Επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Πόρου, προς τη HSW για την έλλειψη ενημέρωσης των δρομολογίων 

fd

Μια νέα παράμετρος έρχεται να προστεθεί στην ήδη προβληματική ακτοπλοϊκή σύνδεση στον Σαρωνικό.

Αυτή την φορά, το πρόβλημα αφορά τον προγραμματισμό των ταξιδιωτών προς τα νησιά του Σαρωνικού με τα ταχύπλοα της Hellenic Seaways.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία – ακόμη και σήμερα – δεν δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες που επισκέπτονται την ιστοσελίδα της, ούτε να κλείσουν online εισιτήριο, αλλά ούτε και να ενημερωθούν για τα δρομολόγια που ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου και έπειτα.

Με λίγα λόγια, δεν παρέχεται καμία πληροφορία για τα δρομολόγια που θα ισχύουν σε 13 ημέρες από σήμερα.

Με επιστολή που απέστειλε προς την εταιρεία, εχθές 17 Ιανουαρίου, ο Δήμος Πόρου, διαμαρτύρεται έντονα για την έλλειψη ενημέρωσης δρομολογίων από την Hellenic Seaways.

Μάλιστα, με την επιστολή διαμαρτυρίας, ο Δήμαρχος Πόρου, υπενθυμίζει στην εταιρεία το παλαιότερο έγγραφο αίτημα που υποβλήθηκε από κοινού από τους δημάρχους Πόρου και Τροιζηνίας – Μεθάνων, το οποίο αφορά το καθορισμό μειωμένης τιμής σε ορισμένα δρομολόγια, όπως ισχύει για τους κατοίκους της Ύδρας, αίτημα το οποίο δεν έχει καν απαντηθεί από την Hellenic Seaways.

Όπως ενημερωθήκατε νωρίτερα από το porosnews.gr, o Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, εξέφρασε επίσης την έντονη διαμαρτυρία του, με τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του με στελέχη της επιχείρησης, όσο και με επίσημη επιστολή που στάλθηκε προς την εταιρεία.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Δήμου Πόρου προς την HSW:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ.,

Εντονότατα διαμαρτυρόμαστε για την παντελή έλλειψη προγράμματος και ανακοίνωσης δρομολογίων πλοίων, ιπταμένων και συμβατικών, για το 2017 για τα νησιά του Σαρωνικού, παρότι για άλλους προορισμούς όπου υπάρχει ανταγωνισμός έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Εξαιτίας της παράλειψης αυτής, όποιος τουρίστας του εξωτερικού προγραμματίζει αυτή την περίοδο τις διακοπές του στην Ελλάδα (και είναι περίοδος έντονων κρατήσεων) θα απορρίψει τον Αργοσαρωνικό, αφού σε όλες τις σχετικές ιστοσελίδες αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν δρομολόγια.  Το θέμα αυτό έθεσε υπ’ όψη μας κάποιος πιστός πελάτης του προορισμού, όταν μας ρώτησε για ποιο λόγο σταμάτησαν τα δρομολόγια για το 2017, καθώς ήθελε να κλείσει εισιτήριο. Αντίστοιχο πρόβλημα, δε, είχε παρουσιασθεί και πέρυσι.

Από την άλλη, βλέπουμε ότι εσείς, ως εταιρεία, για προορισμούς δημοφιλείς, όπου υπάρχει έντονος ανταγωνισμός ναυτιλιακών εταιρειών, έχετε από πολύ καιρό αναρτημένα τα δρομολόγια.

Ο Δήμος μας, και ειδικότερα η δημοτική μας αρχή, έχει ανταποκριθεί σε κάθε πρόσκληση εκ μέρους της εταιρίας σας για υποστήριξη εύλογων θέσεών της ενώπιον της Πολιτείας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εταιρία σας δεν έχει κανένα παράπονο σχετικά με την έως σήμερα συνεργασία της με τον Δήμο μας. Αντίθετα, από τη μεριά μας, είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε με την παρούσα την διαμαρτυρία μας για την έλλειψη σεβασμού προς την ευρύτερη περιοχή μας (ως τουριστικό προορισμό και ως μόνιμο επιβατικό κοινό). Υπενθυμίζουμε επίσης ότι, όχι μόνο δεν ανταποκριθήκατε στα εύλογα αιτήματά μας για καθορισμό ημερών με μειωμένο εισιτήριο για τους μόνιμους κατοίκους (σχετικά Α’ & Β’), αλλά ότι ούτε καν απαντήσατε (έστω αρνητικά) σε αυτά, όταν σε γειτονικά νησιά με μικρότερο πληθυσμό από ό,τι ο Πόρος και η Τροιζηνία χορηγείτε τις παροχές αυτές σε ετήσια βάση

Ευελπιστούμε ότι η παρούσα θα αποτελέσει μια αφορμή για αλλαγή της ανωτέρω αντιμετώπισης και σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε, ει δυνατόν και σήμερα, να αναρτήσετε τα δρομολόγια ως οφείλατε να είχατε κάνει από καιρό.

Με τιμή,

Ο Δήμαρχος Πόρου

Ιωάννης Δημητριάδης»
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mpampis says:

    Αναρωτιέμαι αν δεν είχε βγάλει ποιο νωρίς την επιστολή διαμαρτυρία ο ΕΕΣΠ, θα είχε βγάλει ο δήμος ?

  2. Lampis says:

    Πολύ εύστοχος ο προβληματισμός του Mpampis: ο Δήμος στις 17 Γενάρη έστειλε την επιστολή του προφανώς επειδή ο Σύλλογος μια μέρα μετά έστειλε και εκείνος. Καλό! Νομίζει ο ο Δημητριάδης ότι επειδή χρησιμοποιεί μέντιουμ για να προβλέπει τι θα κάνει στο μέλλον ο Εμπορικός Σύλλογος και να τον αντιγράφει προκαταβολικά, δεν θα τον αποκαλύπταμε;

Σχολιάστε