Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑΜΕΑ «Άγιος Κήρυκος» για την μεταφορά των μαθητώνdiagramisis8Ο σύλλογος Γονέων και Φίλων ΑΜΕΑ «Ο Άγιος Κήρυκος» μας απέστειλε την ακόλουθη επιστολή σχετικά με τις μετακινήσεις των μαθητών από τον Πόρο και των Γαλατά και το αντίστροφο:

«Ο σύλλογος Γονέων και Φίλων ΑΜΕΑ «Ο Άγιος Κήρυκος» γνωστοποιεί στα μέλη του και στους κατοίκους του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής της Τροιζηνίας, τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να μεταφέρονται καθημερινά οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Γαλατά, από τον Πόρο προς το σχολείο και αντίθετο.

Έχοντας από τον Οκτώβριο του 2014 επικοινωνία με την Περιφέρεια λάβαμε την «πολυπόθητη» έγκριση για τις μεταφορές των μαθητών στις αρχές του 2015.

Μετά από μεγάλες δυσκολίες και εμπόδια που παρουσιαστήκανε λόγω της αποχώρησης του προηγούμενου μεταφορέα (κ. Αλεξόπουλου Στάθη) ανέλαβε τις μεταφορές ταξί από τον Πόρο.

Οι επόμενες δυσκολίες παρουσιαστήκανε όταν ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες των φέρρυ-μπόουτς να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στην Περιφέρεια, προκειμένου να υπογραφούν οι συμβάσεις, για να τους αποδίδονται τα χρήματα των εισιτηρίων που αναλογούσαν στις μετακινήσεις του ταξί και των μαθητών.

Η κ. Ρ. Δαρσινού δήλωσε τότε ότι θα επιτρέπει στο ταξί με τα παιδιά να μεταφέρεται δωρεάν όταν έχει βάρδια το φέρρυ – μπόουτ ιδιοκτησίας της.

Δυστυχώς, οι κ.κ. Ραδίτσας-Βασιλείου και Δανόπουλος οι οποίοι συστήνουν μια κοινοπραξία, δεν είχαν την ίδια αντιμετώπιση στο θέμα, αλλά αντίθετα σταμάτησαν τη διαδικασία, δεδομένου ότι δεν υπέβαλλαν τα δικαιολογητικά για τις συμβάσεις στην Περιφέρεια, λόγω… φόρτου εργασίας.

Κατόπιν τούτου οι γονείς μεταφέρανε οι ίδιοι τα παιδιά τους με σοβαρό οικονομικό κόστος (εισιτήρια, ταξί από το λιμάνι του Γαλατά μέχρι το σχολείο) και με μεγάλη ταλαιπωρία των παιδιών.

Τη λύση δώσανε οι δήμαρχοι Πόρου και Τροιζηνίας, οι οποίοι συμφώνησαν να αναλάβουν το κόστος της μεταφοράς των μαθητών όταν μετακινούνται με τα φέρρυ-μπόουτς της κοινοπραξίας Βασιλείου – Ραδίτσα- Δανόπουλου (δεδομένου ότι δεν δέχονταν οι ανωτέρω να μεταφέρουν τα παιδιά ούτε μια ημέρα χωρίς να πληρωθούν τα εισητήρια).

Ο σύλλογος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει πολύ την κ. Ρ. Δαρσινού για την ευαισθησία και την προσφορά της καθώς και τους δημάρχους Τροιζηνίας και Πόρου για την ευαισθησία τους και την άμεση πρωτοβουλία όταν τους γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα.

Επίσης ο σύλλογος μας απευθυνόμενος τους άλλους ιδιοκτήτες των φέρρυ- μπόουτς, θα ήθελε να τους επισημάνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειες τους και ελπίζουμε σε επόμενη ανάγκη να είναι συμπαραστάτες και όχι απέναντι όπως αυτή τη φορά.

Ταυτόχρονα όμως τους ευχαριστούμε γιατί χωρίς την αρνητική τους στάση δεν θα υπήρχε το κλίμα αλληλεγγύης που τελικά μας βοήθησε.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου»
Σχολιάστε