Επιτυχημένη η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου ΠόρουvarvarouΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Πόρου την Τρίτη 22 Μαρτίου. Αυτή ήταν η πρώτη από τις τρείς εθελοντικές αιμοδοσίες που προγραμματίζει,  για το 2016, ο Δήμος του Πόρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα υγείας Μαρία Βαρβάρου, από την αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν 107 μονάδες αίμα, αριθμός αρκετά μεγάλος, αν τον συγκρίνουμε με τον αριθμό που συγκεντρώθηκε  σε μια αντίστοιχα επιτυχημένη δημοτική αιμοδοσία στην μεγαλύτερη Αίγινα, όπου συγκεντρώθηκαν 108 μονάδες.

Η κ. Βαρβάρου εξέφρασε την ικανοποίηση της για τον αριθμό των νέων ανθρώπων που έχουν ευαισθητοποιηθεί πάνω στην εθελοντική αιμοδοσία προσφέροντας το αίμα τους.

Το επόμενο «ραντεβού» για τους εθελοντές αιμοδότες του Πόρου, έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, και στη συνέχεια τον Νοέμβριο.

Στόχος της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Πόρου είναι να αυξηθούν τα αποθέματα της έτσι ώστε σε κανένα συνάνθρωπό μας να μη λείψει αίμα όσο και όταν το χρειαστεί .

Κάθε σπίτι πρέπει να έχει και έναν αιμοδότη.

 
Σχολιάστε