Επιστολή Δημάρχου Πόρου στον Πρωθυπουργό για το Λιμάνι και συνάντηση με τον Υπουργό ΝαυτιλίαςdritsasdimitriadisΕπιστολή, με την οποία εκθέτει την πρωτοφανή κατάσταση αδιεξόδου στην οποία βρίσκεται επί δυόμισι χρόνια το λιμάνι του Πόρου λόγω της μεταβίβασης των δικαιωμάτων παραχώρησής του στο ΤΑΙΠΕΔ, απέστειλε ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, στον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα και στους Υπουργούς Τουρισμού και Ναυτιλίας, κ.Έλενα Κουντουρά και κ.Θοδωρή Δρίτσα.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πόρου, από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα, το λιμάνι του Πόρου έχει περιέλθει σε πρωτοφανή ομηρία, έλλειψη συντήρησης και νόμιμης και βιώσιμης διαχείρισης, αφού οι προηγούμενες αιρετές διοικήσεις του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής, μπροστά στην προοπτική της ιδιωτικοποίησης, δίστασαν να αναλάβουν την χρηματοδότηση των αναγκαίων πολυδάπανων έργων για την συντήρησή του και την αύξηση της εισπρακτικότητάς του. Ο κ. Δημητριάδης ζητά από τη νέα κυβέρνηση να επισπεύσει τις ενέργειες επιστροφής του λιμανιού στην τοπική κοινωνία όπως έχει δεσμευθεί, ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και να δοθεί ήδη από το φετινό καλοκαίρι η δυνατότητα στη νέα δημοτική αρχή να το αποκαταστήσει, να το αξιοποιήσει και να το διαχειριστεί βιώσιμα.

Το θέμα αυτό, όπως και τα θέματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Πόρου, της κατάργησης του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών, και του τρόπου άσκησης των αρμοδιοτήτων του Λιμεναρχείου Πόρου, έθεσε ο Γιάννης Δημητριάδης στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του Υπουργού σήμερα, Τρίτη 10 Μαρτίου 2015.
Σχολιάστε