοι καθηγητές-επιστήμονες και ερευνητές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον Πόρο και με μια άτυπη υπόσχεση επιστροφής τους στο όμορφο νησί μας.
Σχολιάστε